Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 29

19/07 Inbraak winkel
19/07 Dodelijk ongeval
18/07 Gordelcontrole
17/07 Slaap
17/07 Alcohol
16/07 Gestolen auto
15/07 Ongeval fietsster
15/07 Fietser geschept
14/07 Verkeerscontrole
13/07 Trailer met boot geschaard
12/07 Auto in brand
12/07 Verkeerscontrole

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak winkel
NUMANSDORP - In de nacht van donderdag op vrijdag 19 juli 2002 is ingebroken bij een winkel aan de J. van der Heydenstraat. Inbrekers kwamen binnen door het forceren van het dakraam en hebben een onbekende hoeveelheid geld weggenomen.

Dodelijk ongeval
NIEUW-BEIJERLAND - Op vrijdagmiddag 19 juli 2002 heeft er op de Spuidijk in Nieuw-Beijerland een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Het slachtoffer een 55-jarige man uit Zuidland, reed op de Spuiweg van Oud-Beijerland in de richting naar Nieuw-Beijerland. Vermoedelijk is de man onwel geworden en van weg af geraakt. De man is tot stilstand gekomen tegen een heg. Zowel de ambulance als de traumahelikopter waren ter plaatse. Zij hebben de man nog gereanimeerd, maar dit mocht helaas niet meer baten.

Gordelcontrole
OUD-BEIJERLAND- Op donderdagochtend 18 juli 2002 heeft de politie een gordel- en snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats op de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. Er zijn 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordels. Drie personen zijn bekeurd voor te hard rijden en één persoon voor het bellen tijdens het rijden.

Slaap
NUMANSDORP - Doordat een 27-jarige autobestuurster uit Antwerpen in slaap viel heeft zij hierna een ongeval gehad. De vrouw reed op woensdagmorgen 17 juli 2002 over de rijksweg A29 bij Numansdorp. In een bocht verloor ze de macht over haar stuur. Dat kwam omdat ze in slaap viel. Op dinsdag gebruikte zij een slaapmiddel omdat ze zich niet goed voelde. De auto botste tegen de vangrail en werd gelanceerd in de richting van de berm. Hierna botste het voertuig tegen een aantal bomen en bosjes. Uiteindelijk sloeg de auto over de kop. De 27-jarige kroop zelf uit haar wagen. Een getuige zag de auto in de berm. Hij waarschuwde de hulpdiensten en zocht naar eventueel meer gewonden. De ambulance bracht de automobiliste naar een ziekenhuis waar bleek dat ze alleen een paar kneuzingen had.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Een 23-jarige autobestuurder uit Mijnsheerenland heeft een rijverbod van vier uur gehad. Hij reed op woensdagmorgen 17 juli 2002 rond 01.45 uur bij de Hoflaan in Mijnsheerenland. Uit controle bleek dat hij teveel alcohol op had.

Gestolen auto
MIJNSHEERENLAND - Agenten hebben twee verdachten aangehouden die reden in een gestolen auto. De politiemensen controleerden het voertuig op dinsdagmorgen 16 juli 2002 rond 05.10 uur op de rijksweg A29 ter hoogte van Mijnsheerenland. De twee van 30 en 32 jaar uit Gorinchem hadden geen rijbewijs en geen papieren van de auto. Hierop belde de politie de eigenaar van de wagen. Deze man uit Dordrecht liep naar zijn schuur en merkte de diefstal van zijn auto. Hierop volgden de aanhoudingen.

Ongeval fietsster
OUD-BEIJERLAND - Een 25-jarige fietsster uit Oud-Beijerland is gewond geraakt. Ze reed op maandagmiddag 15 juli 2002 over het fietspad van de Zinkweg in Oud-Beijerland. Op de kruising met de W. van Vlietstraat wilde de vrouw linksaf. Van de andere kant kwam er een andere fietser dus de 25-jarige week uit. Hierdoor raakte zij het trottoir en viel. De fietsster had een gekneusde arm.

Fietser geschept
WESTMAAS - Een 87-jarige fietser is geschept door een auto. De man uit Oud-Beijerland fietste op maandagmiddag 15 juli 2002 over de 1e Kruisweg in Westmaas en wilde oversteken bij de Stougjesdijk. De man zag waarschijnlijk niet dat er een auto aankwam. Deze reed gelukkig niet met hoge snelheid over de Stougjesdijk. Na behandeling bij een dokterspost mocht de fietser met wat schaafplekjes naar huis.

Verkeerscontrole
REGIO - De politie heeft bij een verkeerscontrole in de regio met een onopvallende surveillanceauto diverse bekeuringen uitgedeeld. De politiemensen keken op zondag 14 juli 2002 vooral naar het rijgedrag van motorrijders. Een bestuurder schoot er uit. Hij haalde op een dijk andere weggebruikers in met zijn motor alleen rijdend op het achterwiel. De politiemensen legden de inhaalmanoeuvre vast op video. Een andere motorrijder reed met zijn voeten voor de kentekenplaat om zo een geslaagde foto bij een snelheidscontrole te voorkomen. Verder deelden de agenten van de Regionale Verkeersondersteuning onder andere bekeuringen uit voor 'kleven', op de vluchtstrook rijden en snelheidsovertredingen.

Trailer met boot geschaard
HEINENOORD- Op de Westbaan van de A29 in de Heinenoordtunnel is een auto met een boot op trailer achter de auto geschaard. De automobilist reed op zaterdagmiddag 13 juli omstreeks 15.00 uur over de rechterrijbaan en begon te slingeren omdat de boot kantelde. Vervolgens is hij tegen de tunnelwand gebotst. Hierdoor ontstond er schade aan de auto, de boot en de tunnelwand. De 36-jarige bestuurder uit Duitsland raakte niet gewond. Zijn vrouw (leeftijd onbekend) is per ambulance met lichte nekklachten overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam. De tunnel is enige tijd afgesloten geweest omdat de boot met behulp van een dieplader uit de tunnel verwijderd moest worden. Het verkeer is omgeleid via de N217/Kiltunnel. Zaterdagmiddag 13 juli rond 17.30 werd de omleiding opgeheven.

Auto in brand
OUD-BEIJERLAND- Een auto is volledig in rook opgegaan. Op vrijdagavond 12 juli hoorden getuigen ontploffingsgeluiden bij een autobedrijf een de Albert Einsteinstraat. De ontploffingsgeluiden bleken afkomstig van geklapte autobanden van een auto die in brand was gevlogen. Vermoedelijke oorzaak hiervan is kortsluiting door werkzaamheden aan de auto eerder op de dag. Een paar auto's naast de uitgebrande auto raakten beschadigd. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand binnen een uur volledig onder controle.

Verkeerscontrole
ZUID-BEIJERLAND- De politie heeft een verkeerscontrole gehouden. Op vrijdagmiddag 12 juli controleerde zij automobilisten op gordelgebruik. Ook controleerde zij de snelheid met behulp van de laserpatrol. In totaal werden 162 voertuigen gecontroleerd. Vijf automobilisten ontvingen een bekeuring wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel. Nog eens drie automobilisten krijgen een boete omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid hielden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/uur.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza