Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 24

16/06 Aanhouding lastpak
16/06 Alcohol
16/06 Bouwkeet in brand
15/06 Alcohol
15/06 Grasmaaier
15/06 Ongeval
14/06 Juwelier bestolen
13/06 Ongeval
13/06 Val met fiets
13/06 Inbraak cafe
12/06 Auto tegen vangrail
12/06 Scooter geroofd
12/06 Overval
12/06 Inbraak woning
12/06 Alcoholcontrole
12/06 Diefstal
11/06 Inbraak en autodiefstal
11/06 Alcohol
09/06 Inbraak bedrijf
09/06 Auto's gekraakt
09/06 Begraafplaats vernield

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding lastpak
OUD-BEIJERLAND- Op het Marktplein is op zondag 16 juni omstreeks 03.20 uur een 24-man uit Oud-Beijerland aangehouden. De politie vroeg aan groepjes jeugd, die terugkwamen van een gezellige avond stappen, of zij direct naar huis wilden gaan. Dit om te voorkomen dat er iets mis zou gaan of dat er klachten van geluidsoverlast zouden komen. De jongen die na meerdere keren te zijn aangesproken en vervelend gedrag vertoonde weigerde pertinent. Daarop is hij aangehouden.

Alcohol
S-GRAVENDEEL- Op het Weegje is op zondag 16 juni omstreeks 02.30 een 22-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur.

Bouwkeet in brand
STRIJEN- Op zondag 16 juni omstreeks 03.15 uur moest de brandweer een brandje blussen in een bouwkeet aan de Leeuwerikstraat. Vermoedelijk dat onbekenden bier hadden gedronken in de bouwkeet en een vuurtje gestookt. Het brandje was snel geblust.

Alcohol
HEINENOORD- Op de Dorpsstraat is op zaterdag 15 juni omstreeks 00.45 uur is een 47-jarige man uit Heinenoord aangehouden omdat hij met te veel alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. De man kreeg een rijverbod van 6 uur.

Grasmaaier
STRIJEN- Op zaterdag 15 juni omstreeks 16.10 uur is op de Schenkeldijk een 47-jarige man lichtgewond geraakt omdat er grasmaaier tegen hem aan reed. Dit gebeurde tijdens de zogenaamde grasmaaierrace. Het gas van de grasmaaier bleef hangen waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. De 47-jarige man is per ambulance naar het ziekenhuis gereden waar hij hechtingen in zijn been kreeg. Hij is daarna direct naar huis gestuurd.

Ongeval
MIJNSHEERENLAND- Op het kruispunt van de Romeinseweg, Blaakseweg vond op zaterdag 15 juni om 13.40 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's. Vermoedelijk is door een van de bestuurders van de auto's geen voorrang verleend. Er werden 8 mensen het slachtoffer van de aanrijding. Een kleine auto waarin zes personen zaten, drie volwassenen en drie kinderen, kwam in de sloot terecht. Een baby van 1 jaar ligt in het ziekenhuis, zijn toestand is stabiel. Een zwangere vrouw van 19 jaar ligt met een gebroken arm in het ziekenhuis. Een 5-jarig meisje ligt met een bovenbeenfractuur op de intensive care aan de beademing, haar toestand is niet kritiek. Een 14-jarige jongen ligt met een beenbreuk in het ziekenhuis. De 57-jarige bestuurder is inmiddels naar huis gestuurd. Een 58-jarige vrouw ligt op de intensive care met hoofd, nek en borstletsel. Allen komen uit Rotterdam. In een andere auto zat een echtpaar uit Mijnsheerenland. De 47- jarige vrouw uit was met last van haar nek ter observatie in het ziekenhuis opgenomen maar is inmiddels naar huis gestuurd. Haar 46-jarige echtgenoot werd ter plaatse aan de verwondingen aan zijn hand geholpen maar was uit voorzorg ter observatie naar het ziekenhuis gebracht omdat hij ook last had van zijn borst ook hij is inmiddels naar huis gestuurd. Twee omstanders schoten de mensen te hulp en haalden hen uit de in de sloot vastzittende auto. Een van hen is met pijn in zijn been naar zijn huisarts gestuurd. GGD, het traumateam, politie en brandweer kwamen ter plaatse om de slachtoffers eerst hulp te verlenen. De Regionale Verkeersongevallendienst stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak van het ongeval. De auto's zijn weggehaald door een takelbedrijf. De 19-jarige zwangere vrouw heeft op zaterdag 15 juni een gezonde dochter gekregen genaamd ' Samira', zij is met de keizersnee geboren. Doktoren verklaarde aan de politie dat als er niet zo adequaat was opgetreden er wellicht doden waren gevallen.

Juwelier bestolen
PUTTERSHOEK- op vrijdag 14 juni zijn uit een juwelierszaak aan het oranjeplein twee cassettes met ringen gestolen. Een verdachte wist sloten van kasten te verdraaiden waardoor de cassettes weggenomen konden worden. In totaal zijn 16 damesringen en 16 herenringen gestolen met een waarde tussen de 9 en 10 duizend Euro. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Ongeval
KLAASWAAL - Een auto heeft twee fietsers aangereden. Dat gebeurde op donderdagmorgen 13 juni 2002 bij de Oud-Cromstrijensedijk OZ. in Klaaswaal. Daar reden de twee van 15 en 16 jaar uit 's-Gravendeel en Puttershoek. De auto kwam vanaf de 1e Moerweg en gaf geen voorrang aan de fietsers. De ambulance bracht de twee naar een ziekenhuis. Ze hadden verwondingen zoals schaafplekken en een pijnlijke enkel.

Val met fiets
OUD-BEIJERLAND - Een 14-jarig meisje uit Oud-Beijerland is gevallen. Ze fietste op donderdagmorgen 13 juni 2002 bij het trottoir van de Koninginneweg in Oud-Beijerland. Daar staan obstakels om juist te voorkomen dat fietsers over de stoep rijden. Het meisje ging ertussendoor maar haar fiets bleef achter een obstakel hangen. De ambulance bracht haar met pijn aan haar nek en been over voor onderzoek naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Inbraak cafe
HEINENOORD - Bij een inbraak hebben de verdachten geld gestolen. Ze haalden het geld uit de gokkasten. De inbraak gebeurde op donderdagmorgen 13 juni 2002 rond 04.25 uur bij een café aan de Reedijk in Heinenoord.

Auto tegen vangrail
BARENDRECHT - Een auto is tegen de vangrail gereden. Dat gebeurde op woensdagavond 12 juni 2002 op de rijksweg A29 ter hoogte van Barendrecht. De 29-jarige bestuurster uit Oud-Beijerland had letsel aan har hoofd en de ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Scooter geroofd
's-GRAVENDEEL - Een 17-jarige jongen uit 's-Gravendeel is beroofd van zijn bromscooter. Dat gebeurde op woensdagavond 12 juni 2002 rond 19.15 uur. Twee verdachten liepen op het slachtoffer af die daar stond met zijn brommer. Onder bedreiging gaf de 17-jarige zijn scooter mee. Een verdachte had iets dat leek op een vuurwapen. De ene berover droeg een witte pet, een blauwe jas en een broek met wijde pijpen. Getuigen die iets weten of zagen van de beroving kunnen de politie bellen en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland. Het telefoonnummer is 0900-8844 (lokaal tarief).

Overval
's-GRAVENDEEL - Drie mannen hebben een overval gepleegd op een echtpaar in 's-Gravendeel. De man (53 jaar) en vrouw (50 jaar) zaten op woensdagavond 12 juni 2002 rond middernacht in de woonkamer. Plotseling stonden de drie voor het raam. Een sloeg de ruit kapot. De drie overvallers drongen naar binnen. Twee hiervan hadden mogelijk een vuurwapen bij zich. Ze bonden de vrouw vast. De man moest de kluis openmaken. Hieruit stalen ze geld. Verder namen de verdachten nog wat sieraden mee. De verdachten zijn ongeveer 20 jaar en 1.70 meter lang. Ze droegen bivakmutsen en donkere kleding. De politie zoekt getuigen die iets zagen of weten van de overval. Wie zag bijvoorbeeld in de buurt van de woning aan de Boendersweg in 's-Gravendeel de drie verdachten of een auto waarin zij reden. Getuigen kunnen bellen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland via nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak woning
NUMANSDORP - Inbrekers hebben rommel gemaakt. Ze braken in op woensdagavond 12 juni 2002 bij een woning aan de Molendijk in Numansdorp. De verdachten stalen daar onder andere geld, horloges en kristal.

Alcoholcontrole
NUMANSDORP - De politie heeft in en rondom Numansdorp een alcoholcontrole gehouden. Dat deden agenten op woensdagavond 12 juni 2002 tot in de nachtelijke uren. In totaal bliezen 387 autobestuurders. 2 hiervan hadden een te hoog alcoholpromillage.

Diefstal
OUD-BEIJERLAND - Inbrekers hebben vier kratten met ongeveer duizend steigerklemmen gestolen. De klemmen lagen op een bouwterrein aan de Bachlaan in Oud-Beijerland. Men merkte de diefstal op woensdagmorgen 12 juni 2002. Waarschijnlijk maakten de verdachten gebruik van een auto met een kraan gezien het gewicht van de kratten.

Inbraak en autodiefstal
KLAASWAAL - Inbrekers hebben een BMW Cabrio gestolen. De verdachten braken in bij een woning aan de Harp in Klaaswaal. Vanuit de huiskamer namen ze onder andere papieren, een computer en sleutels mee. Hierna reden ze weg met de groene BMW Z3 met het kenteken 12-GL-HH. De bewoners merkten de diefstal op dinsdagmorgen 11 juni 2002.

Alcohol
NUMANSDORP - De politie heeft een 63-jarige autobestuurder uit Sint Annaland aangehouden. Hij reed op dinsdagmorgen 11 juni 2002 rond 01.25 uur over de rijksweg A29. Op de Provincialeweg bij Ooltgensplaat hielden agenten de automobilist aan. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

Inbraak bedrijf
HEINENOORD - Bij een inbraak zijn achttien velgen met vrachtwagenbanden gestolen. De inbraak gebeurde waarschijnlijk op zondag 9 juni 2002 bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg in Heinenoord. Verder stalen de verdachten een gereedschapskar. De inbrekers kwamen binnen na verbreking van een deur.

Auto's gekraakt
STRIJEN - Diverse auto's die stonden op de hoek van de Hoekseweg met de Voorweg in Strijen zijn opengebroken. De politie zoekt getuigen die iets zagen. Waarschijnlijk gebeurden de diefstallen op zondagmiddag 9 juni 2002 rond 13.00 uur. In een auto lag naast apparatuur ook een videoband met daarop beelden van het afscheid van een groep scholieren van een basisschool. Getuigen die iets weten of zagen kunnen de wachtcommandant in Oud-Beijerland bellen via nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Begraafplaats vernield
WESTMAAS - Onbekenden hebben grafzerken vernield op de begraafplaats aan de Manhille in Westmaas. Bij de politie kwam deze melding binnen op zondag 9 juni 2002. Na een voorlopig onderzoek bleek dat er veertien zerken omverlagen. Drie hiervan waren gebroken. De politie neemt een aangifte op.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza