Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 14

04/04 Fietser valt
03/04 Gordelcontrole
03/04 Hennepkwekerij
03/04 Snelheidscontroles
03/04 Woning inbraak
02/04 Verkeerscontroles
01/04 Alcohol
31/03 Mishandeling
31/03 Aanrijding
31/03 Onder invloed
30/03 Aanhoudingen
30/03 Winkeldiefstal

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Fietser valt
OUD-BEIJERLAND- Op de kruising van de Zinkweg met de Karel Doormanstraat is een 43-jarige man uit Oud-Beijerland gewond geraakt. De man fietste daar in de nacht van donderdag op vrijdag 5 april. De man fietste de dijk af en verloor door onbekende oorzaak de macht over zijn fietsstuur. De man had een scheur in zijn lip en een scheur boven zijn wenkbrauw. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis in Rotterdam.

Gordelcontrole
OUD-BEIJERLAND - Bij een gordelcontrole zijn 9 bekeuringen uitgedeeld. De controle was op donderdag 4 april van 11.00 uur tot 12.30 uur aan de Langeweg. Daarbij zijn in totaal 60 bestuurders gecontroleerd op het dragen van een gordel.

Hennepkwekerij
OUD-BEIJERLAND - Op de Prins Bernhardstraat is een hennepkwekerij ontdekt. De politie ging het pand binnen op woensdagmiddag 3 april. Achter een loods is een hennepkwekerij met 1396 planten aangetroffen. Deze is ontmanteld. De apparatuur is in beslag genomen en de planten zijn vernietigd.

Snelheidscontroles
's GRAVENDEEL- De politie hield op woensdagochtend 3 april een snelheidscontrole met behulp van de laserpatrol op de Hendrik Hamerstraat. Er werden 325 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 15 voertuigen te hard. Zij krijgen hiervoor een bekeuring. Op de Maasdamseweg werden op woensdagmorgen 3 april 446 voertuigen gecontroleerd op hun gereden snelheid met de laserpatrol. 28 automobilisten reden te hard.

Woning inbraak
'S GRAVENDEEL- In een woning aan de Singel is ingebroken. Dit gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag 3 april. Men heeft via de gaatjesboormethode het achterraam geforceerd en is zo in de woning gekomen. Uit de woning zijn portemonnees gestolen. Ook zijn de autosleutels weggenomen en is men er met de auto vandoor gegaan.

Verkeerscontroles
OUD-BEIJERLAND - Bij een verkeerscontrole in Oud-Beijerland heeft de politie vijf bekeuringen uitgeschreven. De controle gebeurde op dinsdagmorgen 2 april 2002 op de Beneden Molendijk. Twee automobilisten kregen onder andere een bekeuring omdat er geen goede kentekenplaten op hun auto's zaten.
STRIJEN/ZUID-BEIJERLAND - In Strijen en Zuid-Beijerland heeft de politie autobestuurders gecontroleerd. De agenten keken of zij wel hun gordels droegen. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 2 april 2002. De politiemensen controleerden op de Varkensdijk in Strijen en op de Klein Zuidbeijerlandseweg in Zuid-Beijerland. In totaal schreven de agenten vijf bekeuringen.

Alcohol
MIJNSHEERENLAND - Een 41-jarige autobestuurder uit Puttershoek heeft een rijverbod van drie uur gehad. Hij reed op maandagmiddag 1 april 2002 over de Raadhuislaan in Mijnsheerenland. Daar controleerden agenten hem en merkten het te hoge alcoholpromillage bij de 41-jarige.
MIJNSHEERENLAND - Op de N 217 in Mijnsheerenland hebben agenten een 22-jarige autobestuurder uit Puttershoek aangehouden. Dat gebeurde op maandagavond 1 april 2002. De man had teveel alcohol op en kreeg onder andere een rijverbod van vier uur.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Tijdens een onenigheid op de Spuidijk is een 17 jarige jongen uit Oud-Beijerland in zijn gezicht getrapt. Hij liep een gebroken neus op en werd per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. De onenigheid ontstond op zondagmorgen, 31 maart 2002, omstreeks 05.00 uur, op straat. Hij raakte in gevecht met een jongen waarmee hij al eens eerder ruzie mee had gehad. Toen ze samen over straat rolden, kreeg de jongen een trap in zijn gezicht van een onbekende man. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de dader.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op zondagmorgen, 31 maart 2002, omstreeks 04.05 uur, vond op het Vierwiekenplein een aanrijding plaats waarbij een 20 jarige inwoner uit Oud-Beijerland gewond raakte. De snorfietser werd aangereden door een personenauto. Hij kwam op de vooruit terecht en viel daarna op de grond. De bestuurder van de personenauto reed zonder te stoppen door. De snorfiets zat klem onder de auto en werd ongeveer 300 meter meegesleurd. Op de hoek Bierkader en de Scheepmakershaven werd de auto door de bestuurder achter gelaten. De bestuurder was spoorloos en werd ondanks een zoekactie niet meer aangetroffen. De 20 jarige man werd door ambulancepersoneel gestabiliseerd . Hij werd met vermoedelijk een gebroken been en diverse kneuzingen per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis te Rotterdam. Na het ongeval stal een 19 jarige inwoner uit Oud-Beijerland een aantal CD,s uit de verlaten auto. Hij werd op heterdaad betrapt door een politieagent en aangehouden. Na verhoor is hij met een bekeuring van 225 euro heengezonden. Op zondagmiddag, 31 maart 2002, omstreeks 12.05 uur, meldde de bestuurder van de personenauto, een 23 jarige man zonder vaste woonplaats, zich vrijwillig aan het politiebureau en werd aangehouden. Na onderzoek bleek dat hij geen rijbewijs bezit. De auto is eigendom van zijn vriendin. Hij had in de auto gereden zonder dat zijn vriendin het wist. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

Onder invloed
'S-GRAVENDEEL- Op zondagochtend, 31 maart 2002, omstreeks 00.30 uur, is op de Hendrik Hamerstraat een 54 jarige inwoner uit "s-Gravendeel aangehouden wegens rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij zodanig ver boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 10 uren heengezonden.

Aanhoudingen
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagochtend, 30 maart 2002, omstreeks 00.50 uur, is een 21 jarige man uit Oud-Beijerland op het Vierwiekenplein door politieagenten aangehouden. De man vond het nodig om zich ermee te bemoeien toen de agenten een bekeuring aan een ander uitschreven. Hij wilde zich niet verwijderen en werd daarop aangehouden. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden. Omstreeks 03.00 uur, onderging een 19 jarige man uit Oud-Beijerland hetzelfde lot. Ook hij moest zich er zo nodig mee bemoeien toen agenten op het Marktplein een bekeuring uitschreven voor het wildplassen. Hij wilde zich niet verwijderen en werd aangehouden. Tijdens zijn aanhouding bood hij licht verzet. Na verhoor is hij met een bekeuring van 92 euro heengezonden.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagmorgen, 30 maart 2002, omstreeks 11.30 uur, is in een winkel aan de Willem Beukelszstraat een 36 jarige inwoner uit Rotterdam aangehouden wegens winkeldiefstal. De man nam een zogenaamde bovenfrees en een nietmachine met een totale waarde van 50 euro mee en verliet de winkel zonder te betalen. Op de parkeerplaats werd hij door personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza