Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 25

22/06 Alcohol
22/06 Inbraak bedrijf
22/06 Joyriding
21/06 Bromfietser gewond
21/06 Inbraak bedrijf
21/06 Rijbewijs kwijt
20/06 Snelheidscontrole
20/06 Bromfietscontrole
18/06 Blikseminslag
18/06 Ongeval
18/06 Opsporing Verzocht

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
HEINENOORD- Een 21-jarige man uit Oud-Beijerland is aangehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 juni moest de man een blaasproef ondergaan op de N217. De man blies ver boven de streep. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete mee.
MIJNSHERENLAND- Een 55-jarige man uit Strijen is aangehouden in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 juni 2002. Hij moest een blaastest ondergaan op de N217. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een dagvaarding mee.
MAASDAM- Een 22-jarige man uit Maasdam blies ver boven de streep tijdens een blaastest in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 juni op de Trambaan. De man moest voorlopig zijn rijbewijs inleveren en wordt gedagvaard.

Inbraak bedrijf
KLAASWAAL- Bij een bedrijf aan de Rijksstraatweg is ingebroken. Dit gebeurde op zaterdagavond 22 juni. De deur was geforceerd. Er is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Joyriding
OUD-BEIJERLAND- De politie heeft een lege auto aangetroffen. In de nacht van vrijdag op zaterdag 22 juni zag zij een auto met zeer hoge snelheid op de Zinkweg rijden. De politie keerde om om de auto achterna te gaan. Op de kruising van de Zinkweg met de Randweg zag zij de auto geparkeerd staan tegen een boom. De auto was zo goed als total-loss. De inzittenden waren verdwenen. Volgens getuigen ging het om drie jongens. De auto bleek gestolen te zijn. De politie heeft de jongens niet meer aangetroffen.

Bromfietser gewond
OUD-BEIJERLAND- Een bromfietser is gewond geraakt tijdens een verkeersongeval. Op vrijdagavond 21 juni reed deze 19-jarige jongeman uit Oud-Beijerland op de Den Hartogerf in de richting van de Spuidijk. Hij raakte een hekje en sloeg hierdoor over de kop. De bromfietser is met inwendige bloedingen en een gescheurde lever per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Op zaterdagavond 22 juni lag het slachtoffer nog op de intensive care. Zij toestand was stabiel.

Inbraak bedrijf
OUD-BEIJERLAND- Bij een zagerij aan de Rembrandtstraat is ingebroken. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 21 juni 2002. De deur was geforceerd. Er werden een zaagmachine en enkele zaagbladen gestolen.

Rijbewijs kwijt
STRIJEN- Een 49-jarige man uit Numansdorp moest zijn rijbewijs inleveren. Op vrijdagavond 21 juni moest de man een blaasproef ondergaan op de Weelsedijk. De man bleek veel te veel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden en moest hierom zijn rijbewijs afstaan. De man wordt gedagvaard.

Snelheidscontrole
MIJNSHERENLAND- Op donderdagmiddag 20 juni controleerde de politie de snelheid van automobilisten op de N217 met behulp van de driepoot. Er werden ruim 2400 voertuigen gecontroleerd op de gereden snelheid. 25 bestuurders ontvangen een bekeuring omdat zij de maximumsnelheid overschreden.
NUMANSDORP- Op de N487 controleerde de politie met behulp van de driepoot op de gereden snelheid van 790 automobilisten. Hiervan reden er 39 te hard. Zij ontvangen hiervoor een bekeuring.

Bromfietscontrole
's-GRAVENDEEL/KLAASWAAL - Bij bromfietscontroles op twee plekken heeft de politie vier bekeuringen uitgedeeld. De controles gebeurden op donderdagmorgen 20 juni 2002 op de Strijenseweg in 's-Gravendeel en de Rijksstraatweg in Klaaswaal. De bekeuringen vielen alle vier in 's-Gravendeel voor snelheid, geen bromfietscertificaat en verlichting.

Blikseminslag
MIJNSHEERENLAND - De bliksem is ingeslagen bij een woning aan de Maasdijk in Mijnsheerenland. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 18 juni 2002. Door de inslag kwam een aantal dakpannen kapot op de grond terecht.

Ongeval
HEINENOORD- Op de N217 ter hoogte van de Westdijk zijn op dinsdagmiddag 18 juni rond 14.30 uur drie auto's op elkaar gebotst. Een auto bestuurd door een 36-jarige man uit Oud-Beijerland, raakte op de verkeerde weghelft en botste open een tegemoetkomende auto. De 34-jarige vrouw uit Maasdam die deze auto bestuurde, reed vanuit Oud-Beijerland in de richting van Heinenoord. Zij heeft geprobeerd de tegemoetkomende auto te ontwijken, maar werd desondanks aan de linkerkant van de auto geraakt. Vervolgens werd de auto die achter de vrouw reed ook geraakt. In deze auto zaten een 26-jarige man uit Dordrecht en een 24-jarige vrouw uit Breda. Deze laatste twee zijn met nekletsel naar het Jacobus ziekenhuis in Zwijndrecht gebracht. De vrouw uit Maasdam is met nekletsel en verwondingen aan het borstbeen naar het Albert Schweitzerziekenhuis (locatie Dordwijk) vervoerd. De 36-jarige man gaf aan dat hij door vermoeidheid op de verkeerde weghelft is geraakt. Hij is met nekletsel naar het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De drie auto's zijn waarschijnlijk total loss.

Opsporing Verzocht
's-GRAVENDEEL- Op maandagavond 24 juni 2002 zal een woordvoerder van de politie Zuid Holland Zuid een oproep doen in het programma Opsporing Verzocht. Het gaat om de gewelddadige overval op een echtpaar uit 's-Gravendeel op 12 juni jongstleden. De verdachten van deze overval zijn ongeveer 20 jaar en droegen bivakmutsen en donkere kleding. Zij hebben geld en sieraden meegenomen. De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien en hoopt via deze uitzending tips binnen te krijgen die meer duidelijkheid kunnen geven over deze zaak.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza