Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 26

27/06 Dronken rij-instructeur
27/06 Per fiets naar Dordrecht
26/06 Snelheidscontrole
25/06 Hersenschudding
25/06 Verkeersruzie
24/06 Alcohol
24/06 Vals plaatsbewijs
24/06 Aanhouding vandaal

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Dronken rij-instructeur
'S-GRAVENDEEL - Een 62-jarige rij-instructeur uit Strijen is donderdagavond rond 19.15 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. Zijn lesauto was betrokken bij een kop-staartbotsing op de Maasdamseweg. Het ongeval gebeurde nadat de rij-instructeur plots op de rem trapte. De rij-instructeur was geïrriteerd door het getoeter van de achteropkomende auto. Deze botste vervolgens op de lesauto. De rij-instructeur is de juridische bestuurder van het voertuig. Hij kreeg een boete van 190 Euro en een rijverbod van 2 uren opgelegd.

Per fiets naar Dordrecht
's-GRAVENDEEL - Alle leerlingen uit groep acht van de basisscholen uit 's-Gravendeel en de leerlingen van De Boemerang uit Mookhoek gaan donderdag 27 juni 2002 onder begeleiding van de politie naar Dordrecht fietsen. Dit vindt plaat in het kader van het project "van het dorp naar de grote stad" dat ontwikkeld is door de politie Zuid-Holland-Zuid, Wegschap Tunnel Dordtse Kil, NS reizigers en jongerenwerk. De dag heeft als thema verkeersveiligheid en zal beginnen in de jongerensociëteit Orion met een introductie en een film over de Kiltunnel. De politie zal daarna een fietsencontrole uitvoeren. Tijdens de fietstocht die daarop zal volgen, zal de politie de leerlingen wijzen op gevaarlijke punten in de Kiltunnel en op de route naar Dordrecht. Aan het einde van de dag vindt de prijsuitreiking van de verkeerstest plaats. In totaal doen ruim 100 kinderen aan dit project mee.

Snelheidscontrole
OUD-BEIJERLAND - Bij een snelheidscontrole op de Stougjesdijk in Oud-Beijerland hebben 8 automobilisten een bekeuring gekregen. Aanleiding voor de controle waren diverse klachten over de snelheid. Met behulp van de laserpatrol werden tussen 10.45 uur en 13.00 uur 150 voertuigen op snelheid gecontroleerd.

Hersenschudding
OUD-BEIJERLAND - Een 8-jarige jongen uit Oud-Beijerland is dinsdagavond 25 juni 2002 door een onbekende jongen mishandeld. Rond 18.30 uur reed het jongetje voor zijn huis aan de Achtersloot en werd zonder aanleiding van zijn fiets geslagen. Hij heeft hierdoor een hersenschudding opgelopen.

Verkeersruzie
WESTMAAS - Een 43-jarige man uit Klaaswaal is aangehouden. Een 51-jarige autobestuurder uit Maasdam deed op woensdagavond 25 juni 2002 aangifte van mishandeling. Dat gebeurde bij een verkeersruzie die ontstond op de N 489 in Westmaas. Na de aanhouding vertelde de 43-jarige dat de andere automobilist onverantwoord reed. Bij de inrit van een pompstation ontstond een woordenwisseling en ruzie.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Een 37-jarige autobestuurder uit Brielle is aangehouden. De vrouw maakte op maandagavond 24 juni 2002 een kleine aanrijding op de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland. Hierna reed de verdachte door. Na haar aanhouding vertelde de automobiliste de politie dat ze naar familie reed en daar bier dronk. In ieder geval bleek uit de blaastest het te hoge alcoholpromillage bij de vrouw. De politie vorderde haar rijbewijs in.

Vals plaatsbewijs
MAASDAM - Een controleur van het busbedrijf heeft een 18-jarige jongen uit Hellevoetsluis aangehouden. Hij zat op maandagmorgen 24 juni 2002 in een bus. De jongen had een vervalste maandkaart bij zich. De controleur nam de verdachte mee naar het politiebureau in Maasdam en droeg hem over aan de politie.

Aanhouding vandaal
's-GRAVENDEEL - Een 29-jarige man uit Deventer is aangehouden voor vernieling. Dat gebeurde op maandagmorgen 24 juni 2002 rond 00.40 uur bij de Molendijk in 's-Gravendeel. De schoonvader liep achter de verdachte aan die bij zijn woning een ruit had vernield. De 29-jarige mogelijk onder invloed van alcohol had in zijn eigen huis ook al het een en ander vernield.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza