Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 33

16/08 Aanrijding
16/08 Inbraak woning
13/08 Auto in de sloot
13/08 Bedreiging
11/08 Mishandeling
11/08 Ongeval
11/08 Vernieling
11/08 Kassa gestolen
10/08 Ongeval
10/08 Dronken
10/08 Auto uit de bocht
10/08 Woninginbraak
09/08 Mishandeling
09/08 Alcohol
08/08 Diefstal

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanrijding
NUMANSDORP- Op vrijdag 16 augustus omstreeks 13.00 uur vond een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. De 45-jarige automobilist uit s'Gravendeel reed over de Burgemeester de Zeeuwstraat. Ter hoogte van de kruising met de Vlielanderstraat reed hij zachtjes door zonder gevolg te geven aan het aanwezige stopbord. Op de kruising reed hij tegen een 72-jarige vrouw op haar fiets. De vrouw is met lichte verwondingen naar haar huisarts gebracht. De motorkap van de bedrijfsauto deukte en de fiets werd volledig vernield.

Inbraak woning
PIERSHIL- In de Margrietstraat is in de nacht van 15 op 16 augustus in een woning ingebroken. Inbrekers wisten geld, bankpassen en een zomerjack mee te nemen.

Auto in de sloot
STRIJEN - Een auto is in de sloot beland. Dat gebeurde op dinsdagavond 13 augustus 2002 op de Hoekseweg in Strijen. De twee inzittenden raakten gewond. De 20-jarige bestuurder uit Dordrecht had wondjes in het gezicht en een 17-jarige vrouw uit Klaaswaal klaagde over rugpijn. Na een slip kwam hun auto half in de sloot terecht.

Bedreiging
PIERSHIL - Twee mannen hebben aangifte van bedreiging gedaan. In de buurt van de Heullaan in Piershil snoeiden personeelsleden van een bedrijf in opdracht van de gemeente de groenvoorziening. Ook stond daar een medewerker van de gemeente. Opeens rende een man naar buiten die vond dat ze te vroeg herrie maakten met het snoeien. Dat was op dinsdagmorgen 13 augustus 2002 rond 09.00 uur. Even later kwam de verdachte dreigend terug met een mes. De twee die aangiften deden zijn 20 en 45 jaar. De politie stelt een onderzoek in.

Mishandeling
NUMANSDORP - De politie heeft een 21-jarige man uit Mijnsheerenland na een ruzie meegenomen naar het bureau. De verdachte was op zondagavond 11 augustus 2002 bij een vriend. Er ontstond een woordenwisseling met de overburen. Uiteindelijk sloeg en schopte de 21-jarige een 26-jarige man. Nadat deze de politie waarschuwde volgde de aanhouding.

Ongeval
STRIJEN - Een 67-jarige motorrijder uit Zwijndrecht heeft schouderletsel opgelopen bij een ongeval. Hij reed op zondagmiddag 11 augustus 2002 over de Strijensedijk in Strijen en kwam vanuit de richting van de Kooilandsedijk. Hij gaf vermoedelijk op de kruising geen voorrang aan een auto.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Een 19-jarige en een 20-jarige jongen zijn in de nacht van zaterdag op zondag 11 augustus 2002 aangehouden. Zij hadden enkele ramen ingegooid bij een woning in de Slobbegors. Zij hebben beloofd de schade te zullen vergoeden. De bewoner heeft aangifte van vernieling gedaan.

Kassa gestolen
STRIJEN - Onbekenden hebben zondagochtend 11 augustus 2002 een antieke kassa gestolen uit een restaurant aan de Boompjesstraat. Daarbij werd een onbekend geldbedrag buitgemaakt. Men kwam binnen door een raam uit het kozijn te halen, waarvan de raamlatten waren verwijderd.

Ongeval
ZUID-BEIJERLAND - Een 24-jarige motorrijder uit Oud-Beijerland verloor zaterdagmiddag 10 augustus 2002 de macht over het stuur. Dit gebeurde in de bocht van de Noorddijk / Klein Zuidbeijerlandse weg. Hij hield er verschillende schaafplekken aan over.

Dronken
OUD-BEIJERLAND - Een 44-jarige man (woonplaats onbekend) verscheen zaterdagmiddag 10 augustus 2002 aan het politiebureau in Oud-Beijerland. Daar gaf de man te kennen dat hij problemen ging maken bij zijn ex-vrouw. Agenten constateerden dat de man nogal onsamenhangend sprak en naar alcohol rook. Daarop is de man een blaastest afgenomen en werd hij aangehouden. Hij kreeg een rijverbod van twee uren opgelegd.

Auto uit de bocht
OUD-BEIJERLAND - Op de kruising van de Buitenom en de Dorpsweg is zaterdagavond 10 augustus 2002 een auto uit de bocht gevlogen tegen een lantaarnpaal. Twee van de vier inzittenden moesten aan hun (onbekende) verwondingen in het ziekenhuis worden verholpen. De auto is weggetakeld.

Woninginbraak
OUD-BEIJERLAND - In een woning aan de Groote Ruyghte is zaterdagavond 10 augustus 2002 ingebroken. Inbrekers kwamen binnen door het slot van de voordeur te breken. Er zijn diverse spullen weggenomen.

Mishandeling
WESTMAAS - Een 38-jarige man uit Rotterdam is vrijdagavond 9 augustus 2002 aangehouden voor vernieling en mishandeling. De verdachte en het slachtoffer reden vanaf de afrit van de A29 over de linkerbaan in de richting van 's-Gravendeel. In de bocht werd het slachtoffer afgesneden door de auto van de verdachte. Bij het stoplicht voor de afslag Westmaas stapte de verdachte uit en sloeg in op het slachtoffer en zijn auto. Een buspassagier was getuige van het voorval. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Strijen, deed aangifte van vernieling en mishandeling. De verdachte is daarna aangehouden en krijgt een dagvaarding.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Bij een alcoholcontrole vrijdagavond 9 augustus 2002 op de Beneden Oostdijk is een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij had teveel gedronken en kreeg een dagvaarding.
'S-GRAVENDEEL - Bij een alcoholcontrole vrijdagavond 9 augustus 2002 op de Constantijnstraat is een 25-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden. Hij kreeg een boete van 454 Euro en een rijverbod van vier uren opgelegd.

Diefstal
'S-GRAVENDEEL - Uit de woning van een 85-jarige man in de Hiesveltstraat is na een babbeltruc geld weggenomen. Donderdag 8 augustus 2002 rond 17.30 uur werd bij de man aangebeld en opende hij de deur. Daarop stapten drie onbekende vrouwen ongewenst naar binnen. Twee vrouwen leidde de man af met een verhaal over een verstopte afvoer. Onderwijl zij in de keuken hierover spraken heeft de derde vrouw vermoedelijk een onbekend geldbedrag weggenomen. De man ontdekte de diefstal vrijdagmorgen en heeft hiervan aangifte gedaan.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza