Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 27

04/07 Aanhouding
04/07 Dubbel in de fout
04/07 Inbraak bedrijf
03/07 Snelheidscontroles
03/07 Handsfree bellen
03/07 Ongeval
03/07 Alcohol
01/07 Belediging
01/07 Bromfiets ten val
30/06 Actie tegen geweld
30/06 Bootje in brand
29/06 Haantjesgedrag
29/06 Geiser ontploft
29/06 Preventieve actie
29/06 Alcohol

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op donderdag 4 juli 2002 een 31-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De man is een bekende van de politie en had nog een gevangenisstraf van 28 dagen tegoed. De man is tevens aangehouden vanwege het opgeven van een valse naam. De politie heeft de man meegenomen naar het politiebureau waar hij alsnog zijn straf gaat uitzitten.

Dubbel in de fout
'S-GRAVENDEEL- Een 42-jarige man uit 's-Gravenhage is op donderdag 4 juli 2002 aangehouden. De man werd staande gehouden, omdat hij aan het bellen was tijdens het rijden. Bij controle bleek dat de man een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De man had zijn rijbewijs ook niet ingeleverd. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man is meegenomen naar het politiebureau alwaar proces verbaal is opgemaakt.

Inbraak bedrijf
STRIJEN- Bij een bedrijf aan de Handelstraat in Strijen is op donderdag 4 juli 2002 ingebroken. Het hek aan de voorzijde van het bedrijf was vernield. Ook was er een ruit ingegooid. In het pand zijn diverse laden doorzocht. Er is nog niet duidelijk wat er precies is gestolen.

Snelheidscontroles
STRIJEN- De politie heeft op woensdagmiddag 3 juli een snelheidscontrole gehouden op de Trambaan in Strijen. De snelheid van de voertuigen werd gemeten met een laserpatrol. In totaal heeft de politie zeven personen bekeurd voor te hard rijden.
'S-GRAVENDEEL- Aan de Zuid Voorstraat in 's-Gravendeel heeft de politie woensdagmiddag 3 juli 2002 een snelheidscontrole gehouden. Hier hielden alle voertuigen zich netjes aan de maximale snelheid. Er werden dan ook geen bekeuringen uitgeschreven.

Handsfree bellen
REGIO - De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft sinds begin april 2002 circa 90 bekeuringen uitgeschreven voor het niet handsfree bellen. Dit in tegenstelling tot de berichtgeving op het ANP waarop staat vermeld dat de Politie Zuid-Holland-Zuid in de afgelopen 2 maanden slechts 3 bekeuringen voor dit feit zou hebben uitgeschreven. Oorzaak van dit misverstand is de doorlooptijd tussen de registratie van de verbalen bij de politie en de uiteindelijke verwerking bij justitie. De laatstgenoemde cijfers zijn in een persbericht door het Openbaar Ministerie dinsdag 2 juli 2002 gepubliceerd. Politie Zuid-Holland-Zuid besteedt veel aandacht aan verkeersveiligheid. Het stimuleren van handsfree bellen maakt hier onderdeel van uit. Het verbaliseren op niet handsfree bellen vormt één aspect waarmee de politie handsfree bellen wil bevorderen. Hiernaast stimuleert zij het bewustzijn van de gevaren van handsheld bellen via een stickeractie. Alle herkenbare voertuigen van Politie Zuid-Holland-Zuid zijn dan ook uitgerust met de stickers die onderdeel uitmaken van de campagne 'handsfree bellen, niks aan de hand' van het ministerie van Verkeer & Waterstaat.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Op de provinciale weg N217 is woensdagochtend een verkeersongeluk gebeurd. Een 24-jarige man uit Mijnsheerenland reed vanuit Oud-Beijerland op een ander auto die stilstond voor het verkeerslicht. Hij remde te laat. De 39-jarige bestuurster van de stilstaande auto uit Oud-Beijerland is voor controle naar het Zuiderziekenhuis vervoerd. Zij had last van haar nek. Beide auto's hadden schade en zijn weggesleept.

Alcohol
WESTMAAS - Een man is aangehouden. In de nacht van dinsdag op woensdag 3 juli 2002 reed deze man op het Kartuizerveld toen hij een blaastest moest ondergaan. Hij blies ver boven de streep en kreeg hiervoor een boete en een rijverbod van een uur.

Belediging
OUD-BEIJERLAND - Een 16-jarige jongeman uit Oud-Beijerland heeft een 37-jarige agente beledigd. Na de aanhouding en voorgeleiding aan het politiebureau te Oud-Beijerland in de nacht van zondag 30 juni op maandag 1 juli 2002, verzette de verdachte zich hevig tegen de fouillering en moest hij in de handboeien worden geslagen. Tijdens en na de fouillering beledigde de verdachte de agente. Zij heeft hiervan aangifte gedaan.

Bromfiets ten val
OUD-BEIJERLAND- Een 18-jarig meisje uit Spijkenisse is op maandagochtend 1 juli 2002 gevallen met haar brommer. De 18-jarige reed vanuit de Rembrandtstraat rechtsaf de Frans Halsstraat in toen zij door de gladheid van de regen ten val kwam. Het meisje klaagde over pijn aan haar heup en is ter plaatse door ambulance medewerkers behandeld.

Actie tegen geweld
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft op zaterdag 29 juni 2002 een zinloos geweld actie georganiseerd in samenwerking met Horeca Nederland afdeling Hoeksche Waard. De actie ging om 22.00 van start in het centrum van Oud-Beijerland. De officiële aftrap werd verricht door wethouder J.H. Stuurman. Hij sprak namens de werkgroep integrale veiligheid Hoeksche Waard. Ook de heer D. Wielinga van de stichting "Tegen Zinloos Geweld" richtte het woord tot de deelnemende politieagenten en het uitgaanspubliek. Namens de politie sprak de heer B. de Vries, chef GPF district Hoeksche Waard. Als laatste kwam de eigenaar van café restaurant Moods aan het woord. Verder waren mevrouw P. Venekamp van Horeca Nederland, burgemeester Heijkoop van Cromstrijen en burgemeester Fleers van Korendijk aanwezig. Na deze officiële start zijn alle agenten diverse cafés, jongerencentra, cafetaria's en disco's in de Hoeksche Waard gaan bezoeken. In totaal waren 120 horecagelegenheden van tevoren geïnformeerd en voorzien van posters en t-shirts. De agenten hebben het uitgaanspubliek aangesproken over het thema zinloos geweld en deelden pennen en briefkaarten uit. Ook de burgemeesters van Cromstrijen en Korendijk, loco-burgemeester van Hemert van Oud-Beijerland en enkele jongerenwerkers zijn met de politie mee op pad gegaan. De actie is door zowel horeca als uitgaanspubliek positief ontvangen.

Bootje in brand
OUD-BEIJERLAND-Een bootje is gedeeltelijk in brand gevlogen. Op zondagavond 30 juni meldde een man dit aan het politiebureau in Oud-Beijerland. Het ging om een bootje aan de Havendam. De 37-jarige eigenaar van de boot uit Oud-Beijerland was niet aan boord toen de brand uitbrak en werd later door de politie op de hoogte gebracht. De brandweer was snel te plaatse en had het vuur snel onder controle. Er was met name schade aan de binnenkant van de boot. De politie sluit brandstichting niet uit. Vermoedelijk is er iets brandbaars in de boot gegooid.

Haantjesgedrag
BINNENMAAS- Op het politiebureau in Binnenmaas kwam op vrijdag 28 juni 2002 omstreeks 12.15 uur een 39-jarige man uit Maasdam aangifte doen van bedreiging. Een ander man van 42-jaar uit Schiedam kwam op dat moment luid schreeuwend aangelopen. De politie hield de twee partijen uit elkaar. Inmiddels gekalmeerd deden zij hun verhaal aan de politie. Ze gaven beiden aan dat ze onenigheid kregen in het verkeer bij het ritsvak Reedijk/N217. Ze provoceerden elkaar en vochten dit uit op een parkeerterrein van een benzinestation. De 42-jarige man bedreigde de 39-jarige man met een ijskrabber. Na het gesprek met de politie gaven beide mannen toe dat zij zich verkeersgevaarlijk gedroegen en haantjes gedrag hadden vertoond. Na een wederzijds excuus en een handdruk keerden beide hanen huiswaarts.

Geiser ontploft
OUD-BEIJERLAND - In een woning aan de Ranonkelstraat ontplofte op zaterdag 29 juni omstreeks 14.00 uur een geiser. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat er alleen rookontwikkeling was ontstaan. De geiser ontplofte door dichtgeslipte leidingen.

Preventieve actie
OUD-BEIJERLAND - Op een parkeerterrein aan de Scheepmakershaven heeft de politie zaterdagmiddag 29 juni 2002 een preventieve actie gehouden. De actie was gericht op het bewustmaken van automobilisten op het (niet) achterlaten van waardevolle spullen in de geparkeerde auto. Van de 45 gecontroleerde voertuigen waren 23 'leeg'. 22 voertuigen hadden zichtbare buit aan boord. Een voertuig was niet afgesloten.

Alcohol
STRIJEN - Een 42-jarige man uit Puttershoek heeft zaterdagavond 29 juni 2002 op de Oudendijk tegen een geparkeerde auto aangereden. Hij bleek onder invloed en kreeg een rijverbod van 13 uren opgelegd.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza