Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 20

17/05 Bedrijfsongeval
16/05 Mishandeling
16/05 Verkeerscontroles
14/05 Mishandeling
14/05 Verkeerscontrole
14/05 Alcohol
12/05 Explosie
12/05 Belediging
12/05 Inbraak woning

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Bedrijfsongeval
OUD-BEIJERLAND - Een 55-jarige man uit Rotterdam is gewond geraakt bij het reinigen van een suikermachine. Het ongeval deed zich vrijdagochtend 17 mei 2002 rond 7 uur voor bij een bedrijf aan de Laurens Jzn. Costerstraat. Het slachtoffer gebruikte een huishoudtrap verkeerd en gleed vervolgens uit. Daarbij kwam hij ten val en was enige tijd bewusteloos. Verder had het slachtoffer een diepe hoofdwond en een hersenschudding. Na behandeling door het personeel van de ambulancedienst kon de man naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam worden vervoerd.

Mishandeling
HEINENOORD- Een 66-jarige man uit Puttershoek is geslagen. Dit gebeurde op donderdagmiddag 16 mei 2002 op de Boonsweg. De politie trof de 66-jarige man aan in de buurt van een 33-jarige man. Deze man had het slachtoffer klappen uitgedeeld. De 33-jarige man bleek te zijn ontsnapt vanuit een psychiatrische inrichting in Amstelveen. De man werd aangehouden door de politie en is later op de middag per ambulance teruggebracht naar de psychiatrische inrichting.

Verkeerscontroles
NUMANSDORP- Op de Voorstraat is een verkeerscontrole gehouden op donderdagmiddag 16 mei. In totaal controleerde de politie zo'n 145 bestuurders. Hiervan droegen 17 bestuurders geen gordel. Zij kregen hiervoor een bekeuring. Op donderdagmiddag 16 mei hield de politie een verkeerscontrole op de Burgemeester de Zeeuwstraat. Het is niet bekend hoeveel voertuigen hier werden gecontroleerd. 30 automobilisten kregen een bekeuring wegens het niet dragen van de gordel. Hiernaast kreeg nog een bromfietser een bekeuring omdat zijn bromfiets niet verzekerd bleek te zijn.
KLAASWAAL- De politie hield op donderdagmiddag 16 mei een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg. Er werd hier onder andere met de laserpatrol gecontroleerd. 17 bestuurders werden staande gehouden en kregen een bekeuring wegens het overschrijden van de maximumsnelheid. 1 bestuurder kreeg een bekeuring wegens het niet dragen van de gordel. 1 bromfietser kreeg een bekeuring omdat hij geen helm droeg.

Mishandeling
HEINENOORD- Een 44-jarige man uit Heinenoord is aangehouden. Op dinsdagavond 14 mei mishandelde hij zijn vrouw en dochter. Hij deelde hen klappen uit en schopte. De 22-jarige dochter liep een dikke knie en een bloedneus op. De 38-jarige echtgenote van de vrouw werd overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis met een hersenschudding en een gekneusd jukbeen. Na de mishandeling vluchtten de vrouw hun huis aan de Kalesland uit. een buurvrouw belde de politie. De 44-jarige man werd in zijn woning aan de Kalesland aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Oud-Beijerland. De man is ingesloten.

Verkeerscontrole
NUMANSDORP- Op dinsdagmiddag 14 mei hield de politie een verkeerscontrole op de Burgemeester de Zeeuwstraat. Zij controleerden 50 personenauto's en vier bromfietsen. Twee automobilisten kregen een bekeuring wegens een verlopen APK. Hiernaast ontvingen 10 automobilisten een bekeuring wegens het niet dragen van de gordel. Aan de bromfietsen mankeerde niets.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft het rijbewijs van een 69-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland ingevorderd. Hij reed op dinsdagmorgen 14 mei 2002 rond 00.30 uur bij de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland. Na controle bleek dat de man teveel alcohol op had.

Explosie
MAASDAM - Bij een explosie zijn drie mensen gewond geraakt. Op zondagavond 12 mei 2002 explodeerde een snackwagen die stond naast een woning aan de Dorpsstraat in Maasdam. Op dat moment werkte een 68-jarige man bij de wagen en stond daar mogelijk nog in. Door de drukgolf van de explosie die dwars door de ramen van de woning heensloeg raakten zijn vrouw en kind die op de dijk stonden gewond. De ramen sloegen uit de woning en sommige lamellen belandden aan de overkant van de dijk. De 68-jarige had ernstige brandwonden. Ambulances brachten de drie gewonden naar ziekenhuizen.

Belediging
NUMANSDORP- Op de Wethouder van der Veldenweg is op zondag 12 mei omstreeks 03.20 uur een 15-jarige vrouw uit Zuid Beijerland aangehouden omdat zij een politieambtenaar beledigde. Op de Burgemeester de Zeeuwstraat is op zondag 12 mei omstreeks 00.50 uur een 21-jarige man uit Westmaas aangehouden omdat hij een politieambtenaar beledigde. Ook werd een 15-jarig meisje uit Mijnsheerenland aangehouden omdat zij beledigingen uitte richting de politie.

Inbraak woning
PUTTERSHOEK- In een woning aan de Pieter Repelaerstraat vond in de nacht van zaterdag 11 mei op zondag 12 mei uur een inbraak plaats. Een kluis werd van een muur losgebroken, naar beneden vervoerd en op een karretje gezet. Er is eveneens veel kleding weggenomen. Het karretje waarmee de kluis vermoedelijk werd weggenomen bleef achter op straat. Er is een buurtonderzoek gehouden. De technische recherche stelde een sporenonderzoek in.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza