Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 35

30/08 Gevallen
30/08 Inbraak met autodiefstal
28/08 Winkeldiefstal
28/08 'De gebeten hond'
27/08 Bedreiging
27/08 Val van paard
27/08 Brandstichter
27/08 Fietscontrole
26/08 Winkeldiefstal
26/08 Belediging
24/08 Alcohol
24/08 Auto's gestolen
24/08 Brand
24/08 Bedreiging
24/08 Ongeval
23/08 Ongeval
23/08 Aanhoudingen

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Gevallen
's-GRAVENDEEL - Onder politiebegeleiding heeft de ambulance een 37-jarige vrouw uit 's-Gravendeel naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Haar zoontje vond haar op vrijdagmorgen 30 augustus 2002 in de woning aan de Zwingellaan in 's-Gravendeel. De vrouw was van de trap gevallen.

Inbraak met autodiefstal
MIJNSHEERENLAND - Inbrekers hebben een auto gestolen. Ze braken eerst in bij een woning aan het Hoofdland in Mijnsheerenland. De verdachten kwamen binnen door een raam dat op een kier stond. Ze stalen binnen een telefoon, camera en de autosleutels. Hierop namen ze de blauwe Jaguar S 3.0 met het kenteken 36-GV-DP mee. Een bewoner merkte de diefstal op vrijdagmorgen 30 augustus 2002.

Winkeldiefstal
's-GRAVENDEEL - Een 17-jarig meisje uit 's-Gravendeel heeft een spijkerbroek gestolen. Ze nam de broek op woensdag 28 augustus 2002 mee vanuit een winkel aan de Smidsweg in 's-Gravendeel. Personeel hield de verdachte aan.

'De gebeten hond'
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft uiteindelijk een 55-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De verdachte liep op woensdagmorgen 28 augustus 2002 met zijn hond bij de Molenaar in Oud-Beijerland. De hond zat niet aangelijnd. Agenten zeiden hier een paar keer wat van maar de man reageerde niet en weigerde dus zijn hond aan de lijn te doen. De politiemensen wilden een bekeuring geven maar de 55-jarige gaf zijn naam niet. Hierop volgde de aanhouding. Op het bureau verklaarde de verdachte niets maar beledigde de agenten wel.

Bedreiging
's-GRAVENDEEL - Agenten hebben op dinsdagavond 27 augustus 2002 een 36-jarige man aangehouden. De verdachte is een bewoner van het opvangcentrum aan de Kilweg in 's-Gravendeel. De aanhouding gebeurde nadat de 36-jarige andere bewoners bedreigde met een mes. Agenten vonden de dronken man in zijn caravan.

Val van paard
MAASDAM - De ambulance heeft een 16-jarig meisje uit Puttershoek overgebracht naar een ziekenhuis. Het slachtoffer viel op dinsdagmorgen 27 augustus 2002 van haar paard. Dat gebeurde op de Polderdijk in Maasdam. Ze had een gebroken pols en last van haar hoofd.

Brandstichter
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op dinsdagmorgen 27 augustus 2002 een 45-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De politie deed dit op last van de Officier van Justitie. Er zijn sterke vermoedens dat de man iets te maken heeft met de brand van in de nacht van zaterdag op zondag 25 augustus 2002 in de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland. Drie personen die voorbij fietsten ontdekten de brand bij het pand waarin een eetcafé en fitnesscentrum zitten.

Fietscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft negentien fietsers een bekeuring gegeven. Zij reden op dinsdagmiddag 27 augustus 2002 over het voetgangerspad bij de Molendijk en Oostdijk in Oud-Beijerland. De politie hield daar een controle.

Winkeldiefstal
's-GRAVENDEEL - Personeel van een winkel heeft een 15-jarig meisje uit 's-Gravendeel aangehouden. De verdachte stopte op maandagmiddag 26 augustus 2002 kleding in een tas en verliet de zaak aan de Smidsweg in 's-Gravendeel zonder betaling.

Belediging
OUD-BEIJERLAND- Op maandag 26 augustus omstreeks 11.40 uur is een 19-jarige man uit Oud Beijerland aangehouden omdat hij een politievrouw beledigde. Hij kon bij een bromfietscontrole zijn bromfietscertificaat en zijn verzekeringsplaat niet laten zien. Toen de agente vroeg of de man zijn naam wilde spellen begon hij te schelden

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van vrijdag op zaterdag 24 augustus heeft de politie een 43-jariger man uit Rotterdam aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man reed over de Jan van der Heijdenstraat toen de politie hem sommeerde te stoppen voor een alcoholcontrole. Uit de ademtest bleek dat de man te veel had gedronken. De man kreeg een rijverbod van een uur opgelegd en een boete van 190 euro.

Auto's gestolen
PIERSHIL- Een 72-jarige man uit Piershil heeft op 24 augustus aangifte gedaan van diefstal van een witte Mercedes. De auto stond geparkeerd aan de kade in Piershil. De eigenaar van de auto had zijn sleutels in de auto laten zitten.
OUD-BEIJERLAND- Op het Vierwiekenplein is tussen 22 en 24 augustus een auto gestolen. Het gaat om een grijze Opel Kadett met kenteken NV-02-XB.

Brand
OUD-BEIJERLAND- In een pand aan de Rembrandtstraat heeft in de nacht van zaterdag op zondag 25 augustus brand gewoed. In het pand zijn een eetcafé en een fitnesscentrum gevestigd. De brand werd ontdekt door drie personen die voorbij fietsten en een brandlucht roken. De brand is ontstaan in de keuken van het eetcafé. De brandweer had het vuur snel onder controle. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Bedreiging
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van zaterdag op zondag 25 augustus is het onrustig geweest op het Marktplein in Oud-Beijerland. Twee jongens hebben op het politiebureau aangifte gedaan wegens bedreiging. Zij stonden met een groepje vrienden op het Marktplein nadat ze uit waren geweest en zouden door twee jongens zijn bedreigd met een mes en een knuppel.

Ongeval
KLAASWAAL- Op zaterdag 24 augustus heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A-29 ter hoogte van Klaaswaal. Een takelwagen was bezig om een auto te takelen die even daarvoor was geslipt en in de vangrail terecht was gekomen. Bij dit ongeval was er alleen sprake van materiële schade. Even later reed een 27-jarige automobilist uit Dinteloord op de linkerrijstrook van de weg en raakte de macht over het stuur kwijt als gevolg van een grote plas water op het wegdek. De auto ging tollen en raakt eerst de vangrail en vervolgens de takelwagen. De takelwagen schoof hierdoor opzij en raakte hierdoor een politieagent. Een ambulance heeft de agent naar het Ikazia ziekenhuis gebracht. Hier werd geconstateerd dat hij een gebroken voet had. Na behandeling mocht hij weer naar huis. Een 26-jarige vrouw uit Dinteloord die in de auto zat die tegen de takelwagen tot stilstand kwam, is ook overgebracht naar het ziekenhuis. Zij is per ambulance vervoerd naar een ziekenhuis in Roosendaal. Zij moest hier een nacht ter observatie blijven en heeft vermoedelijk een hersenschudding opgelopen.

Ongeval
ZUID-BEIJERLAND- Op vrijdagavond 23 augustus heeft er in Zuid-Beijerland een ongeval plaatsgevonden. Een 36-jarige man uit Rotterdam reed met zijn auto over de Ronduitweg. Toen hij de Noord-Achterweg op wilde rijden, verleende hij geen voorrang aan een auto bestuurd door een 54-jarige man uit Klaaswaal die al op deze weg reed. De man uit Klaaswaal raakte hierdoor de achterzijde van de auto van de Rotterdammer. Deze laatste auto kwam vervolgens in de sloot terecht. De ambulance heeft de gewonde 36-jarige man afgevoerd naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Aanhoudingen
NIEUW-BEIJERLAND- De politie heeft op vrijdagavond 23 augustus twee jongens van dertien uit Nieuw-Beijerland aangehouden. Dit gebeurde aan de Veerstoep. De jongens hadden uit baldadigheid tegen een vuilnisbak aangetrapt. De politie heeft de jongens meegenomen naar het politiebureau.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza