Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 9

01/03 Aanhouding
28/02 Alcohol
28/02 Niet verzekerd
28/02 Inbraak en autodiefstal
27/02 Motor in de sloot
27/02 Auto tegen boom
26/02 Alcohol
24/02 Bedreiging
24/02 Nep vuurwapen
24/02 Auto in brand
24/02 Kwajongens
23/02 Overval
23/02 Aanrijding
23/02 Schoorsteenbrand
23/02 Mega alcoholcontrole
25/02 Greep in de kassa

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND- Een 33-jarige man uit Rotterdam is aangehouden. Getuigen meldden op vrijdagmorgen 1 maart dat een man met een schroevendraaier aan auto's stond te morrelen. De politie trof de man op een pad tussen het van Linschotenplein en de Nobelstraat aan. De politie hield de man aan en heeft hem overgebracht naar het politiebureau in Oud-Beijerland.

Alcohol
HEINENOORD- Een 30-jarige man uit Puttershoek is aangehouden. De man reed op donderdagavond 28 februari op de N217. De man moest een blaastest ondergaan. Hij bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en een boete van 272 EURO.

Niet verzekerd
PUTTERSHOEK- Op de Groeneweg is een man aangehouden. Dit gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag 1 maart. De man reed daar in een auto terwijl zijn APK was verlopen en hij ook niet verzekerd bleek te zijn. De 41-jarige man uit Rotterdam werd meegenomen naar het bureau om een blaastest te ondergaan. Toen bleek dat de man niet teveel gedronken had om nog te kunnen rijden, is hij weer vrijgelaten.

Inbraak en autodiefstal
STRIJEN - Na een woninginbraak is ook de auto gestolen. Bewoners van een huis aan de Loogors in Strijen merkten de inbraak op donderdagmorgen 28 februari 2002. Inbrekers stalen uit de woning onder andere een jas met daarin een portemonnee en een autoradio frontje. Ook vonden de verdachten de autosleutels in een lade. Vervolgens reden ze weg met de blauwe Volkswagen Golf GTI met het kenteken 21-GK-ZB van de bewoners.

Motor in de sloot
MIJNSHEERENLAND - Een 40-jarige motorrijder uit Rotterdam is in de sloot beland. Daar vonden twee voorbijgangers hem op woensdagavond 27 februari 2002. Het slachtoffer reed bij de kruising van de Blaakseweg met de Achterweg in Mijnsheerenland. Waarschijnlijk zag de man de flauwe bocht naar links te laat. Hij raakte in een slip, kwam in de berm, ging onderuit en gleed de sloot in. De 40-jarige had in ieder geval pijn aan zijn zij.

Auto tegen boom
ZUID-BEIJERLAND - Een 19-jarige autobestuurder is met zijn voertuig tegen een boom gebotst. Dat gebeurde op woensdagmorgen 27 februari 2002 op de Schoutsdijk in Zuid-Beijerland. Het gewonde slachtoffer kroop zelf uit zijn auto en zocht hulp bij mensen op de dijk. Tijdens de klap ging de 19-jarige met zijn hoofd door de voorruit. Verder had hij last van zijn buik. De ambulance bracht de automobilist naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Alcohol
HEINENOORD - Op de rijksweg A29 ter hoogte van Heinenoord heeft de politie een 50-jarige automobiliste uit Rotterdam aangehouden. De vrouw reed daar op dinsdagmorgen 26 februari 2002 rond 03.00 uur. Ze had teveel alcohol op en kreeg onder andere een rijverbod van vier uur.

Bedreiging
GOUDSWAARD - Een 23-jarige man uit Goudswaard is aangehouden voor bedreiging. Hij kreeg op zondagavond 24 februari 2002 onenigheid met zijn 23-jarige vriendin. Hierbij dreigde de verdachte de vrouw. Politiemensen hielden de man aan bij de Burgemeester Vrieslaan in Goudswaard.

Nep vuurwapen
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 15-jarige jongen uit Oud-Beijerland aangehouden. Agenten kregen op zondagmiddag 24 februari 2002 een melding dat er iemand in een groepje met een vuurwapen stond. Dat was op de Wolweversweg in Oud-Beijerland. De verdachte droeg een holster aan zijn broekriem met daarin een imitatie vuurwapen.

Auto in brand
PUTTERSHOEK - Een auto is uitgebrand. De wagen stond op zondagavond 24 februari 2002 aan de Nassaulaan in Puttershoek. De brandweer bluste het vuur.

Kwajongens
PUTTERSHOEK - De politie heeft zes jongens gehoord op het bureau. Agenten gingen op zondagavond 24 februari 2002 naar een woning aan het Kerkplein in Puttershoek. Daar gooiden jongeren onder andere steentjes tegen de ruiten. Op de muren zaten kluiten met modder. In twee ruiten zaten sterren vermoedelijk veroorzaakt door steen inslag. Drie jongens bekenden dat zij hadden gegooid. De jongens zijn in de leeftij tussen de 14 en 16 jaar en komen uit Puttershoek.

Overval
OUD-BEIJERLAND- Op zaterdagmiddag, 23 februari 2002, omstreeks 17.15 uur, is een 81 jarige man in zijn woning aan de Kerkstraat overvallen. De man had een onbekende jongen binnen gelaten die zei informatie te hebben. Toen de jongen binnen was, bedreigde hij de man met een vuistvuurwapen, bond zijn handen vast en vroeg om geld. Hij ging er vandoor met een horloge en een portemonnee met daarin geld en bankpasjes. De man wist zich kort na de overval gedeeltelijk te bevrijden en belde de politie. Politieagenten zochten naar de verdachte, gekleed in een leren jas met bontkraag en een spijkerbroek, doch deze werd niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort en is op zoek naar getuigen. Getuigen die iets gezien hebben van de overval en nog niet door de politie zijn gehoord, worden verzocht te bellen met de wachtcommandant te Oud-Beijerland op telefoonnummer 0900-8844.

Aanrijding
STRIJEN- Op zaterdagavond, 23 februari 2002, omstreeks 18.15 uur, vond op de Weelsedijk een aanrijding plaats tussen een bedrijfsauto en een bromfiets. De bromfietsbestuurder, een 21 jarige man uit Strijen liep daarbij een gebroken onderbeen op en is per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis te Dordrecht. Een bedrijfsauto, bestuurd door een 35 jarige man uit Strijen, stopte op de Weelsedijk en reed achteruit. Toen hij de bromfietser aan zag komen stopte hij. De bromfietser botste achterop de bedrijfsauto en kwam ten val. De bromfiets bestuurder verklaarde dat de auto niet stilstond, maar achteruit reed. De bromfiets raakte totaal vernield. De politie maakt proces-verbaal op en verricht een technisch onderzoek aan de bromfiets.

Schoorsteenbrand
MAASDAM- Op zaterdagavond, 23 februari 2002, omstreeks 21.25 uur, moest de brandweer uitrukken voor een schoorsteenbrand bij een woning aan de Hoeksedijk. De bewoners stookten de openhaard. Over de schade is niets bekend.

Mega alcoholcontrole
DISTRICT- In het kader van een grote Europese alcoholcontrole controleerden 30 politiemensen van de politie Zuid-Holland-Zuid op verschillende plaatsen in de Hoeksche Waard. De controle werd gehouden van vrijdagavond, 22 februari omstreeks 19.00 uur tot zaterdagochtend 23 februari 2002 ongeveer 01.00 uur. Tijdens de controle moesten 1445 bestuurders een blaastest afleggen. Politieagenten hielden 10 bestuurders aan omdat zij te veel alcohol gedronken hadden. Eén bestuurder kreeg een bekeuring voor het negeren van een stopteken en te veel geluid veroorzaken. Een 48 jarige man uit Oud-Beijerland, een 54 jarige man uit Oud-Beijerland, een 37 jarige man uit Alblasserdam, een 46 jarige man uit Oud-Beijerland, een 20 jarige man uit Oud-Beijerland en een 24 jarige man uit Oud-Beijerland betaalde direct een boete tussen de 190 en 499 euro. Een 29 jarige man uit Spijkenisse, een 38 jarige man uit Oud-Beijerland en een 32 jarige man uit Oud-Beijerland kregen een dagvaarding mee naar huis. Bij een 52 jarige man uit Oud-Beijerland lukte de blaastest niet en hij onderging derhalve een bloedproef. Bij de grootscheepse controles zijn in Nederland in totaal 53846 bestuurders aan een blaastest onderworpen. 678 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Van 95 bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. In Nederland deden 1741 agenten aan de controles mee.

Greep in de kassa
HEINENOORD- Op vrijdagmorgen, 22 februari 2002, omstreeks 10.00 uur, deden een onbekende man en vrouw een greep in de kassa in een winkel aan de Emmastraat. Het tweetal vroeg aan het personeel een briefje en een pen om een advertentie te schrijven. De pen werd teruggegeven en de advertentie op het bord gehangen. Daarna verlieten zij de winkel. Toen later de kassa werd geopend miste een aanzienlijk bedrag aan papiergeld. Aan de kassa zaten braaksporen. De tekst op het advertentiebord gaf geen aanwijzing in de richting van de daders. Een onderzoek in de buurt door politiemensen leverde geen resultaat op.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza