Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 23

08/06 Kluis gestolen
08/06 Aanhouding autodieven
07/06 Alcoholcontrole
07/06 Bestrijdingsmiddelen
07/06 Auto in brand
06/06 Onder invloed
06/06 Val van ladder
05/06 Gestolen portemonnee
05/06 Arbeidsongeval
04/06 Verkeerscontrole
04/06 Verkeerscontrole
04/06 Afval in brand
03/06 Verkeerscontrole
03/06 Joyriding
03/06 Auto gestolen
02/06 Auto over de kop
01/06 Grootscheepse controle
01/06 Onder invloed
01/06 Fietser gevallen
31/05 Auto gestolen
31/05 Bureau HALT
31/05 Verkeerscontrole

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Kluis gestolen
NUMANSDORP - Inbrekers hebben een kluis gevuld met wisselgeld gestolen. De diefstal gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag 8 juni 2002 bij een café aan de Schubertstraat in Numansdorp. De verdachten kwamen het pand in na verbreking van een deur.

Aanhouding autodieven
OUD-BEIJERLAND - Twee inzittenden van een gestolen auto zijn aangehouden. Agenten controleerden het voertuig op zaterdagavond 8 juni 2002 bij de Prins Bernhardstraat in Oud-Beijerland. In eerste instantie leek alles in orde. Maar omdat er beschadigde en verbogen kentekenplaten op de wagen zaten keken de politiemensen verder. Het chassisnummer klopte niet met de papieren. Hierop hielden ze de twee inzittenden aan. De bestuurder rende nog weg maar een politieauto reed hem klem. De gestolen auto kwam uit Rotterdam. De politie in Oud-Beijerland droeg daarom het onderzoek over aan hun collega's in Rotterdam. De verdachten zijn 16 en 23 jaar en komen uit Rotterdam.

Alcoholcontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft bij alcoholcontroles in Oud-Beijerland niet een autobestuurder gevonden die teveel alcohol op had. De controles gebeurden op vrijdagavond 7 juni 2002 op de Beneden Oostdijk en de Langeweg. Wel deelden de politiemensen bekeuringen uit voor andere verkeersovertredingen zoals het niet dragen van de autogordel.

Bestrijdingsmiddelen
ZUID-BEIJERLAND - De politie heeft tijdens een milieucontrole 270 kilogram van een illegaal bestrijdingsmiddel gevonden. De politiemensen controleerden op vrijdag 7 juni 2002 op het eiland Tiengemeenten in Zuid-Beijerland. In een schuur lag het middel. De politie belde de 33-jarige eigenaar op met het verzoek te komen. Even later kwamen de politiemensen terug bij de schuur en toen lag er niets meer. Na onderzoek bleek dat de 33-jarige geregeld had dat een 55-jarige man uit Piershil de voorraad zou weghalen uit zijn schuur. Politiemensen vonden deze man op het moment dat hij het bestrijdingsmiddel uitlaadde.

Auto in brand
NUMANSDORP - Een personenauto is uitgebrand. Door een technisch mankement vloog het voertuig op vrijdagmorgen 7 juni 2002 rond 04.20 uur in brand. De auto stond op de Rijksstraatweg in Numansdorp. De brandweer bluste het vuur.

Onder invloed
OUD-BEIJERLAND - Een 49-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland heeft een rijverbod van drie uur gehad. Politiemensen hielden hem op donderdagavond 6 juni 2002 aan. Dat gebeurde tijdens een controle op de Langeweg in Oud-Beijerland. De 49-jarige had teveel alcohol op. Verder hield de politie een 50-jarige automobilist uit Oud-Beijerland aan. Ook hij had een te hoog alcoholpromillage en kreeg onder andere een rijverbod van twee uur.

Val van ladder
STRIJEN - Een 34-jarige man uit Oss is van een ladder gevallen. Het slachtoffer werkte op donderdagmiddag 6 juni 2002 aan de podiumopbouw aan de Prins Clausstraat in Strijen. Daar treedt binnenkort de Golden Earring op. Door nog onbekende oorzaak viel de 34-jarige van de trap. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Zwijndrecht.

Gestolen portemonnee
's-GRAVENDEEL - De politie in Breda heeft een 36-jarige man uit Breda aangehouden. Dat gebeurde in een onderzoek van de diefstal van een portemonnee in een winkel aan de Smidsweg in 's-Gravendeel. Nadat de verdachte was overgedragen ontkende hij in het verhoor de diefstal. Deze diefstal vond plaats op 28 december 2001 en de aanhouding op woensdag 5 juni 2002.

Arbeidsongeval
KLAASWAAL - Een 54-jarige man uit Haarlem is gewond geraakt bij een arbeidsongeval. Hij werkte op woensdagmorgen 5 juni 2002 aan sloopwerk bij een gebouw aan de Rijksstraatweg in Klaaswaal. Het slachtoffer stond binnen op een soort verrijdbare stelling. Buiten stond een kraan. De 54-jarige was samen met zijn collega uit de kraan bezig met het slopen van grote raamkozijnen. De Haarlemmer wilde een strop leggen om een kozijn. Kennelijk zat dit kozijn al los want op het moment dat hij hier tegenaan leunde viel het slachtoffer met kozijn naar beneden. Hij kwam zes meter lager terecht op een stenen trap bij de ingang van het pand. De ambulance bracht hem met in ieder geval letsel aan zijn schouder en hoofd naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam. Ambulancepersoneel kreeg hulp van de medewerkers van de traumahelikopter.

Verkeerscontrole
WESTMAAS - De politie heeft op de Smitsweg in Westmaas een controle gehouden van aanhangwagens. De agenten deelden drie bekeuringen uit. De controle gebeurde op dinsdagmiddag 4 juni 2002.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in Oud-Beijerland op dinsdag 4 juni 2002 verkeerscontroles gehouden. Zo controleerden politiemensen op de Zinkweg bromfietsen. Hiervan konden er 8 te snel. Verder kregen 3 bromfietsers een bekeuring omdat hun tweewielers geen verzekering hadden. Ze krijgen hun bromfietsen terug als ze aantonen dat ze een geldige verzekering hebben. Agenten keken hierna op de Beneden Oostdijk naar auto's. 3 automobilisten droegen hun gordel niet en kregen een bekeuring.

Afval in brand
STRIJEN - Een afvalberg heeft in brand gestaan. De berg snoeiafval brandde op dinsdagmorgen 4 juni 2002 rond 05.25 uur. Een kraan haalde het afval uit elkaar. Na een half uur was het vuur uit. De berg lag bij een camping aan de Oud Bonaventurasedijk in Strijen.

Verkeerscontrole
's-GRAVENDEEL - De politie heeft in 's-Gravendeel gecontroleerd op het gebruik van de autogordel en kinderzitjes. In totaal deelden de agenten 15 bekeuringen uit voor het niet dragen van de gordel. De controle gebeurde op maandag 3 juni 2002.

Joyriding
STRIJENSAS - Een 43-jarige vrouw is aangehouden voor joyriding. De vrouw die sinds korte tijd verblijft bij een man in Strijensas nam tegen zijn wil zijn auto mee. Op maandagavond 3 juni 2002 kwam de 43-jarige weer thuis. De 60-jarige man vertelde haar dat ze niet meer welkom was en waarschuwde de politie. Agenten hielden de vrouw aan. Na controle bleek dat de verdachte geen rijbewijs heeft.

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Een Mercedes Benz is gestolen uit de Kreekstraat in 's-Gravendeel. Het gaat om een witte 220 D met het kenteken YS-95-VB. De vrouw van de eigenaar merkte de diefstal op maandagmorgen 3 juni 2002 en deed aangifte.

Auto over de kop
OUD-BEIJERLAND- Op zondagmorgen, 2 juni 2002, omstreeks 08.20 uur, vond op de Provincialeweg een éénzijdig ongeval plaats, waarbij een 38 jarige vrouw uit Oud-Beijerland gewond raakte. De vrouw reed in haar personenauto in de richting van Oud-Beijerland. Door nog onbekende oorzaak kwam zij met de linker wielen in de berm, verloor de macht over het stuur, sloeg enkele keren over de kop en kwam onder aan de berm tot stilstand. Zij is met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Haar auto raakte totaal vernield.

Grootscheepse controle
DORDRECHT- De politie heeft op zaterdagavond 1 juni en in de nacht van zaterdag op zondag 2 juni een grote alcoholcontrole gehouden. De eerste blaastesten werden afgenomen door korpschef R. Bik en hoofd bureau verkeerszaken J. Annard (Openbaar Ministerie).Politie Zuid-Holland-Zuid sloot zich aan bij de Europese alcoholcontrole die enkele keren per jaar wordt gehouden. Zuid-Holland-Zuid controleerde op de S.M. Hugo van Gijnweg, de Recklinghausenweg, de Achterhakkers, de Sint Jorisweg, de Vest, de Burgemeester de Raadtsingel, de Steegoversloot en de Merwedestraat in Dordrecht. In Zwijndrecht controleerde zij op de Plantageweg en de Karel Doormanlaan. Er deden 35 a 40 politiemensen uit de regio mee aan de alcoholcontrole. 1331 bestuurders werden gecontroleerd op hun alcoholgebruik in het verkeer. In totaal werden 12 bestuurders aangehouden. Van één bestuurder, een 42 jarige Fransman, werd het rijbewijs ingevorderd en werd zijn personenauto in beslag genomen. Hij blies maar liefst 1350 ug/l ofwel 3,1 promille. De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft de alcoholcontrole ondersteund met de BoB-campagne. BoB staat voor Bewust Onbeschonken Bestuurder. De alcoholcampagne is ontwikkeld in België en in het jaar 2000 geadopteerd door het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De Politie Zuid-Holland-Zuid ondersteunt het initiatief en heeft besloten zich tevens aan te sluiten bij deze campagne op grootscheepse alcoholcontrole. Zaterdagavond deelden diverse promotieteamleden van de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO op straat campagnematerialen zoals flyers over alcoholgebruik in het verkeer. Personen die de avond in onbeschonken toestand de auto bestuurden ontvingen de BoB-sleutelhanger, de BoB-sticker etcetera. Tijdens de grootscheepse controle zijn in Nederland in totaal 36292 bestuurder aan een blaastest onderworpen. 446 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Van 59 bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. In de politieregio Brabant Zuidoost werd de hoogste alcoholwaarde gemeten. Deze bedroeg 1500 ug/l (3,4 promille) Dit promillage is ongelofelijk hoog en komt zeer weinig voor. In de regio Zuid-Holland-Zuid werd ook een hoge score genoteerd, de bestuurder had hier een promillage van 3,1 promille ofwel 1350 ug/l (maximaal toegestaan is 220 ug/l= 0,5 promille). In Nederland deden 1062 agenten aan de controles mee.

Onder invloed
PUTTERSHOEK- Op vrijdagavond, 31 mei 2002, omstreeks 20.40 uur, is een 20 jarige man uit Puttershoek op de Narvikstraat in zijn woonplaats aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn bromfiets. De bestuurder kwam aanrijden en zag de agenten staan die op dat moment een bekeuring uitschreven aan een andere bromfietsbestuurder. Daarop ging hij er vandoor. In een bocht ging hij met zijn bromfiets onderuit. Hij liep vervolgens hard weg en werd na een sprint van één van de agenten aangehouden. In het bureau blies hij ruim boven de streep. Bovendien was de bromfiets niet verzekerd en droeg de verdachte geen valhelm. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.
PUTTERSHOEK- Op zaterdagochtend, 1 juni 2002, omstreeks 00.55 uur, is op de Eendrachtsweg een 22 jarige man uit Maasdam aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct de bekeuring van 190 euro betaalde, is hij met een rijverbod heengezonden.
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagochtend, 1 juni 2002, omstreeks 03.30 uur, is op de Grebbestraat een 22 jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Nadat hij direct de bekeuring van 190 euro betaalde, is hij met een rijverbod heengezonden.

Fietser gevallen
HEINENOORD- Op zaterdagmiddag, 1 juni 2002, omstreeks 15.00 uur, is op de Boonsweg een 51 jarige vrouw uit Numansdorp gewond geraakt. De vrouw reed met haar racefiets over het fietspad. Vermoedelijk door het slechte wegdek kwam de vrouw ten val. Doordat zij met haar voeten vast zat in de clips kon zij de val niet breken en kwam met haar gezicht op het wegdek terecht. Zij is per ambulance overgebracht naar de huisartsenpost te Klaaswaal. Daar zijn haar verwondingen behandeld. Na behandeling kon de vrouw weer op de fiets naar huis.

Auto gestolen
'S-GRAVENDEEL- In de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni 2002, is vanaf de Graaflandweg een grijze BMW, 316i, kenteken 91-FT-ZF gestolen.

Bureau HALT
OUD-BEIJERLAND- Een 14 jarig meisje uit Oud-Beijerland is na een winkeldiefstal door politieagenten naar bureau Halt verwezen. Het meisje werd op vrijdagmiddag, 31 mei 2002, omstreeks 17.30 uur in een winkel aan de Molendijk aangehouden nadat ze een flesje parfum van 30 euro meenam zonder te betalen.

Verkeerscontrole
ZUID-BEIJERLAND- Tijdens een verkeerscontrole op de Dorpsstraat hebben agenten 6 bekeuringen uitgedeeld. Vijf bestuurder en één passagier werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. De controle werd gehouden op vrijdagavond, 31 mei 2002, van 21.00 tot 22.15 uur. In totaal werden 30 voertuigen gecontroleerd.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza