Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 32

09/08 Verkeerscontrole
08/08 Dronkenschap
08/08 Winkeldiefstal
08/08 Inbraak woning
08/08 Auto gestolen
07/08 Stroopwafels
06/08 Aanhouding
06/08 Verward
05/08 Ongeval
05/08 Onverzekerd
04/08 Rake klappen
04/08 Opstootje
03/08 Ongeval fietsster
03/08 Alcohol
02/08 Poging diefstal

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Verkeerscontrole
NUMANSDORP - Op de Rijksstraatweg is vrijdagochtend 9 augustus 2002 een gordel- en helmcontrole gehouden. 155 Voertuigen werden gecontroleerd. 20 Personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel. Een bestuurder van een brommer kreeg een bekeuring omdat hij niet was verzekerd.

Dronkenschap
STRIJENSAS - Een 44-jarige man uit Strijensas is aangehouden in de Johan Willem Frisostraat. Donderdagavond 8 augustus 2002 had de dronken man zichzelf buitengesloten. De man wilde bij een bekende naar binnen. Omdat de deur niet werd opengedaan, bleef de man tegen de deur schoppen en sloeg hij op de ruiten van de woning. Een omwonende had de politie gewaarschuwd. Agenten troffen de man met een bebloede hand aan. Daarop is de man opgepakt wegens dronkenschap en kon hij die nacht in de cel ontnuchteren.

Winkeldiefstal
PUTTERSHOEK - Uit een winkel aan de Pieter Repelaerstraat is donderdagmiddag 8 augustus 2002 geld weggenomen. Een winkelmedewerkster werd afgeleid door twee onbekende vrouwen. Daardoor konden twee andere onbekende vrouwen uit het kantoor een onbekend geldbedrag wegnemen. De winkelmedewerkster heeft hiervan aangifte gedaan.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND - Donderdagavond 8 augustus 2002 is ingebroken in een woning aan de Graanzolder. Inbrekers kwamen binnen door de voordeur te forceren en hebben diverse spullen meegenomen. Daarbij was het hele huis doorzocht en overhoop gehaald. Bij de buren hebben inbrekers ook geprobeerd in te breken.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Een blauwe Opel Kadett is gestolen vanaf de Oostkade in Oud-Beijerland. De eigenaar merkte dat op donderdagmorgen 8 augustus 2002. De auto heeft het kenteken YG-97-TY.

Stroopwafels
NUMANSDORP - Een zogenaamde stroopwafelverkoper heeft kans gezien een fotocamera te stelen. Een 92-jarige man uit Numansdorp deed hiervan op 7 augustus 2002 aangifte. Op 6 augustus omstreeks 11.30 uur kwam de verdachte aan de deur bij de man die woont in een complex aan de Bernhardstraat in Numansdorp. De 92-jarige rekende de stroopwafels af. Kort hierop kwam de verkoper terug en zei dat de man te weinig had betaald. Nadat de bewoner zei dat hij de stroopwafels kon terugkrijgen liep de verdachte weg. De 92-jarige miste een fotocamera.

Aanhouding
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft een 30-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden. Hij liep op dinsdagavond 6 augustus 2002 in een brandgang op de Jasmijnstraat in Zuid-Beijerland. De 30-jarige verklaarde dat hij wat rondliep en zeker niet op inbrekerspad was. In de auto van de verdachte vonden agenten enige zakjes wiet. Ook bleek dat de 30-jarige geen rijbewijs heeft. Politiemensen namen hem mee naar het bureau.

Verward
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 25-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland aangehouden. Ze zat op dinsdagmiddag 6 augustus 2002 bij een muurtje in de Wilhelminastraat in Oud-Beijerland. Nadat politiemensen wat tegen haar zeiden reageerde de 25-jarige agressief. Ze beet en sloeg in de richting van de agenten. Ook haalde ze een mesje tevoorschijn. Hierop volgde de aanhouding. Op het bureau waarschuwde de politie geneeskundige hulp.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND - Een bestelbus is van de weg geraakt en in de sloot gegleden. Dat gebeurde op maandagavond 5 augustus 2002 op de Provincialeweg in Mijnsheerenland.. Het was slecht weer en er lag veel water op de weg. De 21-jarige bestuurder uit Maasdam verloor de macht over zijn stuur. De bus ging over de kop en gleed op zijn zijkant de sloot in. De 21-jarige had letsel aan zijn voet.

Onverzekerd
PUTTERSHOEK - De politie heeft op de Sportlaan in Puttershoek een auto aan de kant gezet. Uit controle bleek dat de auto onverzekerd was en geen geldige APK had. De politiemensen namen op maandagochtend 5 augustus 2002 de 58-jarige bestuurder uit Maassluis mee naar het bureau.

Rake klappen
OUD-BEIJERLAND- Op zondagochtend, 4 augustus 2002, omstreeks 01.45 uur, is een 21 jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden door politieagenten. Aanleiding was een vechtpartij in een café aan de Havendam kort daarvoor. Hij raakte slaags met een 18 jarige jongen uit Nieuw-Beijerland omdat deze zijn vriendin feliciteerde met haar verjaardag. Ook een vriend, een eveneens 18 jarige jongen uit Nieuw-Beijerland, van de 18 jarige jongen raakte slaags met de verdachte. Er vielen over en weer klappen. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de vechtpartij en wie nu wie heeft geslagen.

Opstootje
NUMANSDORP- Op zondagochtend, 4 augustus 2002, omstreeks 03.10 uur, zagen surveillerende politieagenten voor een café aan de Burgemeester de Zeeuwstraat een aantal jongeren die aan het bekvechten waren. Aanleiding was een 21 jarige jongen uit Numansdorp die zich nogal irritant had gedragen. Ook was er kennelijk op straat gevochten, waarbij de 21 jarige jongen een kapotte lip had opgelopen. Nadat de groep uiteen ging zagen de agenten een personenauto aan komen rijden. Ongeveer 200 meter van hen vandaan stopte de auto en de bestuurder, de 21 jarige jongen begon te vechten met een aantal jongen. Daarbij sloeg hij een 18 jarige plaatsgenoot met een golfstick. Deze werd gelukkig niet vol geraakt. Vervolgens kreeg de verdachte mogelijk nog een paar klappen van twee vrienden van de 18 jarige jongen die de verdachte in bedwang hielden. De verdachte is ingesloten en de politie zet het onderzoek naar deze ongeregeldheden voort.

Ongeval fietsster
HEINENOORD- Een 49 jarige vrouw uit Mijnsheerenland is op de Blaaksedijk Oost gewond geraakt toen zij met haar fiets tegen een paal van een wegversmalling reed. De vrouw fietste op zaterdagmiddag, 3 augustus 2002, omstreeks 16.35 uur over de Blaaksedijk Oost gaande in de richting van Puttershoek. Omdat zij niet goed oplette, botste ze tegen een paal van een wegversmalling. Ze kwam ten val en is met een hoofdwond en een kapotte knie per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De fiets raakte beschadigd.

Alcohol
HEINENOORD- Tijdens een alcoholcontrole welke op zaterdagavond 3 augustus 2002 op de Provincialeweg N 217 werd gehouden, zijn twee bestuurders betrapt omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Een 52 jarige man uit Oud-Beijerland en een 30 jarige man uit Dordrecht bliezen in het bureau ruim boven de streep. Beiden zijn na verhoor met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Poging diefstal
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagmiddag, 2 augustus 2002, omstreeks 15.00 uur, is een 34 jarige man uit Schiedam aangehouden wegens poging diefstal. De man was eerder die middag bij een bedrijf aan de De Vriesstraat op heterdaad betrapt toen hij probeerde een digitaal fototoestel te stelen. Hij werd betrapt en gaf het toestel terug. De verdachte ontkent de poging diefstal. De politie maakt proces-verbaal op.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza