Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 10

08/03 Aanrijding
07/03 Verkeerscontrole
06/03 Vernieling
06/03 Aankondiging controles
06/03 Winkeldiefstal
04/03 Verkeerscontrole
02/03 Frontale botsing
02/03 Huisvredebreuk

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND - Bij een aanrijding is een passagier van een bromfiets gewond geraakt. Een 17-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland reed op donderdagavond 7 maart over de Griendwerker. Achterop zat een 18-jarige man uit Oud-Beijerland. Op de T-splitsing met de Zinkweg wilde een 35-jarige Rotterdammer met zijn bestelauto rechtsaf slaan. Hierbij liet hij de bromfietser niet voorgaan, waarna een aanrijding volgde. De passagier liep daarbij een gebroken voet op.

Verkeerscontrole
KLAASWAAL - Bij een verkeerscontrole heeft de politie 10 bekeuringen uitgedeeld. De controle vond plaats op donderdagmorgen 7 maart 2002 op de Rijksstraatweg in Klaaswaal. 4 bromfietsers kregen een bekeuring. 3 omdat hun brommer te snel kon en 1 omdat hij geen bromfietscertificaat had. De overige bekeuringen waren voor autobestuurders onder andere omdat ze hun gordel niet droegen.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Een 30-jarige man uit Rotterdam heeft op de Ooststraat in Oud-Beijerland een auto vernield. Hij deed dat op woensdagavond 6 maart 2002. Politiemensen hielden de verdachte aan. Op het bureau bleek dat de man geestelijk in de war was waarop de politie een arts waarschuwde.

Aankondiging controles
HOEKSCHE WAARD - De politie in de Hoeksche Waard controleert de komende twee maanden extra op het gebruik van autogordels. Het gebruik van gordels is verplicht en belangrijk om letsel bij ongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Het niet dragen van een autogordel levert een boete op van 40 euro. Iedere inzittende van een auto is zelf verantwoordelijk voor het dragen van de gordel. Dus in de maanden maart en april letten politiemensen in de Hoeksche Waard extra op het dragen van de autogordel.

Winkeldiefstal
NUMANSDORP - Een 18-jarige jongen uit Klaaswaal heeft spullen gestolen bij een supermarkt. Een personeelslid van de winkel aan de Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp hield de verdachte op woensdagmorgen 6 maart 2002 aan. De buit bestond onder andere uit acht pakjes met tonijn.

Verkeerscontrole
HEINENOORD - Bij een verkeerscontrole heeft de politie een 41-jarige autobestuurder uit Oud-Beijerland ontdekt die geen geldig rijbewijs had. Agenten controleerden automobilisten die over de rijksweg A29 bij Heinenoord reden onder andere op alcoholgebruik. Geen van de ongeveer twintig bestuurders die bliezen had een te hoog percentage. De controle gebeurde op maandagmorgen 4 maart 2002 tussen 02.00 en 03.00 uur.

Frontale botsing
OUD-BEIJERLAND- Op de Groeneweg zijn twee auto's frontaal op elkaar gebotst. In de nacht van vrijdag op zaterdag 2 maart reed een 66-jarige man uit Oud-Beijerland vanuit de Langeweg over de Groeneweg. De man reed over de verkeerde weghelft zonder dimlicht. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 41-jarige man uit Zwijndrecht rijden. De auto's botsten frontaal. De 66-jarige man raakte buiten bewustzijn en werd per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam. Daar moest hij, inmiddels weer bij bewustzijn, zijn rijbewijs inleveren. De man bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man moet nog enige tijd in het ziekenhuis verblijven maar moet zich daarna melden bij de politie. De 41-jarige man bleef ongedeerd en kwam er met flinke voertuigschade vanaf.

Huisvredebreuk
STRIJEN- Een vrouw is aangehouden. Op zaterdagochtend 2 maart werd een ruit ingeslagen bij een woning aan de Schenkeldijk. Vervolgens kwamen een 42-jarige vrouw uit Rotterdam en twee onbekende mannen de woning binnen. De vrouw was een bekende van een kennis (leeftijd en woonplaats onbekend) die tijdelijk in de woning van de 39-jarige bewoner en zijn 38-jarige vriendin verbleef. De vrouw en de twee mannen doorzochten het huis. De mannen namen een mobiele telefoon mee en verlieten de woning. De bewoners belden de politie. De politie heeft de 42-jarige vrouw in de woning aan de Schenkeldijk aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij is ingesloten. De politie is nog op zoek naar de twee mannen.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza