Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 18

02/05 Bedrijfsongeval
02/05 Mishandeling
01/05 Alcohol
01/05 Ongeval
30/04 Auto in de sloot
30/04 Alcohol
30/04 Ruzie op politiebureau
30/04 Stenen gegooid
30/04 Auto te water
28/04 Auto's gestolen
27/04 Belediging
26/04 Dronken winkeldief
26/04 Bestrijdingsmiddelen
26/04 Mijnen gevonden

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Bedrijfsongeval
's-GRAVENDEEL - Een 49-jarige man uit Rotterdam is uitgegleden en gevallen. De kraanmachinist werkte op donderdag 2 mei 2002 bij een bedrijf aan de Havenweg in 's-Gravendeel. Hij kwam uit de kraan en ging via een trap naar beneden. Op de trap gleed het slachtoffer uit en viel op een plateau ongeveer zes meter boven de grond. Ambulancemedewerkers kregen hulp van personeel van de traumahelikopter en de brandweer. Met de hoogwerker haalde men de 49-jarige naar beneden en bracht hem naar een ziekenhuis in Dordrecht. De man had een beenfractuur en verder onderzoek moet uitwijzen of het slachtoffer letsel heeft aan zijn rug of nek.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 26-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. Op donderdagavond 2 mei 2002 kwam een 55-jarige vrouw uit Oud-Beijerland aan het politiebureau in Oud-Beijerland. Ze had een hoofdwond en vertelde dat haar zoon haar had mishandeld. Agenten hielden deze, de 26-jarige, aan. De verdachte vertelde dat hij uit woede een glas gooide dat het hoofd van zijn moeder raakte.

Alcohol
PUTTERSHOEK - Een arts heeft een bloedproef afgenomen bij een 54-jarige autobestuurder uit Puttershoek. Hij reed op woensdagmiddag 1 mei 2002 over de Maasdamsedijk in Puttershoek. De verdachte had waarschijnlijk teveel alcohol op. Agenten vorderden onder andere hiervoor het rijbewijs van de 54-jarige in.

Ongeval
WESTMAAS - Een 57-jarige autobestuurder uit Maasdam is met nekklachten overgebracht naar een ziekenhuis. Een 30-jarige automobilist uit Oud-Beijerland reed op woensdagmorgen 1 mei 2002 over de Munnikendijk in Westmaas en haalde een stilstaande vrachtauto in. De 57-jarige kwam van de andere kant. De twee auto's botsten met elkaar.

Auto in de sloot
NUMANSDORP - Een auto is in een sloot beland. De 25-jarige bestuurder uit Zwijndrecht reed op dinsdagavond 30 april 2002 over de Molendijk in Numansdorp en haalde een ander voertuig in. Hierna slingerde de auto van de 25-jarige en reed door een hekwerk. Verder vernielde de wagen drie bomen en stopte in de sloot. Een ambulance bracht de automobilist uit Zwijndrecht met rugklachten naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Alcohol
HEINENOORD - Politiemensen hebben op de Boonsweg in Heinenoord een 19-jarige bromfietser uit 's-Gravendeel aangehouden. Hij reed daar op woensdagmorgen 1 mei 2002 om ongeveer 05.40 uur. De automobilist had teveel alcohol op.
OUD-BEIJERLAND - Een rijverbod van vier uur heeft een 39-jarige man uit Oud-Beijerland gekregen. Agenten controleerden hem op woensdagmorgen 1 mei 2002 rond 03.35 uur op de Van Ghentstraat in Oud-Beijerland. Uit de controle bleek dat de automobilist teveel alcohol op had.

Ruzie op politiebureau
OUD-BEIJERLAND - Een groepje van vijf/zes personen hebben ruzie in het politiebureau gemaakt. Op dinsdagavond 30 april 2002 hielden agenten op de West-Voorstraat in Oud-Beijerland een 41-jarige man uit Oud-Beijerland aan voor mishandeling. Een eigenaar van een horecagelegenheid aan de Peperstraat deed hiervan aangifte. Op het bureau meldde zich later de groep, vrienden van de verdachte. Ze wilden dat de politie de 41-jarige vrijliet. Na een vriendelijk verzoek het bureau te verlaten ontstond er een vechtpartij. Hierna ging de groep weg en kwam aan het begin van de nacht terug. Na de nodige bedreigingen verlieten de mannen weer het bureau.

Stenen gegooid
STRIJENSAS - De politie heeft een 38-jarige man uit Strijen aangehouden. De aanhouding gebeurde op dinsdagmiddag 30 april 2002 bij de Mariapolder in Strijen nadat de verdachte stenen gooide naar een 51-jarige buurvrouw. Op het bureau ontkende de verdachte dat hij stenen gooide.

Auto te water
WESTMAAS - Een 43-jarige autobestuurder uit Maasdam is in het water gereden. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de man geen letsel had. Wel moest hij een nacht ter observatie blijven en nam een arts een bloedproef om het alcoholpromillage van de 43-jarige vast te stellen. Het ongeval gebeurde op dinsdagavond 30 april 2002 op de Munnikendijk in Maasdam. Brandweerlieden haalden onder andere de automobilist uit zijn wagen die in de sloot lag.

Auto's gestolen
PUTTERSHOEK - Bij een woninginbraak is een auto gestolen. In de nacht van zondag op maandag 29 april is ingebroken bij een woning aan de Biezenweide. Uit de woning zijn de autosleutels weggehaald. De inbrekers zijn er vandoor gegaan met de zwarte Smart, die voor de deur stond geparkeerd. Ook bij een woning aan de Noordster is een auto gestolen. Inbrekers kwamen in de nacht van zondag op maandag 29 april binnen via een raam. Zij namen de autosleutels weg en gingen er vandoor met de BMW 320.

Belediging
OUD-BEIJERLAND - Een 19-jarige man uit Heinenoord is wegens belediging van agenten aangehouden. Een agent bekeurde de man omdat hij geen kentekenplaat had op zijn voertuig. De man kwam even later op zondagmiddag 28 april naar het politiebureau en vertelde dat hij het niet eens was met de bekeuring. Toen de agent aangaf dat de bekeuring doorging, beledigde de man hem, waarop hij werd aangehouden.

Dronken winkeldief
OUD-BEIJERLAND - Een winkeldief die onder invloed van drank naar het politiebureau reed om aangifte te doen van mishandeling is aangehouden. Op zaterdagmiddag 27 april zag winkelpersoneel van een doe-het-zelf zaak aan de Rembrandtstraat dat de 36-jarige verdachte uit Oud-Beijerland een kniptang onder zijn jas stopte. Daarop liep hij naar buiten. Een medewerker van de winkel liep hem achterna en sprak hem aan. Hierbij viel het weggenomen goed op de grond. De medewerker vroeg de verdachte mee te lopen naar het kantoor en daar de politie af te wachten. Hierop verzette de verdachte zich en bedreigde de medewerker. Deze gaf hem een tik op het hoofd om hem onder controle te houden. De verdachte kon wegkomen. Deze meldde zich later op het bureau om aangifte van mishandeling te doen. De politie hield hem aan wegens de winkeldiefstal en de bedreigingen. Bovendien bleek hij onder invloed van drank te zijn. Zijn rijbewijs bleek ongeldig, omdat hij de afgelopen vijf jaar al vier keer veroordeeld was voor het rijden onder invloed.

Bestrijdingsmiddelen
REGIO ZUID-HOLLAND-ZUID - In samenwerking met de Algemene Inspectiedienst voerde de politie de afgelopen week in de regio een controle uit op de Bestrijdingsmiddelenwet. De controles waren op maandag 22 april, dinsdag 23 april, donderdag 25 april en vrijdag 26 april. Naast 15 vooraf geselecteerde bedrijven zijn er 25 controles gedaan in het vrije veld en bij niet geselecteerde bedrijven. Er is in totoaal 13 maal proces-verbaal opgemaakt voor onder andere het voorhanden hebben van in Nederland niet toegelaten bestrijdingsmiddelen en het bespuiten van slootkanten. Tijdens een van de controles zijn 24 lammeren aangetroffen die waren gecoupeerd. Dit is niet meer toegestaan sinds september 2001. Tegen de eigenaar van de schapen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mijnen gevonden
's-GRAVENDEEL - Op een land bij de Schenkeldijk heeft een man twee mijnen gevonden. Hij bracht deze naar een leegstaande boerderij aan de Schenkeldijk op vrijdagmiddag 26 april en waarschuwde de politie. De agenten vermoedden dat het ging om mijnen en schakelden het EOC (Explosieven Opruimings Commando) in. Deze constateerde vrijdagavond dat het ging om zogenaamde antipersoneelsmijnen. Deze zijn op het land tot ontploffing gebracht.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza