Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 5

31/01 Zwaar gewond
31/01 Voetganger aangereden
31/01 Ongeval
31/01 Alcohol
29/01 Ruziezoekers aangehouden
29/01 Alcohol
29/01 Auto gestolen
29/01 Ruzie asielzoekers
29/01 Achtervolging
28/01 Hennepkwekerij
28/01 Vals vervoersbewijs
28/01 Aanhouding autodieven
27/01 Gestolen auto terug
27/01 Zolderbrand
27/01 Auto gestolen
26/01 Vechtpartij
26/01 Inbraak met autodiefstal
26/01 Inbraak woningen
27/01 Verkeerscontroles
27/01 Drugs

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Zwaar gewond
MAASDAM - Bij een eenzijdig ongeval is donderdagmiddag een 15 jarige jongen uit Strijen zwaar gewond geraakt. Hij ging een stukje rijden op de scooter van zijn 16 jarige vriend uit Strijen. De 16 jarige eigenaar zat achterop en droeg een helm. De 15 jarige bestuurder droeg geen helm. Ze reden over de Gatsedijk in Maasdam waar zij uit een flauwe bocht vlogen en frontaal tegen een geparkeerde aanhanger botsten. De 16 jarige raakte niet gewond, de 15 jarige wel. Ambulancepersoneel kreeg hulp van de medewerkers van de traumahelikopter. Onder politiebegeleiding bracht de ambulance het slachtoffer in zorgwekkende toestand naar een ziekenhuis in Rotterdam. Er werd hersenletsel geconstateerd. De politie sloot na het ongeval de dijk af, wat een 50 jarige automobilist uit Numansdorp een dermate probleem vond dat de politie niets anders restte dan een aanhouding van de probleemfiguur.

Voetganger aangereden
OUD-BEIJERLAND - Een 71-jarige voetganger uit Oud-Beijerland heeft een hoofdwond opgelopen bij een ongeval. Hij stak op donderdagmorgen 31 januari 2002 bij de kruising van de Oost-Voorstraat en de Julianastraat in Oud-Beijerland de weg over. Een auto met achter het stuur een 43-jarige bestuurder uit Oud-Beijerland reed de man aan. De ambulance bracht hem naar een ziekenhuis. Daar is het slachtoffer ter observatie opgenomen.

Ongeval
NUMANSDORP -Twee autobestuurders zijn gewond geraakt bij een ongeval. Vermoedelijk door overvloedig water verloor een 41-jarige automobilist uit Ooltgensplaat de macht over zijn stuur. Zijn wagen raakte links een geleiderail en een achteropkomende auto. Het voertuig botste weer tegen een geleiderail en tegen een andere wagen. De 41-jarige had in ieder geval letsel aan zijn enkel. Een van de twee andere bestuurders, een 37-jarige man uit Klundert had nekletsel. De brandweer hielp het ambulancepersoneel om de slachtoffers uit hun auto's te halen. Het ongeval gebeurde op donderdagmorgen 31 januari 2002 rond 06.20 uur op rijksweg A29 ter hoogte van Numansdorp.

Alcohol
PUTTERSHOEK - De politie heeft een 43-jarige autobestuurder uit Puttershoek aangehouden. Agenten controleerden hem op donderdagmorgen 31 januari 2002 rond 00.10 uur in Puttershoek. De automobilist had teveel alcohol op en hij kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van vijf uur.

Ruziezoekers aangehouden
's-GRAVENDEEL - De politie heeft de twee inwoners die ruzie met elkaar maakten aangehouden. Een van de twee, van 18 jaar, moest naar het ziekenhuis. Agenten namen de andere 24-jarige man mee naar het bureau. De politie ging op dinsdagmorgen 29 januari 2002 naar het asielzoekerscentrum aan de Kilweg in 's-Gravendeel. De verdachten maakten ruzie en hadden elkaar gestoken.

Alcohol
HEINENOORD - Een 46-jarige autobestuurder uit Strijensas heeft een rijverbod van vijf uur gehad. Hij reed op dinsdagavond 29 januari 2002 over de N 217 in Heinenoord. Agenten hielden hem aan en constateerden een te hoog alcoholpromillage bij de automobilist.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND - Een personenauto is gestolen vanaf de Frans Halsstraat in Oud-Beijerland. Het gaat om een zwarte Opel Kadett. De eigenares merkte de diefstal op dinsdagavond 29 januari 2002. De Opel heeft het kenteken YV-12-DZ.

Ruzie asielzoekers
's-GRAVENDEEL - Twee mannen van 24 en 19 jaar hebben ruzie gekregen in hun caravan. Dat gebeurde op dinsdagmorgen 29 januari 2002 in het asielzoekerscentrum aan de Kilweg in 's-Gravendeel. Getuigen haalden de twee uit elkaar. Een raakte gewond, de 24-jarige. De andere verdachte stak hem met een mes. De politie zoekt de toedracht uit.

Achtervolging
OUD-BEIJERLAND - Na een achtervolging heeft de politie een man en vrouw aangehouden. Agenten zagen op dinsdagmorgen 29 januari 2002 rond 01.00 uur de auto waarin de twee zaten op de Abel Tasmanstraat in Oud-Beijerland. Na controle bleek dat de auto niet verzekerd was en de bestuurder geen rijbewijs had. De 31-jarige automobilist uit Oud-Beijerland reed vlug weg. Bij de Sportlaan ging het mis. De auto reed rechtdoor dwars door een afrastering van een bouwterrein. Hierna volgden de aanhoudingen. De vrouwelijke inzittende is 29 jaar en komt uit Rotterdam.

Hennepkwekerij
HEINENOORD - Na een tip heeft de politie in Heinenoord een hennepkwekerij ontmanteld. Agenten gingen op maandagmiddag 28 januari 2002 naar de Sluisendijk in Heinenoord. Ze vonden daar in een schuur de kwekerij die op twee verdiepingen zat. In totaal stonden er ongeveer 1.700 planten. Het ene gedeelte was bijna oogstrijp. De politiemensen namen alles in beslag van de professionele kwekerij. De politie stelt een onderzoek in naar de mensen die achter de kwekerij zitten. Agenten hoorden al wel de 44-jarige eigenaar van de schuur.

Vals vervoersbewijs
HEINENOORD - Een medewerker van het busbedrijf heeft een 22-jarige man uit Rotterdam gebracht bij het politiebureau. De verdachte zat op maandagmorgen 28 januari 2002 in de bus met een vervalst busabonnement. De man veranderde de datum in het vervoersbewijs.

Aanhouding autodieven
OUD-BEIJERLAND - Vier inzittenden van een gestolen auto zijn aangehouden. De aanhoudingen gebeurden op maandagochtend 28 januari 2002 rond 00.45 uur bij de Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Agenten gaven daar een stopteken aan het gestolen voertuig uit Dordrecht. Achter het stuur zat een 17-jarige jongen uit Vreewijk. Verder kwamen uit de auto een 12-jarig meisje uit Rotterdam, een 19-jarige man uit Rotterdam en een 21-jarige man uit Rotterdam.

Gestolen auto terug
HEINENOORD - De politie heeft een gestolen auto teruggevonden. Agenten zagen dat iemand de auto duwde bij de Reedijk in Heinenoord. Ze hielden hem en de bestuurder aan. De politie onderzoekt hoe de twee van 16 en 21 jaar uit Rotterdam en Klaaswaal aan de auto kwamen. De aanhoudingen gebeurden op zondagavond 27 januari 2002.

Zolderbrand
'S-GRAVENDEEL- Op zondagmorgen, 27 januari 2002, omstreeks 06.15 uur, brak brand uit op de zolderverdieping van een woning aan de Bevershoekstraat. De brandweer had het vuur snel geblust. De zolderverdieping liep brandschade op. Ook liep de woning waterschade op. De familie is voorlopig elders ondergebracht. De stichting Salvage van de verzekering verleende hulp. De vermoedelijke oorzaak van de brand is een smeulende sigaret die vanuit een asbak in een prullenbak werd gegooid. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Auto gestolen
OUD-BEIJERLAND- Op zondag, 27 januari 2002, is tussen 04.30 en 10.00 uur vanaf de Prins Bernhardstraat een blauwe Opel Kadett, kenteken RR-JR-54 gestolen.

Vechtpartij
STRIJEN- Op zaterdagochtend, 26 januari 2002, omstreeks 01.05 uur kwam een melding bij de politie binnen dat er werd gevochten in een café in de Molenstraat. Toen politieagenten terplaatse kwamen, was de vechtpartij over, maar hing er wel een vijandelijke sfeer op straat. Bleek dat er in het café een 19 jarige jongen uit Strijen op zijn gezicht was geslagen en daardoor een voortand brak. Een andere jongen werd op zijn oog geslagen. Door de portiers werden de vechtersbazen buiten gezet, waarna op straat nog enkele klappen vielen. Omdat er nog al wat alcohol in het spel was, werden twee verdachten, 22 en 27 jaar uit Rotterdam mee naar het bureau genomen. Daarop keerde de rust weer. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

Inbraak met autodiefstal
WESTMAAS- Op zaterdagochtend, 26 januari 2002, omstreeks 05.00 uur, is ingebroken in een woning aan de Munnikenweg. De bewoners werden wakker en zagen een tweetal mannen, welke bezig waren spullen in hun auto te laden. De mannen gingen er rennend vandoor. De gestolen spullen werden aangetroffen in de keuken en in de personenauto. De bewoner zag tot zijn schrik dat hun andere auto, een grijze BMW 745i, kenteken 14-HV-XX van net een week oud was gestolen. De inbrekers kwamen binnen door het boren van een gaatje nabij de grendel van het bovenlicht. De technische recherche stelt een onderzoek in.

Inbraak woningen
OUD-BEIJERLAND- In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 januari 2002 is ingebroken in twee woningen en werd bij twee woningen een poging ondernomen. In een woning aan de Prinses Beatrixstraat werd een gaatje in een klapraam geboord en kon het raam worden geopend. Gestolen zijn een geldbedrag en een mobiele telefoon. Van een woning in de Hortensiastraat werd een bovenlicht geforceerd. Daarna werd een kentekenbewijs gestolen. In twee woningen in de Prinses Beatrixstraat en de Prins Bernhardstraat konden de inbrekers niet binnenkomen en bleef het bij een poging.

Verkeerscontroles
KLAASWAAL- Op vrijdagmorgen, 25 januari 2002, hielden agenten van 08.30 tot 11.00 uur een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg. 7 bestuurders reden te snel en kregen direct een bekeuring. 5 bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen en één bestuurder werd bekeurd omdat zijn rijbewijs verlopen was. De agenten controleerden in totaal 200 voertuigen.
OUD-BEIJERLAND- Op vrijdagmorgen, 25 januari 2002, hielden agenten een gordel controle op de Beneden Oostdijk. Van de 332 gecontroleerde bestuurders, droegen er 33 geen gordel en kregen direct een bekeuring uitgereikt.

Drugs
'S-GRAVENDEEL- Op vrijdagavond, 25 januari 2002, omstreeks 21.45 uur, hielden politieagenten in de Hiesveltstraat twee verdachten aan. De mannen, 20 jaar uit 's-Gravendeel en 18 jaar uit Dordrecht zaten in een auto welke midden op de rijbaan stond. Tijdens een controle zagen de politieagenten dat er iets uit de auto werd gegooid. Na onderzoek bleek dit een gebruikerseenheid cocaïne te zijn. Daarop werd het tweetal aangehouden. Tijdens de fouillering troffen de agenten nog twee papiertjes met cocaïne aan. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Na verhoor zijn ze in de loop van zaterdag 26 januari met een dagvaarding heengezonden.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza