Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 3

18/01 Inbraak bedrijf
18/01 Aanrijding
17/01 Gestolen brommer
17/01 Inbraak mislukt
16/01 Vernieling
16/01 Botsing
15/01 Auto in de slip
15/01 Achtervolging gestolen autog
14/01 Brand postkantoor
14/01 Fietsenkijkdag
14/01 Drie auto's gestolen
13/01 Dief aangehouden
12/01 Alcohol
12/01 Mishandeling

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Inbraak bedrijf
NUMANSDORP- In een bedrijf aan de Industriestraat van donderdag 17 op vrijdag 18 januari ingebroken. De nog onbekende daders wisten via een doorgeslagen ruit binnen te komen en namen geld en telefoonkaarten mee.

Aanrijding
OUD-BEIJERLAND- Op de Beneden Oostdijk vond vrijdag 18 januari omstreeks 13.00 uur een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een automobilist. De 50-jarige automobilist uit Krimpen aan de IJssel stopte om een andere automobilist voor te laten. De 27-jarige motorrijder uit Dordrecht zag dit te laat en reed op de auto. Een ambulance heeft de motorrijder naar het ziekenhuis vervoerd. Hij had last van zijn nek.

Gestolen brommer
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 29-jarige man uit Piershil aangehouden. Agenten zagen hem in de nacht van woensdag op donderdag 17 januari 2002 op een gestolen brommer. Op dat moment konden ze hem niet aanhouden. Dat gebeurde wel in de ochtenduren. In de schuur stond de op vrijdag 7 december 2001 gestolen brommer. De plaats van diefstal was de Scheepmakershaven in Oud-Beijerland. De verdachte verklaarde dat hij de brommer van iemand anders had gekocht.

Inbraak mislukt
ZUID-BEIJERLAND - Een inbraak bij een supermarkt is mislukt. Wel schopten de inbrekers de voorpui kapot. In ieder geval raakten de pui met deuren ontzet. De verdachten kwamen niet de winkel in. Het alarm ging op donderdagmorgen 17 januari 2002 rond 04.10 uur af bij de supermarkt aan de Gravin Sabinastraat in Zuid-Beijerland.

Vernieling
KLAASWAAL - De politie zoekt getuigen van vernieling. De eigenares van een auto ontdekte op woensdagmorgen 16 januari 2002 dat er een diepe kras over het voorspatscherm en motorkap zat. Haar auto stond op een oprit bij een woning aan de Lindenlaan in Klaaswaal. In de afgelopen vier jaar was dit de achtste keer. De auto van haar man werd zes keer bekrast. Getuigen die iets weten of zagen kunnen de politie bellen via de wachtcommandant in Oud-Beijerland. Zijn telefoonnummer is 0900-8844.

Botsing
NIEUW-BEIJERLAND - Twee auto's zijn op de Spuidijk in Nieuw-Beijerland tegen elkaar gebotst. Een 34-jarige autobestuurder uit Piershil sloeg op woensdagmiddag 16 januari 2002 linksaf. Hij liet een wagen die hem tegemoet kwam niet voorgaan. Deze 47-jarige bestuurder uit Heinenoord raakte licht gewond. Zijn huisarts behandelde de verwondingen aan zijn knie.

Auto in de slip
NUMANSDORP - Een 48-jarige automobiliste uit Oosterland is met haar auto in de berm terechtgekomen. Zij reed op dinsdagmorgen 15 januari 2002 over de rijksweg A29 bij Numansdorp. De vrouw remde voor een invoegende vrachtauto en raakte hierbij in een slip. Na het ongeval klaagde het slachtoffer over pijn aan haar ribben. Een ambulance bracht haar naar een ziekenhuis in Rotterdam.

Achtervolging gestolen auto
NUMANSDORP - Na een achtervolging heeft de politie een vermoedelijk gestolen auto in beslaggenomen. Agenten controleerden het voertuig op dinsdagmorgen 15 januari 2002 rond 02.00 uur bij een benzinestation langs de rijksweg A29 bij Numansdorp. Bij navraag stond de auto nog niet gesignaleerd. Op het moment dat een agent het rijbewijs van de bestuurder vroeg gooide deze het portier dicht en reed snel weg. De politiemensen zetten de achtervolging in die eindigde bij het strand bij de Grevelingendam. Ze zochten samen met agenten uit Zeeland en Rotterdam-Rijnmond nog de omgeving af maar vonden de twee inzittenden van de auto niet meer.

Brand postkantoor
OUD-BEIJERLAND - Bij het postkantoor is brand geweest tussen het plafond en dak. Door de brand ondervond een naastliggend pand schade door water. Het vuur ontstond op maandagavond 14 januari 2002 aan de Karel Doormanstraat in Oud-Beijerland. Tijdens de brand sloot de politie de omgeving af. Oorzaak van het vuur is niet bekend.

Fietsenkijkdag
HOEKSCHE WAARD - De politie organiseert een fietsenkijkdag. Op het politiebureau aan de Scheepmakershaven 6 in Oud-Beijerland staat een hoeveelheid fietsen waarvan geen eigenaar bekend is. Bent u uw fiets kwijt en heeft u daar nog geen aangifte van gedaan dan kunt u op zaterdag 9 februari 2002 tussen 10.00 en 14.00 uur kijken of uw fiets bij het bureau staat. U kunt dan alsnog aangifte doen. Neem wel een eigendomsbewijs van uw fiets en een legitimatiebewijs mee

Drie auto's gestolen
PIERSHIL - Inbrekers hebben drie auto's gestolen. Ze braken in bij een woning aan de Kievitstraat in Piershil. De bewoner merkte dat op maandagmorgen 14 januari 2002. De verdachten stalen een scooter en een draagbare computer. Verder namen ze sleutelbossen mee en reden weg met drie auto's. Het gaat om een grijze Mercedes Benz A160 met het kenteken 27-GK-TT, een grijze Volkswagen Golf met het kenteken 80-HJ-ZS en een zwarte Mercedes Benz S320 met het kenteken ZL-HP-34.

Dief aangehouden
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft een 17-jarige verdachte uit Rotterdam aangehouden. Hij was op zondagmiddag 13 januari 2002 op bezoek bij een 80-jarige man uit Oud-Beijerland. Deze merkte de diefstal van een portemonnee, een horloge en een ring. De verdachte was al weg en zat in een bus. Agenten hielden deze bus tegen bij de N 217 in Oud-Beijerland en namen de 17-jarige mee naar het bureau.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND- Een 30-jarige man uit Boskoop is aangehouden. De man reed in de nacht van zaterdag op zondag 13 januari zonder lichten op de Julianastraat. De man moest een blaastest ondergaan maar blies ver boven de streep. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een dagvaarding.

Mishandeling
MIJNSHERENLAND- Een man en een vrouw zijn geslagen. Het stel stond op zaterdagmiddag 12 januari bij hun personenauto spullen uit te laten. De auto stond voor de woning aan de Maasdijk. De buurman kwam er aan en parkeerde zijn auto waarbij hij de auto van het stel raakte. Hierop ontstond een woordenwisseling. De 36-jarige 'buurman' pakte de man van het stel bij de keel. Er vielen over en weer scheldwoorden. Later sloeg hij de 40-jarige vrouw van het stel. De buurman vertrok hierna weer. De vrouw heeft aangifte bij de politie gedaan. De politie heeft de 36-jarige man aangehouden.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza