Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 11

15/03 Drugsvangst
14/03 Rugletsel
14/03 Alcohol
14/03 Val van ladder
14/03 Hennep
13/03 Inbraak
12/03 Getuige gezocht
12/03 Doorgereden
12/03 Beeld omver
11/03 Brand
11/03 Traangas
10/03 Boot te snel
09/03 Onder invloed
09/03 Alcoholcontrole
08/03 Ongeval

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Drugsvangst
HOEKSCHE WAARD - De politie Zuid-Holland-Zuid heeft in de ochtend van vrijdag 15 maart 2002 zes verdachten ter zake de handel in verdovende middelen aangehouden. Onder leiding van de rechter-commissaris werden doorzoekingen verricht in woningen in Zwijndrecht, Zuid Beijerland, Mijnsheerenland en 's-Gravendeel. De verdachten zijn een 30-jarige man en een 23-jarige vrouw uit Zwijndrecht, een 35-jarige man uit Zuid Beijerland, een 30-jarige man uit Mijnsheerenland, een 21-jarige man uit 's-Gravendeel en een 22-jarige man uit 's-Gravendeel. In de woning in Zwijndrecht vond de politie twee vuurwapens, ongeveer duizend xtc-pillen, enkele tientallen grammen cocaïne, zes plakken hasj van in totaal ongeveer 1.500 gram en enkele duizenden euro's aangetroffen. In een woning in Mijnsheerenland werden naast een kleine hennepplantage, gebruikershoeveelheden soft- en harddrugs en een imitatievuurwapen aangetroffen. Alles is in beslag genomen. In totaal werkten ongeveer zestig politiemensen mee aan deze actie. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Rugletsel
GOUDSWAARD - Een 41-jarige man uit Klaaswaal is met rugletsel naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Het slachtoffer werkte op donderdagmiddag 14 maart 2002 aan de Gebrokendijk Goudswaard. Samen met een ander kapte hij bomen. Een boom viel en raakte gedeeltelijk de 41-jarige. Hierdoor liep hij de rugklachten op.

Alcohol
's-GRAVENDEEL - Een 58-jarige automobilist uit 's-Gravendeel is aangehouden op de Trekdamseweg in 's-Gravendeel. De man reed daar op donderdagavond 14 maart 2002. Hij had teveel alcohol op.

Val van ladder
STRIJEN - Een 36-jarige man uit Gemert is van een ladder gevallen. Het slachtoffer werkte op donderdagmorgen 14 maart 2002 in de nieuwbouw van een bedrijfspand aan de Sasseweg in Strijen. De ladder waarop de man stond gleed onderuit. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn voet en enkel.

Hennep
KLAASWAAL - De politie heeft in een schuurtje aan de Boomdijk in Klaaswaal een kleine hennepkwekerij ontmanteld. Agenten gingen in de nacht van woensdag op donderdag 14 maart 2002 naar een melding van geluidsoverlast in de buurt. Ze vonden toen het schuurtje en roken een henneplucht. Binnen was een kwekerij met 83 planten. De politie nam de planten en de apparatuur mee. De 42-jarige bewoner hoorde de politie als verdachte.

Inbraak
MIJNSHEERENLAND - Bij een inbraak in een horecagelegenheid bestaat de buit uit een sigarettenautomaat. De diefstal gebeurde op woensdagavond 13 maart 2002. Het getroffen bedrijf zit aan de Vrouwe Huisjesweg in Mijnsheerenland.

Getuige gezocht
OUD-BEIJERLAND - De politie zoekt contact met een mevrouw die in de nacht van maandag op dinsdag 12 maart 2002 de politie belde. Ze vertelde van een verdachte situatie rond de Veilingpassage in Oud-Beijerland. Vier personen hielden zich daar op. Later bleek dat er een poging inbraak was geweest op het winkelcentrum. De vrouw kan contact opnemen met de wachtcommandant in Oud-Beijerland via nummer 0900-8844.

Doorgereden
OUD-BEIJERLAND - Een 66-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland is doorgereden na een ongeval. Hij botste tegen een fiets die in een rek stond bij de Graaf van Egmondstraat in Oud-Beijerland. De man merkte op dat er niets aan de hand was en reed weg. Agenten hielden de 66-jarige op dinsdagmiddag 12 maart 2002 thuis aan. Op het bureau nam een arts een bloedproef om te zien hoe hoog het alcoholpromillage van de verdachte was. Verder vorderde de politie zijn rijbewijs in.

Beeld omver
ZUID-BEIJERLAND - Een beeldje is gevallen. Waarschijnlijk gebeurde de vernieling in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 maart 2002 bij het winkelcentrum aan de Gravin Sabinastraat in Zuid-Beijerland. De politie zoekt getuigen. Deze kunnen de wachtcommandant in Oud-Beijerland bellen via nummer 0900-8844.

Brand
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan het Ben Goerionpad is brand geweest. Op maandagavond 11 maart vloog de bijkeuken in de brand. De 15-jarige bewoner ontdekte dit en ging de brand blussen met de 24-jarige vriend van zijn zus uit Oud-Beijerland. Toen de brandweer kwam zijn zij naar buiten gegaan. De 15-jarige jongen had last van zijn ademhaling. De 24-jarige man verbrandde zijn hand. Zij zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis (locatie onbekend) voor controle.

Traangas
NUMANSDORP - Een 20-jarige autobestuurder uit Frankrijk heeft een bedrag van 100 euro betaald. Agenten controleerden hem op maandagmorgen 11 maart 2002 rond 03.50 uur langs de rijksweg A29 bij Numansdorp. Daar stond de auto met drie inzittenden erbij. De 20-jarige had een busje traangas bij zich. Dat namen de agenten in beslag en lieten hem het transactiebedrag betalen. Vervolgens hielpen de politiemensen nog met het verwisselen van een lekke band bij de auto van de Fransen waarop deze weer doorreden.

Boot te snel
MIJNSHEERENLAND - De politie heeft tijdens een scootersurveillance op de zuidoever van de Binnenmaas een snelle motorboot bekeurd. De boot voer op zondagochtend 10 maart ruim boven de 30 km per uur, terwijl daar een snelheid van 6 km per uur de limiet is. De bestuurder uit Helmond kreeg een boete van 63 Euro.

Onder invloed
NUMANSDORP - Op de Burgemeester de Zeeuwstraat is een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. In de nacht van vrijdag op zaterdag 8 maart moest een 19-jarige man uit Goudswaard een boete van 190 Euro betalen en mocht hij een uur niet rijden.

Alcoholcontrole
OUD-BEIJERLAND - Op de Scheepmakershaven, de Koninginneweg en de Kwakscheweg heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 9 maart het verkeer op het gebruik van alcohol gecontroleerd. Van de acht bestuurders had er niemand teveel gedronken.

Ongeval
NUMANSDORP - Door een voorrangsfout ontstond op vrijdagavond 8 maart een aanrijding tussen twee personenauto's. Rond 19.00 uur reed een 21-jarige man uit Zuid-Beijerland over de Molendijk. Ter hoogte van het viaduct kwam een 25-jarige bestuurder uit Zuid-Beijerland aanrijden, vanuit de derde Dwarsweg in Numansdorp. Deze stopte niet voor de haaientanden waardoor een aanrijding ontstond. Beide auto's raakten total loss.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza