Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 28

12/07 Alcohol
11/07 Onder invloed
10/07 Brandje
10/07 Verkeerscontrole
10/07 Lasershield
10/07 Afgevallen lading
09/07 Kano gestolen
09/07 Onder invloed
09/07 Aanhouding
09/07 Bromfietscontrole
08/07 Inbraak bedrijf
08/07 Snelheidscontrole
07/07 Onder invloed
07/07 Verkeerscontroles
06/07 Dodelijk ongeval

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
STRIJEN- Een man is aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag 12 juli reed deze 51-jarige man uit Rhoon over de Trambaan. Hij blies ver boven de streep tijdens een blaastest. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 EURO.
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een alcoholcontrole op de N217 bleek een 33-jarige man uit Numansdorp teveel gedronken te hebben. Dit was in de nacht van donderdag op vrijdag 12 juli. Deze man kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete van 545 EURO.
STRIJEN- Een 27-jarige man uit Ridderkerk is aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag 12 juli reed deze man over de Trambaan toen hij werd staande gehouden voor een alcoholcontrole. De man bleek zoveel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. Omdat de man, zo bleek later, al een ontzegging van de rijbevoegdheid bleek te hebben, wordt hij binnenkort gedagvaard.

Onder invloed
MAASDAM- Op de Polderdijk is op donderdag 11 juli omstreeks 01.00 uur een 48-jarige man uit Maasdam aangehouden omdat hij met te vele drank op in zijn auto reed. De man kreeg een boete van 454 Euro en een rijverbod van 4 uren.

Brandje
STRIJEN- Op de Marijkestraat nabij het pompstation achter de voetbalvelden werd op woensdag 10 juli omstreeks 15.16 uur een hoeveelheid papier in brand gestoken. De politie bluste het brandje met een blusapparaat. De restanten zijn opgeruimd.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND - Woensdagochtend 10 juli 2002 hield de politie verkeerscontroles op de Gedempte Spui en de Zinkweg. 22 voertuigen werden gecontroleerd op gordel, kinderzitjes en banden. Vijf personen kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, een voor het niet handsfree bellen en een voor APK.

Lasershield
STRIJEN - Op de Trambaan is woensdag 10 juli 2002 een 24-jarige man uit Strijen aangehouden. Hij reed op de provinciale weg N491 van Strijen richting Maasdam. In de auto zat een zogeheten Lasershield en hij reed een combinatie waarvoor hij niet over het juiste rijbewijs beschikte. De Lasershield is in beslaggenomen.

Afgevallen lading
HEINENOORD - Op de A29 ter hoogte van Numansdorp, de tunnel en de afslag Barendrecht is vermoedelijk een vrachtwagen woensdagochtend 10 juli 2002 lading verloren. Hierdoor hebben diverse auto's een lekke band gereden of deuken gekregen. Van een personenauto was de airbag uit het stuur gekomen, waardoor de bestuurder wat schrammen opliep. Naar de veroorzaker is gezocht, maar deze kon niet meer worden gevonden.

Kano gestolen
MAASDAM - Aan de Zwanegatsedijk is tussen zaterdag 6 juli en dinsdag 9 juli 2002 een houten Indonesia kano gestolen. De 70-jarige eigenaar uit Maasdam heeft woensdagochtend 10 juli 2002 hiervan aangifte gedaan. De kano lag in het water aangelijnd in de haven van Binnenmaas.

Onder invloed
KLAASWAAL - Een 39-jarige man uit Strijen is in de nacht van dinsdagavond 9 juli op woensdagavond 10 juli 2002 aangehouden. De man was met zijn auto op de A29 via de rechter vangrail in de linkerberm beland. Op het politiebureau bleek dat de man teveel had gedronken en zonder rijbewijs reed. De man bleek eerder te zijn aangehouden voor het rijden onder invloed. De man krijgt een dagvaarding.

Aanhouding
KLAASWAAL - Een 32-jarige man uit Klaaswaal is dinsdagmiddag 9 juli 2002 aangehouden in zijn woning aan de Molendijk. De man is aangehouden omdat hij zijn vrouw zou hebben mishandeld en bedreigd.

Bromfietscontrole
HEINENOORD- De politie heeft een bromfietscontrole gehouden op de A29. Zij controleerde hier op dinsdagmorgen 9 juli dertien bromfietsen op hun vermogen. Hiervan bleken vier bromfietsen opgevoerd. De vier bestuurders ontvingen hiervoor een bekeuring.

Inbraak bedrijf
'S GRAVENDEEL- In een bedrijf aan de Viltweg is ingebroken. Op maandag laat in de middag van 8 juli bevonden twee medewerkers van het bedrijf zich op de vide van dit bedrijf. Zij zagen plotseling iemand over de benedenverdieping rennen. Buiten zagen ze de persoon met zijn maatje in een auto met volle vaart wegrijden. Uit het bedrijf bleek een portefeuille met daarin diverse pasjes en geld gestolen te zijn. De medewerkers hebben aangifte gedaan.

Snelheidscontrole
NUMANSDORP- De politie heeft op maandagochtend, 8 juli 2002, van 09.00 tot 11.30 uur met de zogenaamde driepoot een snelheidscontrole gehouden op de Provincialeweg N 487. Van de 561 gecontroleerde voertuigen reden en 79 sneller dan de toegestane snelheid van 80 km/uur. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring op de mat.

Onder invloed
MIJNSHEERENLAND- Op zondagavond, 7 juli 2002, omstreeks 23.45 uur is op de Provincialeweg N 489 een 29 jarige man uit Rotterdam aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Verkeerscontroles
OUD-BEIJERLAND - Agenten hebben vrijdagmiddag 5 juli 2002 een verkeerscontrole gehouden op de Rembrandtstraat. Van de 25 gecontroleerde auto, werden 5 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel.
'S-GRAVENDEEL - Op de Kiltunnelweg werd vrijdagochtend 5 juli 2002 een snelheidscontrole m.b.v. de laser gehouden. 200 voertuigen werden gecontroleerd. 18 reden te hard en kregen een bekeuring.
'S-GRAVENDEEL - 142 voertuigen werden vrijdagmiddag 5 juli 2002 gecontroleerd op de Maasdamseweg. Er werden 9 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel. 1 bestuurder kreeg een bekeuring voor te hard rijden, en 1 bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm.
'S-GRAVENDEEL - 82 voertuigen werden vrijdagmiddag 5 juli 2002 gecontroleerd op de Hendrik Hamerstraat. Er werden 3 bekeuringen uitgedeeld: 1 voor het niet dragen van de helm, 1 voor het niet dragen van de gordel en 1 voor snelheid.
ALCOHOL - Vrijdagavond 5 juli 2002 hield de politie op diverse plaatsen (Heinenoord, Piershil en Oud-Beijerland) een alcoholcontrole. Er werd bij 249 bestuurders een blaastest afgenomen. 3 bestuurders werden aangehouden. Een 56-jarige bestuurder uit Oud-Beijerland kreeg een boete van 190 Euro en een rijverbod van twee uren opgelegd.
ZUID-BEIJERLAND- Een 33-jarige automobiliste uit Mijnsheerenland is op zondag 7 juli omstreeks 01.00 uur op de Zuidzijdsedijk aangehouden omdat zij dronken achter het stuur zat. Ze kreeg een rijverbod van 2 uren en een boete van 190 Euro.

Dodelijk ongeval
NUMANSDORP- Op de Middelsluissedijk vond op zaterdag 6 juli omstreeks 19.15 uur een dodelijk ongeval plaats. Een 29-jarige automobilist uit Zuid Beijerland kwam hierbij om het leven. De man reed vanuit Numansdorp richting Zuid-Beijerland. In een bocht naar links kwam de auto tegen een boom terecht. De man overleed ter plaatse aan zijn letsel. Vermoedelijk reed de man te snel door de bocht.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza