Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 22

31/05 Flitspaal vernield
30/05 Dronken bromfietser
30/05 Rijbewijs kwijt
29/05 Anti auto-inbraak
28/05 Verkeerscontrole
28/05 Aantal autokraken stijgt
28/05 Inbraak en autodiefstal
27/05 Aanhanger gestolen
27/05 Alcohol
26/05 Flitspaal vernield
24/05 Alcoholcontroles
24/05 Aanhoudingen

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Flitspaal vernield
HEINENOORD - Een flitspaal is vernield. De paal hing op donderdagmorgen 30 mei 2002 rond 01.15 uur omgeknakt boven de rijbaan van de N 217 in Heinenoord. Een getuige waarschuwde op dat moment de politie. Omdat de flitspaal gevaar opleverde haalde een bergingsvoertuig de paal weg en deponeerde deze in de middenberm. Iemand zag dat er in de buurt een kleine oranje vrachtwagen stond met daarin drie of vier personen. Het voertuig stond stil op het doorsteekje tussen de bushalte en de N 217. Getuigen die iets weten of zagen van de vernieling kunnen de politie bellen en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland. Zijn telefoonnummer is 0900-8844 (lokaal tarief).

Dronken bromfietser
STRIJEN - Agenten hebben een 39-jarige bromfietser uit Strijen aangehouden. Hij reed op donderdagmorgen 30 mei 2002 rond 01.30 uur zonder helm door Strijen. De agenten gaven hem een stopteken en roken een alcohollucht. Ze vertelden de 39-jarige dat hij verder moest lopen. De verdachte begon te provoceren en duwde de agenten weg. Hij stapte op zijn brommer en reed weg maar viel kort hierna. Op dat moment volgde zijn aanhouding. Uit het onderzoek bleek dat de 39-jarige inderdaad een te hoog alcoholpromillage had.

Rijbewijs kwijt
ZUID-BEIJERLAND - Een 43-jarige automobilist uit Rotterdam heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij stond op donderdagmorgen 30 mei 2002 rond 04.30 uur met zijn auto op de Schoutsdijk in Zuid-Beijerland. Zijn voertuig had twee lekke banden mogelijk van een aanrijding. De man had teveel alcohol op.

Anti auto-inbraak
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft in het teken 'Niets erin, niets eruit' een controle gehouden op woensdagavond 29 mei 2002. Dat gebeurde in de Spuioeverwijk in Oud-Beijerland. De politiemensen vonden 2 auto's die niet afgesloten waren en waar waardevolle spullen inlagen. Verder lagen er in nog 13 auto's waardevolle goederen. In totaal controleerden de politiemensen 51 voertuigen. Bij 36 was alles in orde.

Verkeerscontrole
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft in de buurt van verschillende scholen verkeerscontroles gehouden. De politiemensen keken daarbij naar het gebruik van kinderzitjes, autogordels en of dat de bestuurders hun papieren bij zich hadden. In totaal deelden zij op dinsdagmiddag 28 mei 2002 28 bekeuringen uit. Het merendeel van de bekeuringen was omdat kinderen achterin de auto's geen gordel droegen. De agenten stonden in Maasdam, Mijnsheerenland en Puttershoek.

Aantal autokraken stijgt
OUD-BEIJERLAND - Het aantal auto-inbraken en pogingen daartoe stijgt nog ieder jaar binnen het district Hoeksche Waard. Vanaf 28 mei start een preventieve bewustwordingsactie genaamd; Niets erin, niets eruit. Dit in navolging van verschillende acties in Dordrecht. Het aantal auto-inbraken is de reden om niet alleen repressief maar ook preventief actie te ondernemen. In veel gevallen is het zo dat in auto's waarin ingebroken wordt, bijna altijd de 'buit' direct zichtbaar is en dus voor het grijpen ligt. Het wordt de autodieven vaak te makkelijk gemaakt. De Gpf-ers en de surveillancedienst van Hoeksche Waard zullen middels flyers de autobezitters klantvriendelijk attenderen op hun gedrag en hopen daarmee dat zij zich ervan bewust worden dat autocriminaliteit voorkomen kan worden. Er zullen flyers achter de ruitenwissers van geparkeerde auto's geplaatst worden waarop kenbaar gemaakt wordt dat de auto gecontroleerd is. De auto's worden erop gecontroleerd of zij deugdelijk afgesloten zijn en en er geen waardevolle spullen/ goederen in het zicht liggen.

Inbraak en autodiefstal
OUD-BEIJERLAND - Na een woninginbraak hebben de verdachten ook een auto gestolen. De diefstal gebeurde in een woning aan het Weegpad in Oud-Beijerland voor dinsdagmorgen 28 mei 2002, 05.10 uur. De inbrekers wrikten een deur open. Ze stalen binnen onder andere geld, papieren en sleutels. Vervolgens reden ze weg met de donkerblauwe Mercedes Benz S400 met het kenteken 11-GP-BJ.

Aanhanger gestolen
OUD-BEIJERLAND - Een aanhanger met daarin marktkoopwaar is gestolen. De aanhanger stond op het erf naast een woning aan de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. De bewoonster, ook eigenares, merkte de diefstal op maandagmorgen 27 mei 2002. In de aanhangwagen lagen onder andere kristal, glaswerk en porselein.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - De politie heeft een 49-jarige autobestuurder uit 's-Gravendeel aangehouden. Hij reed door na een aanrijding op de Breedveldstraat in 's-Gravendeel. Agenten hielden hem aan op maandagmorgen 27 mei 2002 rond 01.30 uur op de Schenkeldijk. De verdachte had teveel alcohol op. Verder reed hij met een ingevorderd rijbewijs.

Flitspaal vernield
HEINENOORD - Met een autoband hebben onbekenden geprobeerd een flitspaal in brand te steken. Dat gebeurde op zondagmorgen 26 mei 2002 rond 04.10 uur op de Reedijk in Heinenoord. Agenten zagen dat er een brandende autoband op de flitskast lag. Ze haalden deze eraf en blusten met een brandblusser. De brandweer maakte ten slotte de autoband uit.

Alcoholcontroles
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft in de Hoeksche Waard op drie plekken alcoholcontroles gehouden. Dat gebeurde op vrijdagavond 24 mei 2002 tot in de nacht. In totaal hadden 2 autobestuurders een te hoog promillage. De controleplekken waren op de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Daar bliezen 235 automobilisten. Geen van hen had teveel gedronken. Op de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp controleerde de politie 64 autobestuurders. 1 had teveel alcohol op. Op de controleplek aan de Maasdamseweg in 's-Gravendeel had ook 1 automobilist een te hoog alcoholpromillage. De agenten namen hier 74 blaasproeven af.

Aanhoudingen
PUTTERSHOEK - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft twee verdachten aangehouden. De twee mannen van 19 en 22 jaar uit Rotterdam reden in een gestolen auto. Deze wagen kwam uit de Biezenbloker in Puttershoek en de eigenaar merkte de diefstal op 13 april 2002. De aanhoudingen gebeurden op vrijdagmiddag 24 mei 2002.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza