Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 6

08/02 Alcohol
08/02 Inbraak winkel
08/02 Steekpartij
07/02 Inbraak woning
07/02 Auto inbraken
06/02 Ongeval
06/02 Aanhouding in hennepzaak
05/02 Alcohol
05/02 Vernieling
05/02 Ongeval
04/02 Brand
04/02 Hennepkwekerij
04/02 Geen alcohol
03/02 Alcohol
02/02 Emblemen
02/02 Slaap in gestolen auto
02/02 Hinderlijk gedrag
02/02 Belediging
02/02 Krassen en plassen

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Alcohol
MIJNSHERENLAND- In de nacht van donderdag op vrijdag 8 februari 2002 is een 21-jarige man uit 's Gravendeel aangehouden op de Raadhuislaan. De man had teveel gedronken om nog te kunnen rijden. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur. De man was enkele maanden geleden voor hetzelfde vergrijp aangehouden. Hij wordt daarom gedagvaard.

Inbraak winkel
HEINENOORD- In een bloemenwinkel aan de Emmastraat is ingebroken. In de nacht van donderdag op vrijdag 8 februari hoorde een 65-jarige getuige glasgerinkel in de winkel. Hij zag vervolgens een auto wegrijden. Er bleek een steen door de ruit te zijn gegooid. Vervolgens is men door het gat in de winkel gekropen. Er is nog niet precies bekend wat wordt vermist. De 30-jarige eigenaar heeft aangifte bij de politie gedaan.

Steekpartij
OUD-BEIJERLAND- Een 52-jarige vrouw uit Oud-Beijerland is aangehouden. In de nacht van donderdag op vrijdag 8 februari kreeg de politie de melding dat er een man gestoken zou zijn in zijn woning aan de Tollegors. De 57-jarige man werd aangetroffen op de bank in zijn woning. Hij had een flinke bloeding aan zijn been en werd daarvoor overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Zijn vrouw bevond zich ook nog in de woning. Er zat bloed aan haar kleding. De politie verdenkt de vrouw van de steekpartij. De politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan de Asterstraat is ingebroken op donderdag 7 februari. De inbreker heeft gebruik gemaakt van de hefboommethode om de achterdeur te openen. Er werd een fotocamera gestolen. De 23-jarige bewoner heeft aangifte gedaan.

Auto inbraken
NUMANSDORP - Twee inzittenden van een auto zijn aangehouden. Agenten gingen na een telefoontje van een getuige naar de Cornelis de Wittstraat in Numansdorp. Dat was op donderdagmorgen 7 februari 2002 rond 03.30 uur. Volgens de getuige reed een auto rond waarvan de inzittenden aandacht hadden voor auto's en woningen. De agenten vonden het voertuig en observeerden deze. Twee mannen stapten in en reden weg. Op dat moment volgden hun aanhoudingen. In de kofferbak van de wagen lagen ongeveer vijftien autoradio's. Een kort onderzoek in de buurt leerde dat op de Kwartelstraat en Meerkoetplaats ongeveer negen beschadigde auto's stonden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten bij deze auto-inbraken en inbraken die dagen hiervoor gebeurden. De aangehouden jongemannen zijn 19 en 18 jaar en komen uit Rotterdam.

Ongeval
HEINENOORD - Twee auto's zijn tegen elkaar gebotst bij de Boonsweg in Heinenoord. Daar reed een 52-jarige autobestuurster uit Mijnsheerenland de Boonsweg op. Op die weg reed een ander voertuig en de twee raakten elkaar. De ene bestuurster had een klein hoofdwondje. De andere ging voor controle naar het ziekenhuis met hoofdletsel. Het ongeval gebeurde op woensdagmiddag 6 februari 2002.

Aanhouding in hennepzaak
NUMANSDORP - De politie heeft een 45-jarige man uit Rotterdam aangehouden als verdachte in het onderzoek naar een hennepkwekerij. De man meldde zichzelf op woensdag 6 februari 2002 bij het politiebureau. De verdachte bekende wel dat hij het pand aan de Industriestraat in Numansdorp huurde. Maar volgens de 45-jarige verhuurde hij weer door aan iemand anders. De politie ontmantelde op maandag 4 februari 2002 een verstopte kwekerij in het bedrijfspand. De agenten namen ongeveer achtduizend bijna volgroeide hennepplanten en apparatuur in beslag. De kwekerij draaide op illegale stroom.

Alcohol
NUMANSDORP - Een 41-jarige automobilist uit Oud-Beijerland heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Hij reed op dinsdagavond 5 februari 2002 over de Molendijk in Numansdorp. Agenten controleerden hem en merkten het te hoge alcoholpromillage bij de autobestuurder.

Vernieling
OUD-BEIJERLAND - Een 28-jarige man uit Nieuw-Beijerland heeft een ruit van een bushokje kapot getrapt. Dat deed hij op dinsdagavond 5 februari 2002 op de Admiraal de Ruijterstraat in Oud-Beijerland. De 28-jarige sprak met iemand anders. Eerst schopte hij zacht tegen de ruit. Een passerende vrouw zei hier wat van waarna de grote klap volgde.

Ongeval
KLAASWAAL - Twee jongens die op een brommer zaten zijn gewond geraakt. Ze reden op een bromfiets op de Rijksstraatweg in Klaaswaal. Vanaf de Oud-Cromstrijensedijk kwam een auto. De 24-jarige bestuurder uit 's-Gravendeel wilde afslaan richting Numansdorp. Hij zag de brommer niet en de twee botsten. De twee jongens zijn 15 en 16 jaar en komen uit Numansdorp. De ene had een gebroken been en de andere letsel aan zij hand. Het ongeval gebeurde op dinsdagmorgen 5 februari 2002.

Brand
STRIJEN - De schade van een brand is beperkt gebleven tot de meterkast. De brand brak uit op maandagmiddag 4 februari 2002 bij een sportcentrum aan de Sportlaan in Strijen. De aanwezige mensen verlieten de hal en kregen opvang in het dorpshuis.

Hennepkwekerij
NUMANDORP - De politie heeft in Numansdorp een grote hennepkwekerij ontmanteld. Naar schatting stonden er achtduizend planten. Agenten gingen het bedrijfspand op maandagmorgen 4 februari 2002 binnen na een tip. In eerste instantie zagen ze niets. Voor de achtermuur lagen rollen waarin een soort piepschuim zat. Ook stonden er twee vrachtwagens in de loods. In de toiletruimte troffen politiemensen een gat in de muur. Achter het gat zat een gang die uitkwam bij de kwekerij. In het pand haalden de agenten de rollen opzij en sneden afdekplastic weg. Hierna begon de ontmanteling van de kwekerij die twee ruimten had. Er was niemand in het gebouw aan de Industriestraat aanwezig. Na de verwijdering van alle planten die bijna oogstrijp waren braken de politiemensen de apparatuur af en namen dit in beslag. De planten worden vernietigd. De handelswaarde van de inbeslaggenomen partij wiet ligt tussen de 350.000 en 400.000 euro. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar.

Geen alcohol
HEINENOORD - Bij een kleine alcoholcontrole heeft de politie geen autobestuurder gevonden die teveel alcohol op had. De politiemensen controleerden in de nacht van zondag op maandag 4 februari 2002 bij de Reedijk in Heinenoord.

Alcohol
HEINENOORD - Op de rijksweg A29 ter hoogte van Heinenoord hebben politiemensen een autobestuurder uit Barendrecht aangehouden. De 19-jarige man reed daar op zondagmorgen 3 februari 2002 om ongeveer 04.45 uur. Na de alcoholtest kreeg de automobilist een rijverbod van vier uur.
OUD-BEIJERLAND - Een 33-jarige automobilist uit Oud-Beijerland heeft een rijverbod van vier uur gehad. Agenten controleerden hem op zondagmorgen 3 februari 2002 rond 03.10 uur op de Scheepmakershaven in Oud-Beijerland. Na de controle bleek dat de man teveel alcohol op had.
OUD-BEIJERLAND - Nadat hij tegen een verkeersbord reed hebben agenten een 42-jarige autobestuurder uit Goudswaard aangehouden. Agenten zagen dat de auto van de verdachte op zondagmorgen 3 februari 2002 rond 03.20 uur het bord op de Spuioeverweg in Oud-Beijerland raakte. Uit de alcoholtest kwam naar voren dat de automobilist een te hoog alcoholpromillage had.

Emblemen
's-GRAVENDEEL - De politie zoekt de verdachten die emblemen stalen van auto's. Na het weekend van 26 en 27 januari 2002 kreeg de politie zes aangiften binnen. Maar het is de verwachting dat nog meer autobezitters aangifte komen doen. Meerdere nachten achter elkaar vonden de diefstallen van emblemen plaats in de Hekelstraat en Zwingellaan in 's-Gravendeel. De aangiften liepen door tot dinsdag 29 januari 2002. Mogelijk kunnen ouders kijken of hun kinderen soms de laatste tijd auto-emblemen 'sparen'. Zij of andere getuigen kunnen contact opnemen met de politie via de wachtcommandant in Oud-Beijerland. Zijn nummer is 0900-8844.

Slaap in gestolen auto
OUD-BEIJERLAND - Een 33-jarige man zonder bekende woonplaats is aangehouden. Hij lag op zaterdagmorgen 2 februari 2002 rond 00.45 uur te slapen in een auto. Deze stond op de Rembrandtstraat in Oud-Beijerland. Aan een portier van de wagen hing een paar sokken. Na controle bleek dat de auto gestolen was. De agenten hielden de verdachte aan in ieder geval voor heling.

Hinderlijk gedrag
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft twee mannen aangehouden. Agenten waren op zaterdagmorgen 2 februari 2002 rond 02.25 uur bij de Havendam in Oud-Beijerland. Ze stelden een onderzoek in naar een mishandeling. De twee verdachten hinderden de politiemensen. Ze gingen niet weg nadat agenten dat vroegen. Hierop volgden hun aanhoudingen. De verdachten zijn 27 en 29 jaar en komen uit Oud-Beijerland. Na verhoor en betaling van een transactiebedrag liet de politie de verdachten vrij.

Belediging
OUD-BEIJERLAND - Een 18-jarige jongeman uit Oud-Beijerland is voor belediging aangehouden. Hij riep een aantal malen naar agenten. Dat gebeurde op zaterdagmorgen 2 februari 2002 rond 03.00 uur bij het Marktplein in Oud-Beijerland. Op het moment dat agenten de verdachte aanspraken beledigde hij hen weer.

Krassen en plassen
PUTTERSHOEK - Agenten hebben een 23-jarige man uit Puttershoek meegenomen naar het bureau. Ze zagen dat de verdachte op zaterdagmorgen 2 februari 2002 rond 02.45 uur urineerde tegen een kerkdeur aan het Kerkplein in Puttershoek. Op het bureau bekende de man dat naast het plassen hij ook een aantal keer krassen had gemaakt in de deur.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza