Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 15

11/04 Hennepkwekerij
10/04 Ongeval
09/04 Verkeerscontrole
09/04 Auto gestolen
07/04 Motor te water
07/04 Alcohol
07/04 Brand
07/04 Alcohol
06/04 Mislukte inbraken
06/04 Inbreker betrapt
06/04 Vluchtstrook
05/04 Munitie

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Hennepkwekerij
NUMANSDORP - De politie heeft een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten gingen op donderdagmorgen 11 april 2002 naar een pand aan de Einsteinstraat in Numansdorp en vonden daar de kwekerij. Deze zag er professioneel uit en er stonden bijna duizend planten. De politie nam de planten en apparatuur in beslag en stelt een onderzoek in naar wie de eigenaar van de kwekerij is.

Ongeval
OUD-BEIJERLAND - Een 12-jarig meisje uit Oud-Beijerland is gewond geraakt bij een ongeval. Een 52-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland reed met zijn auto weg vanuit een parkeerplek aan de Koninginneweg in Oud-Beijerland. Achter de wagen stond het meisje. De bestuurder zag haar niet. De auto raakte de voeten van de 12-jarige. De ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Verkeerscontrole
HOEKSCHE WAARD. - De politie heeft op diverse plekken in de Hoeksche Waard verkeerscontroles gehouden. De politiemensen keken vooral naar bromfietsen. Dat gebeurde op dinsdag 9 april 2002. In totaal deelden de agenten elf bekeuringen uit. Hiervan waren er zeven voor opgevoerde brommers. De controleplekken lagen op de Groeneweg in Oud-Beijerland, Spuidijk in Nieuw-Beijerland en de Rijksstraatweg in Klaaswaal.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Een personenauto is gestolen uit Oud-Beijerland. Het gaat om een groene Volkswagen Golf met het kenteken SZ-LD-29. Deze stond aan de Zoomwijcklaan. De eigenares ontdekte de diefstal op dinsdagmorgen 9 april 2002.

Motor te water
NUMANSDORP - Een 44-jarige motorrijder uit Strijen is in de sloot gereden. Dat gebeurde op zondagmiddag 7 april 2002 op de Middelsluissedijk OZ. In Numansdorp. De man vloog uit de bocht en belandde in het water. Het slachtoffer brak zijn polsen en de ambulance bracht hem naar een ziekenhuis in Dordrecht.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 20-jarige autobestuurder uit Zuid-Beijerland een rijverbod van een uur gegeven. Verder betaalde de man een transactiebedrag van 190 euro. Ook kreeg hij een bekeuring omdat zijn auto geen geldige APK had. Agenten controleerden hem op zondagavond 7 april 2002 op de Stougjesdijk in Oud-Beijerland. De 20-jarige had een te hoog alcoholpromillage.

Brand
OUD-BEIJERLAND- Bij een bedrijf aan de Laurens JZN Costerstraat is brand geweest. Op zondagmorgen 7 april stonden 9 containers met bagagenetten (ten behoeve van de luchtvaart) in brand. De brandweer had het vuur na enige tijd onder controle. Vrijwel alle netten zijn in rook opgegaan. De politie onderzoekt of er sprake is geweest van brandstichting.

Alcohol
HEINENOORD- Een man is aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag 7 april reed een 21-jarige man met zijn 23-jarige maatje, beiden uit Rotterdam, over de N217. Ter hoogte van de wegwerkzaamheden stopten de mannen met hun auto voor het stoplicht. De 21-jarige man zette buiten een flesje neer en reed weer door. De politie hield de mannen aan bij het tankstation op de N217 in de richting van 's Gravendeel. De 21-jarige bestuurder moest een blaastest ondergaan. Hij blies boven de streep. De man kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van 190 EURO. Ook kreeg hij nog een boete voor het deponeren van consumptieafval op straat.

Mislukte inbraken
STRIJEN- In drie woningen aan de Hilsondusstraat is gepoogd in te breken. In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 april zijn bij alledrie de woning "gaatjes geboord" in het raamkozijn. Uit geen van de woningen is iets verdwenen. Alledrie de bewoners hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de inbraken.

Inbreker betrapt
MAASLAND- Een inbreker heeft zich snel uit de voeten gemaakt toen hij werd gesnapt. In de nacht van vrijdag op zaterdag 6 april was deze man "gaatjes aan het boren" in een raamkozijn van een woning aan de Boezemvliet. De man werd betrapt door de 39-jarige bewoner die wakker werd van het gemorrel. Toen de inbreker de bewoner zag vluchtte hij snel weg. De bewoner belde de politie die vervolgens de buurt uitgebreid doorzocht. De inbreker is niet meer aangetroffen.

Vluchtstrook
DISTRICT- De politie controleerde op zaterdag 6 april met behulp van de videosurveillancewagen op gevaarlijk verkeersgedrag. Er was file op de A29. Er werden onder andere op de A29 tussen Oud-Beijerland en Numansdorp 20 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden op de vluchtstrook.

Munitie
STRIJEN- Een 22-jarige man is in zijn woning aan de Boompjesstraat aangehouden. Op vrijdagavond 5 april deed de politie een inval in deze woning. Getuigen meldden dat de man in het bezit zou zijn van een wapen. Er werd geen wapen in de woning aangetroffen. Wel vond de politie enkele patronen. Zij heeft deze in beslag genomen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is ingesloten.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza