Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 8

22/02 Muur omgevallen
22/02 Inbraak bedrijf
21/02 Geparkeerde auto
21/02 Gevallene
21/02 Alcohol
21/02 Bromfietscontrole
20/02 Mishandeling
20/02 Gestolen auto
19/02 Vernieling
19/02 Bromfietscontrole
19/02 Verkeerscontroles
18/02 Bloedproef
18/02 Aanrijding
18/02 Botsing
18/02 Inbraak bedrijf
17/02 Vechtpartij
16/02 Auto in de sloot
15/02 Alcohol
15/02 Alcoholcontrole

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Muur omgevallen
OUD-BEIJERLAND - Een muur van ongeveer drie meter hoog is omgevallen. De muur raakte een 42-jarige werknemer uit Zwartewaal van een sloopbedrijf. Deze had in ieder geval last van zijn rug en waarschijnlijk diverse breuken. Ambulancepersoneel kreeg bij de behandeling hulp van de medewerkers van de traumahelikopter. Het arbeidsongeval gebeurde op vrijdagmorgen 22 februari 2002 op de Boerderijweg in Oud-Beijerland. Daar werkt men aan de verbouwing van een school. Hiervoor werkte het slachtoffer samen met een collega in het pand. Plotseling viel de muur om. De collega werd niet geraakt. De politie schakelde de arbeidsinspectie in voor verder onderzoek. Agenten hielden een gesprek met leerlingen van de lagere school die het ongeval zagen.

Inbraak bedrijf
STRIJEN - Inbrekers hebben twee computers gestolen uit een bedrijfspand. De verdachten kwamen binnen nadat ze een raam openbraken. Het gedupeerde bedrijf zit aan de Kerkstraat in Strijen. Daar ontdekte personeel de diefstal op vrijdagmorgen 22 februari 2002.

Geparkeerde auto
MIJSNHEERENLAND - Vermoedelijk een gebroken sleutelbeen heeft een 18-jarige bromfietser opgelopen bij een ongeval. De jongeman uit Puttershoek botste tegen de achterkant van een geparkeerde auto. Dat gebeurde op donderdagmiddag 21 februari 2002 op de Blaaksedijk in Mijnsheerenland.

Gevallen
OUD-BEIJERLAND - Een 15-jarige bromfietser uit Oud-Beijerland is gevallen. Hij reed op donderdagmiddag 21 februari 2002 over de W. van Vlietstraat in Oud-Beijerland. De brommer raakte de stoep waardoor de jongen viel. Hierbij raakte zijn schouder uit de kom en de ambulance bracht het slachtoffer naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Alcohol
STRIJEN - De politie heeft een 41-jarige autobestuurder uit Strijen een rijverbod van twee uur gegeven. Hij reed op vrijdagmorgen 22 februari 2002 rond 01.00 uur over de Christiaan Huygensstraat in Strijen. Agenten controleerden de automobilist en merkte dat hij teveel alcohol op had.

Bromfietscontrole
OUD-BEIJERLAND - Bij een bromfietscontrole heeft de politie vier bekeuringen uitgedeeld. Agenten controleerden op donderdagmorgen 21 februari 2002 32 bromfietsen bij de Zinkweg in Oud-Beijerland. De bekeuringen waren voor bromfietsen die te snel konden.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND - Een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland heeft een andere jongen een klap gegeven. Hierdoor raakte het 15-jarige slachtoffer uit Numansdorp even buiten bewustzijn. Het incident gebeurde op woensdagmiddag 20 februari 2002 bij een school aan de Hoefsmid in Oud-Beijerland. De politie hield de verdachte later in de middag aan. Deze vertelde dat hij de school binnenliep om de jongen te zoeken die zijn broertje had geslagen. Dat was mogelijk de 15-jarige die vervolgens een klap kreeg.

Gestolen auto
HEINENOORD/BARENDRECHT - De politie heeft een gestolen auto teruggevonden en de bestuurder aangehouden. Agenten zagen op woensdagmorgen 20 februari 2002 rond 04.15 uur dat de auto vanaf Heinenoord de rijksweg A29 opreed in de richting van Rotterdam. Na de Heinenoordtunnel stopten de politiemensen de wagen. De inzittende sprong eruit en rende weg. De agenten hielden de 18-jarige bestuurder uit Rotterdam aan. De auto had een doorverbonden contactslot.

Vernieling
HEINENOORD - Een 33-jarige man uit Mijnsheerenland heeft een deuk in een auto getrapt. Het incident gebeurde op dinsdagmiddag 19 februari 2002 op de Mollekade in Heinenoord. Daar reed een 68-jarige man uit Strijen in een auto. Deze vertelde de politie dat hij wilde draaien omdat hij op het fietspad kwam. De verdachte maakte zich boos omdat de wagen op het fietspad reed en trapte tegen het voertuig.

Bromfietscontrole
'S GRAVENDEEL- De politie heeft een helmcontrole gehouden. Op dinsdagochtend 19 februari controleerde zijn 30 bromfietser op het gebruik van de helm op de Strijenseweg. In totaal werden 3 bromfietsers bekeurd omdat zij hun helm niet droegen.

Verkeerscontroles
STRIJEN- Op dinsdagochtend 19 februari heeft de politie een gordelcontrole gehouden op de Trambaan. Er werden 114 automobilisten gecontroleerd. Tien automobilisten droegen geen gordel en kregen daarvoor een bekeuring.
OUD-BEIJERLAND- De politie hield op dinsdagochtend 19 februari een gordelcontrole op de Beneden Oostdijk. Van de 20 gecontroleerde bestuurders bleken er 4 geen gordel te dragen. Zij kregen daarvoor een boete.

Bloedproef
MIJNSHERENLAND- Een man is tegen een verkeersbord gereden. De 38-jarige man uit Maasdam reed op maandagavond 18 februari op de Vrouw Huisjesweg. De man reed tegen een verkeersbord op. Het verkeersbord raakte zwaar beschadigd en de man kwam ten val. De man werd met pijnlijke ledematen overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis, locatie Dordwijk in Dordrecht. Hij moest daar tevens een bloedproef ondergaan omdat de politie vermoedde dat er alcohol in het spel was. De man weigerde een bloedproef.

Aanrijding
's GRAVENDEEL- Een bromfietster en een automobiliste zijn licht gewond geraakt bij een aanrijding. Op maandagavond 18 februari 2002 reed een 53-jarige automobiliste uit 's Gravendeel op de Maasdamseweg ter hoogte van de kruising met de Molendijk. Plotseling reed een 17-jarige bromfietster uit 's-Gravendeel naast haar terwijl de automobiliste linksaf sloeg Hierdoor kwamen de twee vrouwen in botsing. Beiden zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis (locatie onbekend).

Botsing
KLAASWAAL - Vier auto's zijn tegen elkaar gebotst op de rijksweg A29 bij Klaaswaal. Het ongeval gebeurde op maandagochtend 18 februari 2002 iets voor 08.00 uur. Twee bestuurders raakten gewond. Een 19-jarige vrouw uit Philippine had rugpijn en een 38-jarige vrouw uit Ooltgensplaat had nekklachten.

Inbraak bedrijf
's-GRAVENDEEL - Inbrekers hebben zes computers gestolen uit een bedrijfspand. De inbraak gebeurde op maandagmorgen 18 februari 2002 rond 01.15 uur. De verdachten gooiden een ruit in van het pand aan de Griendweg in 's-Gravendeel.

Vechtpartij
PUTTERSHOEK- Na onenigheid in een café aan de Oosthavenzijde brak in de nacht van zaterdag op zondag 17 februari een vechtpartij uit waarbij ongeveer 30 personen betrokken waren. De politie was daar net al aanwezig, vanwege de onenigheid die had plaatsgevonden en kwam midden in de vechtpartij terecht. De agenten riepen de assistentie van collega's in, hun inzet was echter niet nodig, omdat het als rustig was geworden.

Auto in de sloot
MAASDAM - Een bestuurder met vermoedelijk teveel alcohol op is met zijn auto in de sloot terechtgekomen. De 38-jarige man uit Numansdorp reed op zaterdagavond 16 februari met zijn auto over de Kromme Elleboog en kwam door onbekende oorzaak in de sloot terecht. De gealarmeerde politie trof de man aan naast de sloot. Deze verklaarde niet de bestuurder te zijn geweest, maar dat hij was meegereden. De politie trof geen tweede persoon aan. In het ziekenhuis, waar de man voor onderzoek naar toe moest, is bij hem bloed afgenomen om te controleren of hij had gedronken. Tevens onderzoekt de politie of de betreffende man inderdaad de bestuurder was.

Alcohol
HEINENOORD - Een 36-jarige bestuurder uit Puttershoek is betrapt op het rijden onder invloed van drank. De man is aangehouden op vrijdagavond 15 februari op de Blaaksedijk West. Hij kreeg een rijverbod van zes uur en een dagvaarding. Tevens is zijn rijbewijs ingenomen.

Alcoholcontrole
OUD-BEIJERLAND - Op de Kwakscheweg vond er op vrijdagavond 15 februari van 21.30 tot 22.30 uur een alcoholcontrole plaats. Daarbij moesten 20 bestuurders blazen. Niemand had teveel gedronken.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza