Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 1

04/01 Auto gestolen
02/01 Inbraak
01/01 Alcohol
01/01 Eerste dag EURO
01/01 Jaarwisseling
01/01 Gestolen auto terug
29/12 Vuurwerk
29/12 Inbraak woning
29/12 Ruit kapot
29/12 Gestolen auto

Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Auto gestolen
PUTTERSHOEK - Een bedrijfsauto is gestolen. Het betreft een Volkswagen Caravelle. De wagen stond geparkeerd aan de Penningkruid. De wagen met diverse goederen geladen is weggenomen in de avond of nacht van donderdag op vrijdag 4 januari tussen 22.00 uur en 06.15 uur.

Inbraak
STRIJEN - Inbrekers hebben sigaretten en loten gestolen. Agenten gingen op woensdagmorgen 2 januari 2002 rond 01.30 uur naar een tankstation aan de Trambaan in Strijen. Ze zagen een kapotte ruit. Waarschijnlijk pleegden twee verdachten de diefstal die reden in een grijze personenauto.

Alcohol
WESTMAAS - Een 37-jarige autobestuurder uit Westmaas heeft een rijverbod van vijf uur gehad. Politiemensen controleerden hem op dinsdagavond 1 januari 2002 bij de N 489 in Westmaas. De man had teveel alcohol op.

Eerste dag EURO
REGIO - Dinsdag 1 januari 2002, de eerste dag van de euro, heeft in de regio Zuid-Holland-Zuid geen problemen opgeleverd. Er werd veel gepind bij pinautomaten. Dit leverde in enkele gevallen lange rijen wachtende mensen op. De geldwagens die de pinautomaten moesten bevoorraden werden geëscorteerd door politieagenten. Naast de gebruikelijke agenten voor het reguliere werk zette de politie Zuid-Holland-Zuid op nieuwjaarsdag 88 politieagenten extra in voor eurotoezicht. Naast het begeleiden van geldwagens bestond hun taak onder andere uit toezicht bij pinautomaten en geopende toonbankinstellingen. Ook morgen, woensdag 2 januari 2002, als de meeste toonbankinstellingen hun deuren openen voor het winkelend publiek, zet de politie bijna 90 extra politieagenten in.

Jaarwisseling
DISTRICT - De jaarwisseling is in het district Hoeksche Waard rustig en zonder al te grote problemen verlopen. Ook hier vonden er diverse aanrijdingen plaats door de gladde wegen. In onder andere Numansdorp, Oud-Beijerland, Strijen en Mijnsheerenland zijn verschillende containers in brand gestoken en zijn er diverse vreugdevuren ontstoken. Ook zijn er op verschillende plaatsen vernielingen aangericht. Zo zijn in Oud-Beijerland diverse winkelruiten gesneuveld.
NUMANSDORP - De politie hield een 16 jarige jongen uit Numansdorp aan. Hij gooide vuurwerk in een rioolput, waarna het deksel van de put schade toebracht aan een etalageruit van een winkel aan de Voorstraat. Na verhoor werd de jongen thuis gebracht.
OUD-BEIJERLAND - Op het Vierwiekenplein hield de politie een 19 jarige man uit Oud-Beijerland aan, die mogelijk betrokken is bij een mishandeling. De politie onderzoekt de zaak.
MIJNSHEERENLAND - Bij een frontale botsing zijn twee mensen gewond geraakt. Rond 02.45 uur reed een 61-jarige bestuurder uit Mijnsheerenland over de N 489. Bij de Westdijk sloeg hij linksaf en zag daarbij een 18-jarige bestuurder uit Klaaswaal over het hoofd. Beiden zijn gewond afgevoerd naar ziekenhuizen in Rotterdam. De N 489 is tijdelijk afgezet.
OUD-BEIJERLAND - Dinsdagmorgen 1 januari 2002 controleerde de politie op de Croonenburgh een 18 jarige bestuurder uit Oud-Beijerland. Hij had te veel alcohol gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Gestolen auto terug
PUTTERSHOEK / ROTTERDAM - De auto die in de nacht van 25 op 26 december 2001 gestolen was in het Penningkruid in Puttershoek is dinsdagmorgen 1 januari 2002 aangetroffen in de Westzeedijk in Rotterdam. De eigenaar van de auto is in kennis gesteld. Van de daders ontbreekt elk spoor.

Vuurwerk
HOEKSCHE WAARD - De politie heeft zaterdagavond 29 december 2001 een 28 jarige man uit Puttershoek bekeurd, die op het winkelplein aan het Oranjeplein vuurwerk afstak. De man was in het bezit van strijkers. Het vuurwerk is in beslag genomen. In Numansdorp en Klaaswaal kregen zaterdag 6 jongeren een Haltverwijzing omdat zij vuurwerk afstaken. Het vuurwerk dat zij nog in hun bezit hadden is in beslag genomen. Zaterdagmiddag zag de politie dat een 13 jarige jongen uit Oud-Beijerland een vuurpijl afstak op de Spuidijk. Ook deze jongen kreeg een Haltverwijzing.

Inbraak woning
STRIJEN - Zaterdagavond 29 december 2001 is ingebroken in een woning aan de Roerdompstraat. De inbrekers forceerden de schuifpui en gingen er vandoor met geld, sieraden en bankpasjes. De politie stelt een technisch sporenonderzoek in.

Ruit kapot
OUD-BEIJERLAND- Bij een school aan de Sabina van Beijerenstraat hoorden getuigen op zaterdagavond 29 december 2001, glasgerinkel. Toen de politie een kijkje ging nemen zagen zij een groepje jongeren weglopen. De 5 jongeren (3 van 16 jaar, 1 van 15 jaar en 1 van 17 jaar) uit Oud-Beijerland zijn door de politie aangehouden en gehoord. Zij hebben enkele uurtjes op het politiebureau moeten verblijven. Een van de jongeren, een 16-jarige jongen uit Oud-Beijerland verklaarde later dat hij verantwoordelijk was voor de gebroken ruit. Hij kreeg een sneeuwbal met zand tegen zijn hoofd een reageerde daar nogal heftig op. Hij begon wild om zich heen te slaan en sloeg daarbij het ruitje door. Hij verklaarde veel spijt te hebben van zijn daad.

Gestolen auto
STRIJEN - In de nacht van zaterdag op zondag 30 december 2001 troffen getuigen op de Bosweg een personenauto aan, die eerder in de nacht gestolen was. Van de auto, een Opel Corsa was het stuurhuis en het contactslot vernield. De politie stelde de eigenaar, een 34 jarige man uit Puttershoek, die de diefstal nog niet bemerkt had zondagmorgen in kennis. Hij deed aangifte van diefstal.

Terug naar Nieuwspagina

Indien U ook nieuws heeft kunt u dit mailen naar: info@hoekschewaard-plaza.nl

copyright 2002 - Hoekschewaard-Plaza