Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 2

11/01 Euro oplichting
10/01 Winkeldiefstal
10/01 Weg na aanrijding
09/01 Hete schoorsteenpijp
09/01 Inbraken
09/01 Auto gestolen
09/01 Kassa gestolen
08/01 Politie beledigd
08/01 Bedrijfsongeval
08/01 (Brom-)fietscontrole
06/01 Rijbewijs ingenomen
06/01 Auto gestolen bij inbraak
05/01 Aanhouding
05/01 Gewonden bij aanrijding
05/01 Alcohol
04/01 Dronken bestuurder
04/01 Inbrekers aangehouden

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Euro oplichting
DISTRICT- Een medewerker van een bedrijf aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland heeft aangifte gedaan van oplichting. Het bedrijf ontving een factuur van het bedrijf Data-flex-solutions. Zij vragen geld voor de euroconversie. Het gaat hierbij om oplichting. De politie heeft in heel de regio Zuid-Holland-Zuid al diverse aangiftes opgenomen. Ook speelt het probleem in andere regio's. De politie adviseert alle bedrijven die een factuur t.b.v. de euroconversie van het bedrijf Data-flex-solutions in Eindhoven ontvangen, contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook kan men de facturen bij de politie inleveren. Men kan daarvoor terecht bij de plaatselijke politie. De politie verzamelt de facturen en onderzoekt deze.

Winkeldiefstal
OUD-BEIJERLAND - Een 26-jarige man uit Dordrecht is aangehouden voor winkeldiefstal. Hij stal op donderdagmorgen 10 januari 2002 spullen bij een supermarkt aan het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland. De verdachte nam onder andere acht pakken koffie en drie zakken wasmiddel mee.

Weg na aanrijding
STRIJEN - Een 28-jarige autobestuurder uit 's-Gravendeel is weggelopen nadat hij een aanrijding kreeg. Hij reed op donderdagmorgen 10 januari 2002 rond 01.00 uur over de Schelpweg in Strijen. De 28-jarige verloor de macht over zijn stuur. Zijn wagen botste eerst tegen een hek, raakte een geparkeerde auto die door de klap tegen een ander voertuig gleed en kwam tot stilstand in een tuin tegen een boom en hek. De gewonde verdachte liep weg. Even later vonden agenten hem op de Schenkeldijk in 's-Gravendeel. Hij had een hoofdwond en de ambulance bracht hem naar een ziekenhuis. Waarschijnlijk had de verdachte teveel alcohol op. Verder heeft de 28-jarige geen geldig rijbewijs.

Hete schoorsteenpijp
OUD-BEIJERLAND - Een schoorsteenpijp van de allesbrander is roodgloeiend geworden. De bewoners maakte de brander uit waardoor de pijp al weer afkoelde. De brandweer controleerde en legde een stookverbod op. Het incident gebeurde op woensdagavond 9 januari 2002 bij een woning aan de Uitloop in Oud-Beijerland.

Inbraken
HOEKSCHE WAARD - De politie in de Hoeksche Waard deelt waarschuwingsbrieven uit aan bewoners die in de avond hun huizen achterlaten zonder verlichting. Al enige avonden controleerden agenten en deelden zo'n 65 brieven uit. In de Hoeksche Waard en dan met name in Oud-Beijerland en Numansdorp vinden veel woninginbraken plaats. Sinds 1 januari 2002 hield de politie hiervoor drie verdachten aan. De politie geeft graag tips om de inbraakkans terug te brengen. De inbrekers gebruiken vaak de zogenaamde 'gaatjesboren' methode. Men boort gaten in het raamwerk en draait daarna worden de knippen open. De politie adviseert raamsluitingen aan te schaffen die goed afsluitbaar zijn. Hierdoor wordt een tijdvertragende factor ingebouwd. Een andere tip is het plaatsen van buitenverlichting. De buit bestaat meestal uit geld, bankpasjes, sieraden en de auto, indien de inbrekers de autosleutels vinden. Het advies is dan ook kleine waardevolle goederen en autosleutels mee naar boven te nemen of op een veilige plaats op te bergen. Uit onderzoek blijkt dat inbraken regelmatig gebeuren tijdens de avonduren als de woningen totaal donker zijn. De inbrekers zien dan duidelijk dat er niemand thuis is. Soms steekt zelfs de post 's avonds nog uit de brievenbus. Een eenvoudige oplossing hiervoor is altijd licht laten branden. Dit advies staat ook in de waarschuwingsbrief die de politie de laatste dagen uitdeelde. De politiemensen keken in de avonduren tussen 18.00 en 22.30 uur naar 'donkere' woningen. Een informatiemap en/of verdere voorlichting is te krijgen bij de politie in Oud-Beijerland. En ziet of hoort u iets wat u niet vertrouwt, bel dan de politie!

Auto gestolen
's-GRAVENDEEL - Een zwarte Volkswagen Golf Turbo GTI is gestolen. De auto stond in de Tulpstraat in 's-Gravendeel. De bestuurster merkte de diefstal op woensdagmorgen 9 januari 2002.

Kassa gestolen
OUD-BEIJERLAND - Inbrekers hebben de kassa uit een winkel gestolen. Waarschijnlijk kwamen de verdachten in een kleine witte personenauto. De inbraak gebeurde op woensdagmorgen 9 januari 2002 rond 05.10 uur bij de winkel aan de Oost-Voorstraat in Oud-Beijerland.

Politie beledigd
HEINENOORD - Een 27-jarige man uit Rotterdam is aangehouden voor belediging. Hij zat met nog drie in een auto die op woensdagmorgen 8 januari 2002 rond 02.00 uur over de rijksweg A29 bij Heinenoord reed. De auto had geen verzekering. Agenten wilden de vier naar het busstation in Heinenoord brengen vanwaar ze verder konden met een taxi. De verdachte eiste dat de agenten hem naar Rotterdam moesten brengen. Hierna beledigde hij de politiemensen waarop zijn aanhouding volgde. In de politiebus ging de verdachte rustig door met de beledigende taal.

Bedrijfsongeval
's-GRAVENDEEL - Een 30-jarige man uit 's-Gravendeel heeft rugletsel opgelopen na een bedrijfsongeval. Hij pakte op dinsdagmorgen 8 januari 2002 een kar met daarop stalen assen. Hierbij brak een pijp van de kar af. De staven dreigden op de grond te rollen. Het slachtoffer ving deze op maar dat lukte niet. De 30-jarige viel. Het arbeidsongeval gebeurde bij een bedrijf aan de Griendweg.

(Brom-)fietscontrole
OUD-BEIJERLAND - De politie heeft op twee plekken in Oud-Beijerland fietsers en bromfietsers gecontroleerd. De controles gebeurden op dinsdagmorgen 8 januari 2002. Op de Kwakscheweg kreeg 1 fietser een bekeuring voor verlichting. De politiemensen keken naar ongeveer 75 fietsen. Bij 69 brandde het licht. 5 repareerden hun verlichting. Bij 1 lukte de reparatie niet. Op de Zinkweg schreef de politie 29 bekeuringen. 22 fietsers kregen een bekeuring omdat ze geen verlichting hadden. Agenten deelden 4 bekeuringen uit aan bromfietsers omdat hun tweewielers opgevoerd waren. Verder hadden 2 bromfietsen geen verzekering en 1 bromfietser droeg geen helm.

Rijbewijs ingenomen
NUMANSDORP - Een 34-jarige autobestuurder uit Numansdorp heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Agenten hielden hem op zondagavond 6 januari 2002 in eerste instantie aan omdat de automobilist veel te snel reed. Dat gebeurde bij de Burgemeester de Zeeuwstraat in Numansdorp. Uit de alcoholtest bleek het te hoge alcoholpromillage.

Auto gestolen bij inbraak
OUD-BEIJERLAND - Bij een inbraak in een woning aan de Nansenerf is de auto gestolen. Uit de woning is op zondagnacht 6 januari de sleutel van de auto weggenomen. De dieven zijn er vandoor gegaan met de grijze Ford Focus. Bij een andere woning aan het Nansenerf is ook ingebroken op zondagnacht 6 januari. De inbrekers kwamen binnen via een raam. Uit de woning zijn onder andere pasjes en portemonnees meegenomen.

Aanhouding
OUD-BEIJERLAND - Een 37-jarige man uit Rotterdam is op zaterdagmiddag 5 januari op het Vierwiekenplein aangehouden. De politie sprak hem aan omdat zijn auto buiten een parkeervak geparkeerd stond en vroeg hem door te rijden. De man weigerde dit. Tevens gaf hij op geen enkele vraag antwoord en weigerde iedere medewerking. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Gewonden bij aanrijding
NIEUW-BEIJERLAND - Bij een ongeval zijn drie gewonden, waaronder twee kinderen, gevallen. Op zaterdagmiddag 5 januari wilde een 32-jarige vrouw uit Goudswaard vanaf de Spuidijk linksaf de Langeweg opslaan. Door een auto die voor haar reed zag zij op dat moment niet een auto die aan kwam rijden in de tegenovergestelde richting van de Spuidijk. Deze auto raakte de afslaande auto aan de zijkant. In deze auto zaten een 39-jarige man uit Genemuiden en zijn kinderen, twee meisjes van 1 en 3 jaar. Door de klap gingen de airbags uit, waardoor het 3-jarige meisje, dat voorin in een kinderzitje zat, de airbag vol in het gezicht kreeg. Door de klap van de airbag klapte de stoel naar achteren waardoor het meisje van 1 jaar, dat achterin zat, tevens gewond raakte. Beiden zijn vervoerd naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De bestuurster van de auto die linksaf sloeg raakte tevens gewond. Zij is met nek- en rugletsel ter observatie opgenomen in het Zuiderziekenhuis in Rotterdam.

Alcohol
OUD-BEIJERLAND - Op de Kwakscheweg is een 43-jarige vrouw uit Zuid-Beijerland betrapt op het rijden onder invloed. Zij kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag 5 januari 2002 een boete van 227 Euro en een rijverbod van twee uur.
MIJNSHEERENLAND - Op zaterdagavond 5 januari is een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De 25-jarige man uit Maasdam is aangehouden op de Provinciale Weg. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.
NIEUW-BEIJERLAND - Op de Spuidijk is in de nacht van zaterdag op zondag 6 januari een 21-jarige inwoner van Nieuw-Beijerland aangehouden die onder invloed van drank reed. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur.
OUD-BEIJERLAND - Op de Spuioeverweg is in de nacht van zaterdag op zondag 6 januari een bestuurder betrapt op het rijden onder invloed. De 21-jarige man uit Oud-Beijerland kreeg een rijverbod van zeven uur en een dagvaarding. Tevens is zijn rijbewijs ingenomen. De bestuurder was betrokken geweest bij een aanrijding op de Spuioeverweg.

Dronken bestuurder
KLAASWAAL - Een dronken bestuurder is nadat hij tegen een geparkeerde auto was gereden weggereden. Getuigen hadden dit gezien en belden de politie. De 24-jarige verdachte uit Klaaswaal reed in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 januari tegen een geparkeerde auto aan die stond op de Voorstraat. Daarop ging hij naar huis. De politie heeft de man in zijn woning aangehouden. De auto van de bestuurder had ook lichte schade aan de voorkant. Bij hem is zijn rijbewijs ingenomen.

Inbrekers aangehouden
STRIJEN - De politie heeft twee verdachten aangehouden die bij een woning aan de Boomgaard zouden hebben ingebroken. Dit gebeurde op vrijdagavond 4 januari. De verdachten zouden er vandoor zijn gegaan in een lichte Volvo. Diverse politiewagens hebben post gevat, waaronder op de N 217 ter hoogte van de A 29. Niet veel later kwam een auto die voldeed aan het signalement langs. Deze is staande gehouden en de twee verdachten van 23 jaar en 29 jaar uit Bosnie Herzegovina zijn aangehouden. Uit de auto is onder andere inbrekersgereedschap veiliggesteld. De verdachten zijn ingesloten op het politiebureau.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza