Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 7

15/02 Alcohol
15/02 Auto in de sloot
15/02 Auto gestolen
14/02 Auto vermiste man terecht
14/02 Man vermist
13/02 Botsing
13/02 Bedrijfsongeval
13/02 Aanhoudingen
12/02 Verkeerscontrole
12/02 Inbraak cafetaria
12/02 Frontale botsing
12/02 Inbraak en autodiefstal
11/02 Fietsenkijkdag
11/02 Getuigen gezocht
11/02 Aanhanger gekanteld
10/02 Auto gestolen
10/02 Belediging
10/02 Slaap bij autokraak
09/02 Mishandeling
09/02 Opstootje
08/02 Inbraak woning

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
PIERSHIL - In de nacht van donderdag op vrijdag 15 februari is een automobilist op de Koningin Julianastraat aangehouden voor het rijden onder invloed. De 39-jarige man uit Piershil kreeg een dagvaarding en een rijverbod van vier uur.

Auto in de sloot
KLAASWAAL - Na een aanrijding met een andere auto is een auto op de kop in een sloot terechtgekomen. Een vrouw raakte daarbij gewond. Op vrijdagochtend 15 februari reed rond 09.00 uur een 19-jarige bestuurder uit Klaaswaal over de Botweg. Bij de kruising met N 489 sloeg hij linksaf. Daarbij zag hij een auto met een 57-jarige bestuurster uit Mijnsheerenland over het hoofd en botste tegen haar aan. Hierdoor kwam de auto op de kop in de sloot terecht.. De vrouw kon zelf uit de auto komen. Personeel van de traumaheli en ambulancepersoneel hebben haar behandeld. Zij is met onder andere een ingeklapte long overgebracht naar het Dijkzigt Ziekenhuis in Rotterdam.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Een zwarte Suzuki Swift is gestolen vanaf het Multatulipad. De auto is weggenomen tussen donderdag 14 februari om 17.30 uur en vrijdag 15 februari om 13.00 uur.

Auto vermiste man terecht
MIJNSHEERENLAND/ROTTERDAM - De politie heeft de auto van de sinds 12 februari 2002 vermiste Gerrit (Gert) van Dalen uit Mijnsheerenland aangetroffen en veiliggesteld. Na een uitzending van TV Rijnmond op donderdagavond 14 februari kreeg de politie een tip binnen dat de auto zou staan op het Leekstermeer in Rotterdam. Het bleek inderdaad te gaan om de auto van de vermiste man. De politie Zuid-Holland-Zuid heeft nog gisterenavond een buurtonderzoek gehouden. Ook is een nabijgelegen sloot afgezocht. Dit leverde geen resultaat op. De politie zet de zoekactie vandaag voort.

Man vermist
MIJNSHEERENLAND/ROTTERDAM - De politie stelt een onderzoek in naar de vermissing van de 56-jarige Gerrit (Gert) van Dalen uit Mijnsheerenland. Zijn 63-jarige vriendin uit Rotterdam meldde de vermissing op woensdagmorgen 13 februari 2002 bij de politie. De politie start direct een onderzoek omdat Van Dalen diabetes is en regelmatig medicijnen daarvoor nodig heeft. Waarschijnlijk heeft Gert niet genoeg medicijnen bij zich. Geen inname van de insuline betekent dat Van Dalen eerst bewusteloos raakt. Van Dalen vertrok op dinsdagavond 12 februari 2002 rond 20.00 uur met zijn auto vanaf de Gong (wijk Zevenkamp) in Rotterdam waarschijnlijk richting zijn huis aan de Eendrachtslaan in Mijnsheerenland. Hij reed in een grijze Renault Scenic 1.9 DTI met het kenteken 21-DR-ZN. Sinds zijn vertrek heeft niemand meer iets gehoord van Gert van Dalen. De auto is ook zoek. Gert van Dalen is ongeveer 1.85 meter lang. Hij heeft een grijze snor en baard. Zijn haar heeft de kleur donkerblond met grijze lokken hierin. Op 12 februari 2002 droeg de man bruine schoenen en een zwart of groen jack. In zijn auto zit in de laadruimte een aluminium oprijdplaat voor een rolstoel. Getuigen die iets weten over de vermissing van Gert van Dalen of Van Dalen en/of zijn auto gezien hebben kunnen de wachtcommandant van politie in Oud-Beijerland bellen via nummer 078-6303530.

Botsing
NUMANSDORP - Twee auto's hebben elkaar geraakt op de Volgerlandseweg in Numansdorp. Een 21-jarige autobestuurder uit Numansdorp week naar links uit voor een fiets. Op dat moment raakte zijn voertuig een tegenligger. De 26-jarige bestuurder (Middelharnis) hiervan raakte gewond. Hij had wondjes aan zijn gezicht. Het ongeval gebeurde op woensdagmorgen 13 februari 2002.

Bedrijfsongeval
OUD-BEIJERLAND - Een 58-jarige man uit Oud-Beijerland heeft een hoofdwond opgelopen bij een bedrijfsongeval. Het slachtoffer werkte op woensdagmorgen 13 februari 2002 bij een bedrijf aan de Jan van der Heijdenstraat in Oud-Beijerland. Hij struikelde en viel met zijn hoofd op een ijzeren rooster. De ambulance bracht de 58-jarige naar een ziekenhuis in Rotterdam. De politie schakelde de arbeidsinspectie in voor een onderzoek naar de toedracht.

Aanhoudingen
NUMANSDORP - Twee inzittenden van een auto zijn door de politie aangehouden. Agenten stelden op woensdagmorgen 13 februari 2002 om ongeveer 03.30 uur een onderzoek in na een melding van een verdachte situatie. Een getuige zag twee personen 'knielen' bij een auto in de Seringenstraat in Numansdorp. Politiemensen vonden inderdaad een opengebroken auto waaruit de autoradio was gestolen. Op de Rijksstraatweg zagen agenten de verdachten. Het gaat om twee Poolse mannen van 34 en 35 jaar.

Verkeerscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een kleine verkeerscontrole gehouden. Dat gebeurde op dinsdagmiddag 12 februari 2002 bij de rotonde van de Kwakscheweg in Oud-Beijerland. De agenten deelden vijf bekeuringen uit aan autobestuurders die geen gordel droegen.

Inbraak cafetaria
NUMANSDORP - Inbrekers hebben een kluis en sigaretten gestolen. Ze deden dat uit een cafetaria aan de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Men ontdekte de inbraak op dinsdagmiddag 12 februari 2002. De verdachten braken een raam open.

Frontale botsing
's-GRAVENDEEL - Twee automobilisten zijn gewond geraakt bij een frontale aanrijding op de N 217 bij 's-Gravendeel. Een autobestuurster uit 's-Gravendeel reed op dinsdagmorgen 12 februari 2002 rond 07.30 uur op de Provincialeweg vanuit de richting 's-Gravendeel. Haar auto raakte de rechterberm en slingerde hierdoor naar de rijstrook voor het tegemoetkomend verkeer. Daar klapte haar auto frontaal op een tegenligger. De bestuurster klaagde over nekpijn. De andere automobilist kreeg een klap door het stuur. Hij zat bekneld. Na stabilisering haalde het ambulancepersoneel samen met brandweerlieden de man uit zijn voertuig. Hij had in ieder geval een gebroken been en mogelijk borstletsel. Ambulances brachten de twee naar een ziekenhuis in Dordrecht. De weg ging om 09.15 uur weer open voor het verkeer.

Inbraak en autodiefstal
MIJNSHEERENLAND - Inbrekers hebben een lease-auto gestolen. Ze braken in de nacht van maandag op dinsdag 12 februari 2002 in bij een woning aan het Vrijland in Mijnsheerenland. Naast onder andere een draagbare computer reden ze weg met de blauwe Volkswagen Golf met het kenteken 95-FH-TZ.

Fietsenkijkdag
OUD-BEIJERLAND - Tijdens de fietsenkijkdag bij de politie hebben twee mensen hun gestolen tweewieler teruggevonden. Er kwamen op zaterdag 9 februari 2002 dertig personen naar het bureau in Oud-Beijerland. Tien hiervan deden alsnog aangifte van diefstal van hun fiets.

Getuigen gezocht
OUD-BEIJERLAND - De politie zoekt getuigen van een incident dat gebeurde op de Burgemeester Diepenhorstsingel in Oud-Beijerland. Een 18-jarige vrouw uit Oud-Beijerland deed op 11 februari 2002 aangifte van mishandeling. Ze fietste op zondagmorgen 10 februari 2002 rond 02.30 uur over de singel ter hoogte van een speelplaatsje. Drie jongens stonden midden op de weg. Ze sloegen het slachtoffer waardoor ze onder andere blauwe plekken opliep aan haar gezicht. Op het moment dat er een auto passeerde liepen de verdachten weg in de richting van de Scheepmakershaven. Getuigen zoals bijvoorbeeld de automobilist die voorbij reed kunnen de politie bellen en vragen naar de wachtcommandant in Oud-Beijerland. Zijn telefoonnummer is 0900-8844.

Aanhanger gekanteld
HEINENOORD - Een aanhanger van een tractor is gekanteld. De combinatie reed op maandagmiddag 11 februari 2002 over de N217 bij Heinenoord. Door de harde wind viel de aanhanger op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer. Daar reed een vrachtwagen tegen de aanhanger aan.

Auto gestolen
'S GRAVENDEEL- Een auto is gestolen. Dit gebeurde op zaterdagavond 9 februari of in de nacht van zaterdag op zondag 10 februari. Een 33-jarige man uit Oud-Beijerland had zijn auto geparkeerd aan de Lokkenstraat. Toen hij 's morgens bij zijn auto kwam was deze verdwenen. De man heeft aangifte gedaan.

Belediging
OUD-BEIJERLAND- Een jongen heeft de politie beledigd. In de nacht van zaterdag op zondag 10 februari bevond zich een groep jongeren bij een café aan het Marktplein. Het ging om circa 50 personen. De politie verzocht de groep te vertrekken. Een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland gaf de politie commentaar en weigerde te vertrekken. Na enkele vorderingen ging de jongen nog niet weg. Hij uitte beledigingen. Hij werd toen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Slaap bij autokraak
PUTTERSHOEK- Een 16-jarige man uit Maasdam is aangehouden. In de nacht van zaterdag op zondag 10 februari kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Laning. De politie trof daar een man slapend in deze auto aan. Het raampje van de auto was ingeslagen. De auto bleek inderdaad niet van de slapende man. De 16-jarige verdachte werd aangehouden.

Mishandeling
OUD-BEIJERLAND- Op de Havendam is ruzie geweest. Op zaterdagavond 9 februari was een 17-jarige jongen uit Oud-Beijerland boos op een 38-jarige man uit Oud-Beijerland omdat hij de vriendin van zijn broer zou hebben lastig gevallen. De man gaf de jongen een duw. De jongen begon te slaan. Vervolgens ging de jongen ervan door. De politie heeft de jongen later op de avond in een café aan de Havendam aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden.

Opstootje
OUD-BEIJERLAND- In een café aan het Marktplein is een opstootje geweest. In de nacht van vrijdag op zaterdag 9 februari 2002 kregen twee personen daar ruzie. Er werd door één van de personen met een glas geslagen. De 19-jarige man uit Westmaas en de 18-jarige man uit Oud-Beijerland raakten beiden gewond aan onder andere hun handen. De mannen zijn per ambulance overgebracht naar het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan de Acaciastraat is ingebroken. Men heeft de deur geforceerd op vrijdagmiddag 8 februari. Er werd een laptop en een gsm gestolen. De 31-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza