Het nieuws in de Hoeksche Waard

Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid Politie Zuid Holland Zuid
Week 49
05/12 Medicijnen verloren
05/12 Tractor in brand
04/12 Brand in school
03/12 Diefstal uit auto's
03/12 Bende opgerold
30/11 Kettingbotsing
29/11 Schade door alcohol
29/11 Inbraak woningen
28/11 Kopstaart botsing
28/11 Inbraak woning

Berichtenoverzicht 2003
Berichtenoverzicht 2002
Berichtenoverzicht 2001
Rotterdams Dagblad Actueel

Medicijnen verloren
OUD-BEIJERLAND- Een vrouw is haar medicijnen verloren tussen de West-Voorstraat en de Croonenburgh. Dit gebeurde op donderdag 4 december. Het gaat om drie typen medicijnen: 7 tabletten SEROQUEL 1300 Astra Zeneca, 21 tabletten DEPAKINE chrono 500, 14 tabletten CAMCOLI 400 mg. De medicijnen zijn gevaarlijk voor volwassenen en kinderen, met name als er grote hoeveelheden worden ingenomen. De politie verzoekt de vinder van de medicijnen dan ook vriendelijk contact op te nemen met de politie (0900-8844) of met Apotheek de Jonge in Oud-Beijerland en de medicijnen daar af te leveren.

Tractor in brand
NUMANSDORP- Op de Edisonstraat is een tractor in brand gevlogen. Dit gebeurde op vrijdagmiddag 5 december. Waarschijnlijk is een technisch defect hier de oorzaak van. De 20-jarige bestuurder uit Maasdam sprong van de tractor af. Hij raakte niet gewond. De brandweer heeft de brand nageblust.

Brand in school
OUD-BEIJERLAND - Op donderdag 4 december omstreeks 10.30 uur is brand uitgebroken bij de Rijksscholengemeenschap aan de Hoefsmid in Oud-Beijerland. De brand ontstond in een ruimte met de verwarmingsketel. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Zowel de gymzaal als de aula werden ontruimd. De lessen konden verder gewoon doorgaan. De school heeft met name rookschade opgelopen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Diefstal uit auto's
OUD-BEIJERLAND- Uit een viertal auto's zijn radio's/cd-spelers gestolen. Dit gebeurde op woensdagmorgen 3 december op het terrein van een bedrijf aan de Randweg.

Bende opgerold
REGIO- De politie Zuid-Holland-Zuid heeft een grootschalig onderzoek naar bedrijfsinbraken, heling en handel in verdovende middelen verricht. Hierbij zijn in totaal 80 betrokkenen gehoord. Een aantal verdachten zit nog in hechtenis. De personen werden aangehouden in de periode september 2003-november 2003. Zij zijn allen afkomstig uit Dordrecht en vallen in de leeftijdscategorie 18-26 jaar. De verdachten opereerden in diverse groeperingen. Enkele groeperingen hielden zich bezig met inbraken in scholen en bedrijven. Hierbij werd voornamelijk computerapparatuur ontvreemd. Deze apparatuur werd vervolgens aan een volgende groepering verhandeld die deze apparatuur op hun beurt middels een opgebouwd netwerk doorverkocht aan vaste afnemers. Deze afnemers zijn afkomstig uit heel Nederland. Enkele afnemers zijn aangehouden. De in beslag genomen apparatuur bleek voornamelijk afkomstig uit Dordrecht en omstreken. Lopende het onderzoek bleek dat één van de groepen, naast het helen en stelen van computerapparatuur, zich ook bezig hield met de handel in verdovende middelen. Het ging hierbij voornamelijk om de verkoop van verdovende middelen in Dordrecht en in de Hoeksche Waard. Op afroep werden de verdovende middelen afgeleverd aan klanten. Met het onderzoek, wat ingesteld werd door de Regionale Recherche Dienst en het bedrijfsinbrakenteam loste de politie 30 bedrijfsinbraken dan wel schoolinbraken in de gehele regio op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Kettingbotsing
S-GRAVENDEEL- Op de A16 ter hoogte van S-Gravendeel vond op 30 november om 11.50 uur een kettingbotsing plaats tussen 4 voertuigen. 3 inzittenden van de auto's zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis vervoerd: zij hadden geen zichtbaar letsel, maar licht nek en rugletsel. De A16 werd voor geruime tijd in de richting van Rotterdam afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de N3. De Provinciale Verkeersondersteuning stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. Een van de betrokken auto's lekte benzine dat moest van het wegdek worden verwijderd. De weg werd omstreeks 14.00 uur weer vrijgegeven. Het verkeer ondervond hinder van deze aanrijding.

Schade door alcohol
GOUDSWAARD- Een 38-jarige automobilist uit Piershil is aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 4 uren. Dit gebeurde op 29 november omstreeks 18.00 uur. Hij kwam vanaf de kantine van de voetbalclub en reed tegen geparkeerde auto's op. 3 auto's werden total loss verklaard. 1 auto liep wat mindere schade op. Tevens reed de man tegen een paaltje. De man had zelf niets.

Inbraak woningen
STRIJEN- In een woning aan de Julianastraat is op 29 november tussen 19.15 en 22.30 uur ingebroken. Inbreker(s) kwamen binnen door de achterdeur open te breken en namen een GSM telefoon mee. Het hele huis was doorzocht De Technische Recherche onderzoekt deze zaak.
ZUID-BEIJERLAND- In een woning aan de Tuinweg is op 29 november tussen vermoedelijk 21.00 en 22.00 uur ingebroken. Het slot van de achterdeur werd geforceerd en werd een portemonnee met 229 euro weggenomen. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.
STRIJEN- In een woning aan de Talmastraat is op 30 november omstreeks 01.00 uur ingebroken. De inbreker(s) kwamen binnen via een raam aan de achterzijde van de woning. De woning werd geheel doorzocht. Er is een geldbedrag en er zijn sieraden ontvreemd. De Technische Recherche stelt een onderzoek in.

Kopstaart botsing
KLAASWAAL- Op de A29 vlak voor de Haringvlietbrug heeft vrijdagmiddag 28 november omstreeks 14.00 uur een ongeval plaatsgevonden. De brug ging open en een 50-jarige bestuurder van een personenauto uit Zierikzee remde hiervoor. Een 60-jarige man uit Noordwijkerhout zag dit te laat en botste op zijn voorganger. Een 60-jarige Amerikaanse vrouw die bij hem in de auto zat, is met borstletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de 50-jarige man uit Zierikzee is naar het ziekenhuis gebracht, hij had hoofd- en nekklachten.

Inbraak woning
OUD-BEIJERLAND- In een woning aan de Willem Vrijlandtstraat is vrijdag 28 november tussen 08.00 en 18.15 ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door achtereenvolgens het slot van het tuinhek aan de achterzijde van de woning en het slot van de achterdeur te forceren. De hele woning werd doorzocht. De buit bestaat uit sieraden en een fotocamera.

Terug naar pagina 'NIEUWS'
Terug naar pagina 'ALGEMEEN'
Terug naar pagina 'HOME'

Hoekschewaard-Plaza is onderdeel van Evertse Administratiekantoor en Interim Management
Heeft u vragen of opmerkingen, laat het ons weten via info@hoekschewaard-plaza.nl.

copyright 2003 - Hoekschewaard-Plaza