Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 13

29/03 Dodelijk ongeval
29/03 Man te water
29/03 Onder invloed
27/03 Bureau HALT
27/03 Aanrijding
27/03 Schoorsteenbrand
26/03 Auto tegen winkel
26/03 Vernieling
26/03 Alcohol
25/03 Ongeval
24/03 Brandbom
24/03 Bijtende hond
24/03 Inbraak woning
23/03 Aanhouding
22/03 Weed plantage

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Dodelijk ongeval
KLAASWAAL- Op vrijdagmiddag 29 maart 2002 omstreeks 17:35 uur is een 34 jarige motorrijder uit Klaaswaal dodelijk verongelukt op de Rijksstraatweg. De man reed vanuit Klaaswaal in de richting van Numansdorp en verloor in een flauwe bocht ter hoogte van de kruising met de Boomweg de macht over het stuur en botste tegen de linker voorzijde van een vrachtwagen welke uit tegenovergestelde richting kwam. De bestuurder, een 35 jarige man uit Wijdenes, kon de motorrijder niet meer ontwijken. De motorrijder botste tegen een hek en kwam vervolgens op het wegdek terecht. Ambulancepersoneel heeft getracht het leven van de man te redden, maar hij overleed kort daarna ter plaatse van het ongeval aan zijn verwondingen. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond, voor hem is slachtofferhulp ingeschakeld. De Regionale Verkeersondersteuning stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. De Rijksstraatweg is enkele uren afgesloten geweest.

Man te water
NUMANSDORP- Op vrijdagmorgen, 29 maart 2002, omstreeks 07.10 uur, is een 65 jarige man uit Numansdorp na een val vanaf zijn boot in het water van het Numansgors terecht gekomen. Hij werd uit het water gehaald door twee buurmannen. Hij heeft ongeveer 10 minuten in het water gelegen. Het slachtoffer was onderkoeld en had letsel aan zijn schouder. Hij is per ambulance overgebracht naar het Clara ziekenhuis te Rotterdam.

Onder invloed
MIJNSHEERENLAND- Op vrijdagochtend, 29 maart 2002, omstreeks 00.15 uur, werd op de Eendrachtslaan een 27 jarige man uit Mijnsheerenland aangehouden wegens het rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.
'S-GRAVENDEEL- Op vrijdagochtend, 29 maart 2002, omstreeks 02.25 uur, werd op de Provincialeweg N 217 een 26 jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden wegens het rijden onder invloed met zijn personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep. Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Bureau HALT
OUD-BEIJERLAND- Een 17 jarig meisje uit Oud-Beijerland is door de politie naar bureau Halt verwezen. Het meisje stal op donderdagmiddag, 28 maart 2002, omstreeks 15.00 uur vanuit een winkel aan het Vierwiekenplein make-up spullen met een waarde van 15 euro. Zij werd betrapt door het winkelpersoneel en overgedragen aan de politie.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op woensdagmiddag, 27 maart 2002, omstreeks 15.30 uur, op de Randweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De passagier van de bromfiets, een 15 jarige jongen uit Goudswaard, is met schaafwonden en kaakletsel per ambulance overgebracht naar het Clara ziekenhuis te Rotterdam. De bestuurder van de bromfiets, een 16 jarige jongen uit Goudswaard, botste achterop een personenauto, bestuurd door een 45 jarige inwoner uit Oud-Beijerland, welke afremde om de Zoomwijcklaan in te rijden. De bromfietser en passagier kwamen ten val. Beide voertuigen raakten beschadigd.

Schoorsteenbrand
WESTMAAS- Brandweer en politie moesten op woensdagavond, 27 maart 2002, omstreeks 20.55 uur uitrukken voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Nieuwstraat. De brandweer had de brand snel onder controle en maakte de schoorsteen schoon. De schade bleef daardoor beperkt.

Auto tegen winkel
KLAASWAAL - Een 35-jarige autobestuurder uit Strijen is met zijn auto gedeeltelijk tegen een winkelpui gereden. Eerst botste het voertuig tegen een geparkeerde auto en hierna drukten de twee zich de pui in. Het incident gebeurde op dinsdagavond 26 maart 2002 op de Oud-Cromstrijensedijk OZ in Klaaswaal. Na controle bleek dat de 35-jarige teveel alcohol op had. De politie vorderde zijn rijbewijs in.

Vernieling
PIERSHIL - De politie heeft twee mannen van 21 en 22 jaar uit Nieuw-Beijerland en Oud-Beijerland aangehouden. Ze vernielden in ieder geval een ruit van een leegstaand pand aan de Sluisjesdijk in Piershil. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 26 maart 2002. Getuigen waarschuwden de politie nadat zij zagen dat de twee in de woning probeerden te komen. Na een zoektocht vonden politiemensen de verdachten bij de Kade in Piershil. Ze probeerden zich te verstoppen. De 21-jarige man vertelde dat hij graag in het leegstaande pand wilde gaan wonen.

Alcohol
STRIJEN - De politie heeft een 42-jarige autobestuurster uit 's-Gravenhage een rijverbod van vijf uur gegeven. Ze reed op dinsdagmorgen 26 maart 2002 rond 00.45 uur over de Oud Bonaventurasedijk in Strijen. Na controle bleek dat ze teveel alcohol op had.

Ongeval
HEINENOORD - De politie stelt een onderzoek in naar een ongeval. De aanrijding tussen een auto en fiets gebeurde op maandagmiddag 25 maart 2002 rond 12.30 uur bij de Blaaksedijk Oost in Heinenoord. De automobilist reed na het ongeval door. De ambulance bracht de 81-jarige gewonde fietser uit Heinenoord naar een ziekenhuis.

Brandbom
's-GRAVENDEEL - De politie heeft nog twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar het gooien van een zogenaamde molotovcocktail. Dat gebeurde op zondag 24 maart 2002 rond 01.30 uur bij de Constantijnstraat in 's-Gravendeel. De verdachten gooiden flesjes tegen de buitenmuur van een garage. De bewoner bluste het vuur. Direct na het incident hielden agenten een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel en een 17-jarige jongen uit 's-Gravendeel aan. De andere verdachten van 19 (Zwijndrecht) en 20 jaar ('s-Gravendeel) meldden zich op maandagmorgen 25 maart 2002 bij de politie.

Bijtende hond
OUD-BEIJERLAND- Op de Spuidijk is op zondag 24 maart omstreeks 10.00 uur door een hond een lammetje doodgebeten. Een ander lammetje werd door de hond in de nek gebeten, dat werd later door een dierenarts gehecht. De eigenaresse van de hond was aanwezig. De hond had nog bloed aan zijn bek. De eigenaresse is bereid de schade aan de boer te betalen. De Officier van Justitie bepaalt wat er met de hond zal gebeuren.

Inbraak woning
WESTMAAS- Op de Grote Riethure is op zondag 24 maart omstreeks 02.16 uur in een woning ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een zijraam te forceren nadat binnenkomen middels een schuifpui mislukte. De buit was zilverwaar en een stereotoren. De Politie Zuid-Holland-Zuid stelde een buurtonderzoek in.

Aanhouding
NUMANSDORP- Op zaterdag 23 maart omstreeks 03.30 uur reed een 32-jarige man uit Frankrijk met zijn auto tegen een vangrail op de A29. Bij navraag door de politie bij de meldkamer werd duidelijk dat de man stond gesignaleerd in de regio Gelderland-Oost voor inbraak. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie Gelderland. Zijn auto is weggetakeld en naar een garage gebracht.

Weed plantage
OUD-BEIJERLAND- Op de Bertha von Suttnererf is op vrijdag 22 maart omstreeks 18.30 uur een weedplantage ontdekt. Klachten uit de buurt over stank verplichtten de politie om een kijkje te gaan nemen. Na een rondje om het huis te hebben gelopen bleek al snel dat het om een weedlucht ging. De politie belde aan en vroeg of ze een kijkje mocht nemen in het pand. De bewoner ging hiermee akkoord en liet de agenten binnen. Op de eerste verdieping trof de politie twee droogkasten voor weed aan. Alles is in beslag genomen en wordt vernietigd. Een 48-jarige man en een 50-jarige vrouw zijn aangehouden.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza