Op de foto de per 5 maart 2004 in gebruik genomen nieuwe ambulance.

MAASDAM- Bij Ford Dealer Van der Burgh in Maasdam heeft de Stichting Dierenambulance Hoeksche Waard op vrijdag 5 maart 2004 de sleutels in ontvangst mogen nemen van het nieuwe voertuig. Het huidige voertuig was na ruim 4 jaar en 350.000 kilometer op de teller aan vervanging toe. Van der Burgh nam zelf het initiatief voor de levering door de stichting met een scherpe prijs tegemoet te komen. Met daarnaast behoorlijke sponsoring door Van der Vinden Vastgoed en door een fonds van de NS werd de aanschaf gerealiseerd. Tijdens de presentatie werd de stichting verrast door een cheque aangeboden door de Dierenbescherming en het Dieren Opvang Centrum te Numansdorp, dat eerder deze dag de officiële opening van de nieuwe aanbouw bij het asiel vierde. Bestuur en vrijwilligers zijn erg in hun nopjes met vrijwel het modernste voertuig van Nederland.

Stichting DierenAmbulance Hoeksche Waard is opgericht in 1985 in samenwerking met de kynologenclub en dierenartsen. Inmiddels is de Dierenambulance een zelfstandige stichting. De ambulance is 7 dagen per week 24 uur per dag bemand. Zij staan altijd klaar voor alle dieren met of zonder eigenaar.

Wat doet DierenAmbulance Hoeksche Waard?
Vervoert dieren naar elke bestemming in de regio Hoeksche Waard (daarbuiten in overleg).
Vervoert gewonde en zieke dieren naar dierenartsen en/of opvangcentra's.
Vervoert overleden dieren naar het huisdierencrematorium, begraafplaats of destructie.
Brengt u en uw huisdier naar de trimsalon, dierenarts of welke bestemming dan ook (in overleg).
Vervoert geopereerde dieren van dierenarts/dierenkliniek naar elke gewenste bestemming.
Geeft op aanvraag voorlichting op scholen en dergelijke.

DierenAmbulance Hoeksche Waard heeft als werkgebied de gehele Hoeksche Waard, zowel in de bebouwde als in de onbebouwde kom.

DierenAmbulance Hoeksche Waard is afhankelijk van donateurs, subsidie en ritopbrengsten. Dat laatste geldt overigens alleen voor dieren met een eigenaar. 80% van de ritten is echter (kosteloos) voor dieren zonder eigenaar. De stichting wordt in stand gehouden door een 35 tal vrijwilligers die de dienst 7 dagen per week, 24 uur per dag in stand houden. Dat allemaal naast hun normale dagelijkse beslommeringen.

Uw financiële steun is onmisbaar !!!

Door de steeds mindere subsidie is de dienst dus meer en meer afhankelijk van donateurs. Bent u nog geen donateur? Meld u aan via admin@dierenambulancehw.nl onder vermelding van uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoon en uw gewenste jaarlijkse bijdrage. U wordt dan opgenomen in het donateurbestand en elk jaar krijgt u automatisch een acceptgiro toegezonden. Om kostentechnische redenen geldt een minimale jaarlijkse bijdrage van € 12,50. Als donateur krijgt u € 6,75 korting op de normale ritprijs als u de dierenambulance nodig heeft!

Uiteraard is ook een éénmalige schenking van harte welkom. U kunt deze overmaken op bankrekening nummer 3699.29.489 of giro 1662674 t.n.v. Stichting DierenAmbulance Hoeksche Waard onder vermelding van "eenmalige gift".

Elke bijdrage is meer dan welkom!!! Kijk op de website DierenAmbulance Hoeksche Waard!

Terug naar pagina 'HOME'

copyright 2005 - Hoekschewaard-Plaza