Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 17

25/04 Brand
25/04 Mishandeling
25/04 Onder invloed
25/04 Verdachte aangehouden
24/04 Verkeerscontrole
24/04 Verdachte aangehouden
24/04 Verkeerscontrole
24/04 Inbraken
24/04 Inbraak en autodiefstal
23/04 Alcoholcontrole
22/04 Gordelcontrole
22/04 Gordelcontrole
21/04 Ongeval
21/04 Auto gestolen
20/04 Alcohol

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Brand
HEINENOORD - Tijdens werkzaamheden op het dak van een installatiebedrijf aan de Boonsweg is brand ontstaan. Op donderdagmiddag 25 april ontstond de brand bij het branden van de bitumen daklaag. De werknemers konden zelf de brand blussen. De brandweer verrichtte nog wel nabluswerkzaamheden. Door de brand hing er een brandlucht in de winkel, maar er was geen gevaar voor het publiek in de winkel.

Mishandeling
KLAASWAAL - De politie heeft donderdagavond 25 april een 16-jarige jongen uit Klaaswaal aangehouden. De jongen had zijn vader op het achterhoofd geslagen met een omheiningpaal. Hierdoor liep het slachtoffer een hoofdwond op. De jongen is meegenomen naar het bureau.

Onder invloed
STRIJEN - Op de Trambaan is een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed. De 22-jarige bestuurder uit Rotterdam kreeg in de nacht van donderdag op vrijdag 26 april een rijverbod van twee uur en een boete van 190 Euro.

Verdachte aangehouden
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een man aangehouden die in een gestolen auto reed. Op donderdagavond 25 april kreeg de politie een melding dat er een gestolen auto stond aan het Vierwiekenplein. De politie trof daar de 21-jarige verdacht uit Valburg aan en hield hem aan. De verdachte wordt overgedragen aan de politie Rotterdam-Rijnmond.

Verkeerscontrole
's-GRAVENDEEL - Bij een verkeerscontrole heeft de politie 6 bekeuringen uitgedeeld. De politie in de Hoeksche Waard kijkt deze periode extra naar het gebruik van autogordels en veilige kinderzitjes in de auto. De controle gebeurde op woensdagmiddag 24 april 2002 in 's-Gravendeel.

Verdachte aangehouden
PIERSHIL - De politie heeft een 33-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Agenten zagen de verdachte op woensdagavond 24 april 2002 op het moment dat hij door een brandgang liep bij de Margrietstraat in Piershil. Hij had allerlei gereedschap bij zich. Gezien de recentelijke woninginbraken hielden agenten hem aan.

Verkeerscontrole
HEINENOORD - In Heinenoord op de Dorpsstraat heeft de politie een controle gehouden. Zoals aangekondigd keken agenten naar het dragen van de autogordel en of dat kinderzitjes veilig in de auto's zaten. Vier agenten stonden op vier plekken van een kruispunt op woensdagmiddag 24 april 2002. Ze deelden 13 bekeuringen uit.

Inbraken
's-GRAVENDEEL/MAASDAM - Twee bewoners uit 's-Gravendeel en Maasdam hebben op woensdagmorgen 24 april 2002 aangifte gedaan van woninginbraak. De verdachten stalen na de inbraken ook de auto's van de bewoners. De inbraak in 's-Gravendeel gebeurde bij een huis aan de Atalanta. Vanuit het pand namen de inbrekers onder andere geld en papieren mee. Vervolgen stalen ze de twee auto's. De ene, een blauwe Renault Megane met het kenteken 98-FX-TT is spoorloos. De andere, ook een Renault Megane vond de politie in de buurt terug. De andere inbraak vond plaats bij een woning aan de Merwedestraat in Maasdam. Daar stalen de verdachten de autosleutels van een groene Volkswagen Golf SDI en reden met dit voertuig weg. De auto heeft het kenteken 94-DB-ZP. De inbrekers vonden op een eenvoudige manier de autosleutels. De politie adviseert deze goed op te ruimen en bijvoorbeeld niet te laten zitten of leggen in een jas die beneden aan de kapstok hangt of op een kast die in de kamer staat.

Inbraak en autodiefstal
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben een auto gestolen. Eerst braken ze in bij een woning aan de Van Groningenstraat in 's-Gravendeel. Ze stalen de sleutels die in een jas zaten. Hierop reden ze weg met de groene Daewoo Lanos met het kenteken SZ-ZH-46. Ook bij een woning aan de Kortestraat in 's-Gravendeel gebeurde een diefstal. De verdachten namen hier onder andere de sleutels mee. De autoportieren waren wel van het slot af maar de auto stond er nog. De inbraken vonden plaats voor woensdagmorgen 24 april 2002, 03.30 uur.

Alcoholcontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op diverse plekken in Oud-Beijerland alcoholcontroles gehouden. In totaal bliezen 320 autobestuurders. 2 hiervan hadden een te hoog alcoholpromillage. De controle gebeurde vanaf dinsdagmiddag 23 april 2002 en liep door tot in de avond. Net na middernacht hielden agenten op de Randweg in Oud-Beijerland nog 2 automobilisten aan die teveel alcohol hadden gedronken. Bij 1 van hen vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Gordelcontrole
's-GRAVENDEEL - Op de Hendrik Hamerstraat vond op maandag 22 april een gordelcontrole plaats. Agenten controleerden van 14.30 uur tot 15.30 uur 56 bestuurders op het dragen van een gordel. Daarbij zijn 18 bekeuringen gegeven voor het niet dragen van de gordel.

Gordelcontrole
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft op maandag 22 april 2002 aangekondigde controles gehouden op het dragen van de autogordel. Zo deelden de politiemensen op de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland 14 bekeuringen uit. Op de Smitsweg in Klaaswaal kregen 2 autobestuurders een bekeuring. Agenten controleerden verder op de Raadhuislaan in Mijnsheerenland en schreven 10 bekeuringen.

Ongeval
PIERSHIL - Doordat een wiel van een auto is losgeraakt heeft dit voertuig een lantaarnpaal en twee verkeersborden geraakt. Het ongeval gebeurde op zondagmorgen 21 april 2002 bij de Spuiweg in Piershil. De 41-jarige bestuurder uit Piershil reed daar. Hij raakte niet gewond.

Auto gestolen
PUTTERSHOEK - Een auto is gestolen vanaf een parkeerterrein aan de Groeneweg in Puttershoek. De eigenares merkte de diefstal op zondagmorgen 21 april 2002 rond 03.50 uur. Het gaat om een witte Opel Kadett Cabrio met het kenteken SJ-VX-01.

Alcohol
REGIO - De politie heeft op de N 489 in Heinenoord een 33-jarige autobestuurder aangehouden. Hij reed daar op zaterdagavond 20 april 2002. De man had een te hoog alcoholpromillage. Een 20-jarige automobilist uit Hoogvliet heeft een rijverbod van zes uur gehad. Agenten controleerden hem op zaterdagmorgen 20 april 2002 rond 01.00 uur op de Weelsedijk in Strijen. Hij had teveel alcohol op. Verder bleek dat zijn auto niet verzekerd was.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza