Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 19

07/05 Winkeldiefstal
07/05 Alcohol
07/05 Gestolen goederen
06/05 Autodiefjes
06/05 Vernieling
06/05 Ongeval
06/05 Flitspaal in brand
06/05 Aanhoudingen
06/05 Inbraak woning
05/05 Ongeval
04/05 Inbraak school
04/05 Verkeerscontrole
04/05 Tegel door de ruit
04/05 Fiets over de kop

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Winkeldiefstal
NUMANSDORP - Een 14-jarig meisje uit Numansdorp heeft een aantal winkeldiefstallen bekend. Personeel van een winkel aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp hield de verdachte op dinsdagmiddag 7 mei 2002 aan. Men miste twee kettingen uit de winkel. Het meisje was met iemand anders die waarschijnlijk de kettingen meenam. De 14-jarige bekende winkeldiefstallen eerder gepleegd bij een supermarkt.

Alcohol
NUMANSDORP - Een arts heeft een bloedproef afgenomen bij een 48-jarige bestuurder van een brommobiel. Agenten gingen op dinsdagavond 7 mei 2002 naar de rijksweg A29 bij Numansdorp. Daar zou een brommobiel rijden voer de snelweg. Op de vluchtstrook stond de verdachte inderdaad. Eerst brachten de agenten het voertuig naar de Provincialeweg. Omdat ze vermoedden dat de 48-jarige uit Zevenbergen op had namen ze hem mee naar het bureau. In verband met een ziekte kon de man geen blaastest doen. Daarom volgde de bloedproef.

Gestolen goederen
HEINENOORD - De politie heeft tweehonderd gestolen beeldschermen teruggevonden en vijf aanhoudingen verricht. Na een tip gingen agenten op dinsdagmorgen 7 mei 2002 naar een loods aan de Boonsweg in Heinenoord. Daar stonden de computerbeeldschermen. Deze komen van een partij van ruim duizend beeldschermen die werden gestolen op 26 april 2002 vanuit een distributiecentrum in Ridderkerk. De aangehouden verdachten zijn 16 (Oud-Beijerland), 32 (Rotterdam), 39 (Dordrecht), 49 (Oud-Beijerland) en 51 (Rotterdam) jaar.

Autodiefjes
NUMANSDORP - De politie heeft twee meisjes van 15 jaar uit Hoeven en Fijnaart aangehouden. Agenten zagen op maandagavond 6 mei 2002 bij het strand in de buurt van de Haringvlietbrug bij Numansdorp een auto met daarin de twee. Navraag wees uit dat het om een gestolen voertuig ging. De agenten namen de twee mee. Op het bureau bekende een van de meisjes de diefstal.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland heeft een ruit vernield van een woning aan de Schoener in Oud-Beijerland. Er zat een ster in de ruit. In de buurt stond een groepje jongeren. Na onderzoek bleek dat de 17-jarige de ruit had 'beschoten' met een zogenaamde erwtenschieter. Het incident gebeurde op maandagavond 6 mei 2002.

Ongeval
ZUID-BEIJERLAND - Een 24-jarige fietser uit Spijkenisse is gewond geraakt. Hij kreeg op maandagmiddag 6 mei 2002 een aanrijding met een tractor met aanhanger op de Dorpsstraat in Zuid-Beijerland. Het slachtoffer had onder andere een snijwond aan zijn arm. De man mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Flitspaal in brand
MIJNSHEERENLAND - Een flitspaal is in brand gestoken. Dat gebeurde op maandagochtend 6 mei 2002 rond 01.00 uur. Een getuige maakte politiemensen hierop attent. De flitspaal stond op de kruising van de Vrouwe Huisjesweg met de N217 in Mijnsheerenland. De verdachten gooiden een autoband om de paal en staken deze in brand. Hierdoor liep de flitspaal zware schade op.

Aanhoudingen
MIJNSHEERENLAND - Uiteindelijk heeft de politie twee aanhoudingen verricht na een alcoholcontrole. Agenten lieten op de Wilhelminastraat in Mijnsheerenland op maandagmorgen 6 mei 2002 rond 02.30 uur een 32-jarige automobiliste uit Mijnsheerenland blazen. Ze had een te hoog alcoholpromillage. De vrouw wilde thuis nog medicijnen pakken. Hierna weigerde ze mee te gaan. Haar 23-jarige vriend uit Rotterdam bemoeide zich ermee en er ontstond een vechtpartij tussen de hem en agenten. Hierop werden beide personen aangehouden.

Inbraak woning
MAASDAM- In een woning aan de Vlasoever is ingebroken. In de nacht van zondag op maandag 6 mei kwamen inbrekers via het keukenraam binnen. Er werden autosleutels gestolen. De twee personenauto's van de bewoners van de Vlasoever zijn weggenomen.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Een 80-jarige inzittende uit Oud-Beijerland van een auto is gewond geraakt. De vrouw zat op zondagmiddag 5 mei 2002 in een auto. Deze wagen remde op de Randweg in Oud-Beijerland voor een overstekende eend. Een andere auto botste achterop. Door de klap had de vrouw last van haar nek en bleek mogelijk een wervelfractuur te hebben.

Inbraak school
NUMANSDORP- Op zaterdagmorgen, 4 mei 2002, omstreeks 07.15 uur, is ingebroken in een school aan de Roerdompsingel. Na het forceren van een slot van de zijdeur werd het kantoor betreden. De dader(s) hebben het kantoor doorzocht. Er lagen diverse laden op de grond. Het is (nog) niet bekend wat er eventueel gestolen is.

Verkeerscontrole
WESTMAAS- Op zaterdagmorgen, 4 mei 2002, hebben politieagenten op de Smitsweg van 10.30 tot 12.00 uur een aanhangwagen controle gehouden. Geen van de tien gecontroleerde aanhangwagens waren in orde. Het mankeerde vooral aan onjuiste rijbewijzen, onjuiste kentekenplaten en kentekenbewijzen, hulpkoppelingen, verlichting en onjuiste belading. Voor de ergste gevallen werden 6 bekeuringen uitgeschreven. Voor de overige overtredingen kregen de bestuurders een waarschuwing.

Tegel door de ruit
'S-GRAVENDEEL- Op zaterdagavond, 4 mei 2002, omstreeks 18.10 uur, vloog bij een woning aan de Marijkestraat een stoeptegel door de ruit van de woonkamer. Omdat de bewoonster de dader, haar ex, zag aankomen, kon zij met haar kinderen naar de andere kant van de kamer lopen en raakte er niemand gewond. De politie stelt een onderzoek in en heeft de man op het bureau ontboden. Op zondagmiddag, 5 mei 2002, heeft hij een verklaring afgelegd. Hij bekende zijn daad en betuigde spijt over het voorval. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Fiets over de kop
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdag, 4 mei 2002, omstreeks 19.35 uur, sloeg een 32 jarige man uit Oud Beijerland op de Admiraal de Ruyterstraat met zijn fiets over de kop. Hij werd met schaafwonden en een hevig bloedende wond onder zijn oogkas overgebracht naar het Claraziekenhuis te Rotterdam. De man reed tijdens de stille tocht voor de stoet langs en wilde over het voetpad verder fietsen. Hij zag daarbij een paaltje over het hoofd. Hierdoor sloeg hij over de kop en viel.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza